Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 50 di 56
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Sistemi produttivi lattiero-caseari nell’areale alpino italiano 1-gen-2011 Bovolenta, Stefano; Dovier, S; Romanzin, Alberto
Benessere animale, una spia per i consumatori 1-gen-2012 Romanzin, Alberto; Martina, S.; Corazzin, Mirco
EFFECT OF INFORMATION ABOUT BREED AND BREEDING SYSTEM ON MONTASIO CHEESE LIKING 1-gen-2012 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Favotto, Saida; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Effetto del sistema di allevamento sulla qualità del formaggio montasio DOP “Solo di Pezzata Rossa Italiana” 1-gen-2012 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Quality of Montasio cheese from Italian Simmental cows grazing on mountain pasture or reared indoor 1-gen-2012 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Sacca', Elena; Sepulcri, Angela; Bovolenta, Stefano
Effect of supplementary feeding on lactating fallow deer and fawns performance 1-gen-2013 Bovolenta, Stefano; Romanzin, Alberto; Piasentier, Edi; Corazzin, Mirco
Preferenze dei consumatori per il formaggio Montasio DOP prodotto con latte di bovine di razza Pezzata Rossa Italiana allevate al pascolo o in stalla 1-gen-2013 Favotto, Saida; Corazzin, Mirco; Piasentier, Edi; Romanzin, Alberto; Bovolenta, Stefano
Effect of rearing system (mountain pasture vs. indoor) of Simmental cows on milk composition and Montasio cheese characteristics 1-gen-2013 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Recent results supporting the Montasio PDO cheeses labelled “Mountain product” and “Only Italian Simmental breed” 1-gen-2014 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Fontana, C.; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Formaggi DOP alpini e razze allevate. Il Montasio “Solo di Pezzata Rossa Italiana” 1-gen-2014 Bovolenta, Stefano; Romanzin, Alberto
Volatile compounds and sensory properties of montasio cheese made from the milk of simmental cows grazing on alpine pastures 1-gen-2014 Bovolenta, Stefano; Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Spanghero, Mauro; Aprea, E.; Gasperi, F.; Piasentier, Edi
A research to support an alpine monobreed cheese Montasio PDO-PDM “Solo di Pezzata Rossa Italiana” 2-apr-2014 Romanzin, Alberto
Utilizzo dell’occhio elettronico per la valutazione del colore e delle occhiature di Montasio prodotto in malga 1-gen-2015 Aprea, E.; Bergamaschi, M.; Betta, E.; Bovolenta, Stefano; Romanzin, Alberto; Gasperi, F.
Sustainability of conventional and organic dairy farms in mountain areas 1-gen-2015 Salvador, Sara; Zuliani, Anna; Corazzin, Mirco; Piasentier, Edi; Romanzin, Alberto; Bovolenta, Stefano
Welfare assessment in multifunctional dairy farms. are we using the right tools? 1-gen-2015 Zuliani, Anna; Corazzin, Mirco; Romanzin, Alberto; Salvador, Sara; Bovolenta, Stefano
Towards an integrated index for sustainability in multifunctional dairy farms: a case study 1-gen-2015 Salvador, S.; Zuliani, A.; Corazzin, Mirco; Piasentier, Edi; Romanzin, Alberto; Bovolenta, Stefano
Profilo sensoriale del formaggio Montasio DOP-PDM “Solo di Pezzata Rossa italiana”, fresco e stagionato, ottenuto in diverse condizioni di pascolo e integrazione alimentare 1-gen-2015 Favotto, S.; Borgogno, M.; Corazzin, Mirco; Romanzin, A.; Bovolenta, Stefano; Piasentier, Edi
A research to support an alpine monobreed cheese 1-gen-2015 Romanzin, A.
Montasio cheese liking as affected by information about cows breed and rearing system 1-gen-2015 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Favotto, Saida; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Valutazione delle caratteristiche visive del formaggio Montasio di malga tramite occhio elettronico 1-gen-2015 Aprea, E.; Betta, E.; Bergamaschi, M.; Bovolenta, Stefano; Romanzin, Alberto; Favotto, S.; Piasentier, Edi; Gasperi, F.
Formaggio Montasio DOP-PDM-PR: una sperimentazione a supporto 1-gen-2016 Romanzin, Alberto; Pasut, D.; Bovolenta, Stefano
Malga Montasio. Una storia friulana 1-gen-2016 Pasut, D.; Romanzin, Alberto; Bovolenta, Stefano
Targeted and untargeted alkaloids characterisation of pasture herbs in eastern Italian Alps using high resolution mass spectrometry 1-gen-2016 Nardin, T.; Piasentier, E.; Barnaba, C.; Romanzin, A.; Larcher, R.
Comportamento alimentare di vacche di razza Pezzata Rossa durante la monticazione estiva 1-gen-2016 Romanzin, A.; Corazzin, Mirco; Pasut, D.; Bovolenta, Stefano
Effetto del tipo di pascolo e del livello di concentrato sulla componente acidica del latte prodotto durante l’alpeggio 1-gen-2016 Corazzin, Mirco; Romanzin, A.; Sepulcri, A.; Bovolenta, Stefano
Animal welfare and ecosystem services in mountain areas 1-gen-2016 Zuliani, Anna; Romanzin, A.; Bovolenta, Stefano
Effects of grazing cow diet on volatile compounds as well as physicochemical and sensory characteristics of 12-month-ripened Montasio cheese 1-gen-2016 Aprea, E; Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Favotto, S.; Betta, E.; Gasperi, F.; Bovolenta, Stefano
Effetto dell’informazione relativa al sistema produttivo sul gradimento del consumatore. Il caso del Montasio Dop-Pdm monorazza 1-gen-2017 Romanzin, A.
Milk fatty acid profile of Italian Simmental cows as affected by pasture type and supplement level. 1-gen-2017 Corazzin, Mirco; Romanzin, Alberto; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Efficiency of grassland based dairy farming systems in mountainous areas 1-gen-2017 Berton, M.; Corazzin, Mirco; Bittante, G.; Bovolenta, Stefano; Romanzin, S.; Sturaro, E.
Feeding behaviour of dairy cattle during summer grazing on mountain pasture 1-gen-2017 Romanzin, A; Corazzin, Mirco; Buosi, A; Zuliani, Anna; Pasut, D; Bovolenta, Stefano
Effect of climatic conditions on nocturnal behavior of dairy cows grazing on Alpine pasture 1-gen-2017 Romanzin, A.; Corazzin, Mirco; Bovolenta, Stefano
Welfare assessment in traditional mountain dairy farms: above and beyond resource-based measures 1-gen-2017 Zuliani, Anna; Romanzin, A.; Corazzin, Mirco; Salvador, S.; Abrahantes, J. C.; Bovolenta, Stefano
Greenhouse gas balance of mountain dairy farms as affected by grassland carbon sequestration 1-gen-2017 Salvador, Sara; Corazzin, Mirco; Romanzin, Alberto; Bovolenta, Stefano
Cortisol and DHEA concentrations in the hair of dairy cows managed indoor or on pasture 1-gen-2017 Peric, T.; Corazzin, Mirco; Romanzin, A.; Bovolenta, Stefano; Prandi, Alberto; Montillo, M.; Comin, Antonella
Dual Breeding Project – Dual-purpose cattle breeds: an alternative model of eco-sustainable animal husbandry 1-gen-2018 Romanzin, A.
Concentrate supplement modifies the feeding behavior of Simmental cows grazing in two high mountain pastures 1-gen-2018 Romanzin, Alberto; Corazzin, Mirco; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
Feeding management of dairy cattle affect grassland dynamics in an alpine pasture 1-gen-2018 Gianelle, Damiano; Romanzin, Alberto; Clementel, Fabrizio; Vescovo, Loris; Bovolenta, Stefano
La Pezzata Rossa Italiana e il Friuli Venezia Giulia 1-gen-2019 Vicario, D.; Romanzin, A.
Fatty acid profiles of cow’s milk and cheese as affected by mountain pasture type and concentrate supplementation 1-gen-2019 Corazzin, Mirco; Romanzin, Alberto; Sepulcri, Angela; Pinosa, Maurizio; Piasentier, Edi; Bovolenta, Stefano
La Pezzata Rossa. Storia della razza. 1-gen-2020 Romanzin, Alberto; Degano, Lorenzo
Effect of heat stress on dairy cow performance and on expression of protein metabolism genes in mammary cells 1-gen-2020 Corazzin, M.; Sacca', E.; Lippe, G.; Romanzin, A.; Foletto, V.; Da Borso, F.; Piasentier, E.
Heritability of Residual Feed Intake measured on young performance tested bulls belonging to Italian dual-purpose breeds. 1-gen-2021 Degano, L.; Vicario, D.; Romanzin, A.; Cesarani, A.; Mantovani, R.
Residual feed intake of Italian Simmental bulls in performance test. 1-gen-2021 Romanzin, A.; Degano, L.; Vicario, D.; Spanghero, M.
Effect of lactic acid bacteria addition or protozoa modulation on the in vitro rumen aflatoxin B1 decontamination. 1-gen-2021 Braidot, M.; Sarnataro, C.; Fabro, C.; Romanzin, A.; Fancello, F.; Zara, S.; Spanghero, M.
Misurare le emissioni: promettenti risultati dalle prove in vitro. 1-gen-2021 Spanghero, M.; Sarnataro, C.; Braidot, M.; Fabro, C.; Romanzin, A.
Fatty acid profile of table eggs from laying hens fed hempseed products: A meta-analysis 1-gen-2021 Fabro, C.; Romanzin, A.; Spanghero, M.
Feeding efficiency and behavior of young Simmental bulls selected for high growth capacity: Comparison of bulls with high vs. low residual feed intake 1-gen-2021 Romanzin, A.; Degano, L.; Vicario, D.; Spanghero, M.
Heat stress and feeding behaviour of dairy cows in late lactation 1-gen-2021 Corazzin, M.; Romanzin, A.; Foletto, V.; Fabro, C.; Da Borso, F.; Baldini, M.; Bovolenta, S.; Piasentier, E.
Genomic predictions for residual feed intake in Italian Simmental. 1-gen-2022 Cesarani, A.; Degano, L.; Romanzin, A.; Vicario, D.; Spanghero, M.; Macciotta, N. P. P.
Mostrati risultati da 1 a 50 di 56
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile