Sfoglia per Autore
Gli effetti della microfiltrazione tangenziale sulla stabilita' dei vini
1992-01-01 Zironi, Roberto; R., Ferrarini; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Il ruolo dei microrganismi nella produzione dei vini destinati all'invecchiamento
1992-01-01 Zironi, Roberto; Comi, Giuseppe; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
QUALITATIVE CHARACTERISTICS OF ITALIAN BEERS
1993-01-01 Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; R., Ferrarini
A rapid method for the analysis of free fatty acids (C6-C12) and relative ethilic esters in beer using SPE technique combined with HRGC
1993-01-01 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto; Zenarola, C.
Effects of raw material on the partition of some volatile compounds of grappa, a typical Italian spirit
1993-01-01 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco
Volatiles metabolites produced in wine by mixed and sequential of Hanseniaspora guilliermondii or Kloeckera apiculata or Saccharomyces cerevisiae
1993-01-01 Zironi, Roberto; P., Romano; G., Suzzi; Battistutta, Franco; Comi, Giuseppe
The use of neocuproine for the colourimetric determination of copper in wine
1994-01-01 Cherubin, Susi; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
RAPID ANALYSIS OF FREE MEDIUM-CHAIN FATTY ACIDS AND RELATED ETHYL ESTERS IN BEER USING SPE AND HRGC
1994-01-01 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; C., Zenarola; Zironi, Roberto
Composition and flavour of muscat of Canelli grape distillates obtained using different oenological techniques and unconventional distillation processes
1995-01-01 Battistutta, Franco; DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro
Effects of an unconventional oenological technique on the evolution of free and glycosidically bound terpenolos of Muscat of Canelli grapes: preliminary results
1995-01-01 DA PORTO, Carla; Battistutta, Franco
Determination of biogenic amines in alcoholic and non alcoholic beers by HPLC
1995-01-01 Buiatti, Stefano; Boschelle, Ornella; M., Mozzon; Battistutta, Franco
Diversità clonale e caratterizzazione aromatica nella cv. Chardonnay in Friuli. Primi risultatI
1996-01-01 Battistutta, Franco; G., Colugnati; Celotti, Emilio; L., Gottardo; Zironi, Roberto
Proposta di un metodo semi automatico per l'analisi dell'anidride solforosa nei vini
1996-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Giomo, A; Cherubin, Susi
Le specie officinali per la valorizzazione e difesa delle aree interne: valutazione di ecotipi siciliani di origano (Origanum vulgare),
1996-01-01 Leto, C; A., CARRUBBA A; Trapani, P; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco; Battistutta, Franco
Preliminary observations about genotype-training system interaction on cv sauvignon Blanc: Evolution of phenolic and aromatic fractions during maturation
1996-01-01 G., Colugnati; F., Bregant; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Relationship between genotype and phenolic and aromatic fractions in cv chardonnay at grape harvest. First results
1996-01-01 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; G., Colugnati; L., Gottardo
Influence of the genotype on the methoxypyrazines content of Cabernet sauvignon cultivated in Friuli.
1997-01-01 Battistutta, Franco; Colugnati, G.; Bregant, F.; Crespan, G.; Tonetti, I.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Potenzialità dei vitigni bordolesi in Friuli
1997-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Bregant, F.; Crespan, G.; Celotti, Emilio; Bressan, S.; Colugnati, G.
Evaluation of beer flavor compounds by liquid-liquid extraction and GC/MS analysis
1997-01-01 Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts
1997-01-01 DI PRIMIO, G.; Battistutta, Franco; Flocea, V.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Impiego degli enzimi nella macerazione delle uve rosse
1997-01-01 Celotti, Emilio; Bressan, S.; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
The effect of cluster sun exposure and training system on methoxypyrazine concentration of Sauvignon blanc grapes
1997-01-01 Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
RECHERCHE SUR UNE MÉTHODE SEMI-AUTOMATIQUE POUR L’ANALYSE DE L’ANHYDRIDE SULFUREUX DANS LES VINS
1997-01-01 Cherubin, Susi; Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Giomo, A; Zironi, Roberto
EVALUATION OF THE ENOLOGICAL SUITABILITY OF SOME STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE FOR SAUVIGNON BLANC
1997-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Research for a marker of the hyperoxygenation treatment of musts for the production of white wines
1997-01-01 Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Evaluation of the Enological Suitability of Some Strains of Saccharomyces cerevisiae for Sauvignon Blanc
1998-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A.; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Impieghi di tannini enologici commerciali
1999-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Phenolic and aromatic maturity as instruments for evaluating the training system: the case of Sauvignon in Friuli
1999-01-01 Celotti, Emilio; Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon
1999-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino
1999-01-01 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Aspetti applicativi della tecnica di iperossigenazione dei mosti di uve bianche
2000-01-01 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; DI PRIMIO, G.; Ferrarini, R.; Flocea, V.; Zironi, Roberto
Emploi des tanins oenologiques: expérience sur Cabernet Sauvignon
2000-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
USE OF OENOLOGICAL TANNINS: EXPERIENCE WITH CABERNET SAUVIGNON
2000-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B; Poinsaut, P; Zironi, Roberto
Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione
2000-01-01 Zironi, Roberto; Micolini, Stefano; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
The importance of the "viticulture model" on the aromatic properties of cv sauvignon blanc
2000-01-01 G., Colugnati; Battistutta, Franco; F., Bregant; G., Crespan; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Influence of genotype on the methoxypyrazines content of cabernet sauvignon cultivated in friuli
2000-01-01 Battistutta, Franco; G., Colugnati; F., Bregant; G., Crespan; I., Tonetti; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Procedimento per ottenere preparati ad uso farmacologico utilizzando come materia prima vino o succo d’uva, e preparati ad uso farmacologico così ottenuti
2001-01-01 Cesco, S.; Celotti, Emilio; Giulivo, C.; Gasparoni, G.; Franceschini, D.; Pinton, Roberto; Z., Varanini; Conte, Lanfranco; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Role of different oak wood chips in releasing volatile compounds in solutions simulating wine
2001-01-01 Battistutta, Franco; Tat, Lara; Benci, P.; Zironi, Roberto
Dalla stabilizzazione sottrattiva alla conservativa
2002-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Esperienze di trattamento dei vini con tannini e impiego di beta-glucanasi
2002-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio
Impiego di prodotti commerciali a base di polisaccaridi estratti da pareti di lievito
2003-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; A., Tasso; A., Bellachioma; Zironi, Roberto
Importance de la taille et de la charge électrique superficielle des fractions colloïdales des vins rouges
2003-01-01 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Legno, da contenitore a coadiuvante?
2003-01-01 Zironi, Roberto; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
La vinificazione delle uve ottenute da viticoltura biologica
2004-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
La valutazione della maturità dell'uva, un mezzo per incrementare la qualità dei vini
2004-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio
Impiego di tannini in formulato liquido durante la fase di macerazione delle uve rosse
2004-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Zironi, Roberto; A., Bellachioma
Studio delle interazioni tra un preparato liquido di Quebracho e malvina in condizioni controllate
2004-01-01 Tat, Lara; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Bellachioma, Attilio
Role des différents copeaux de bois de chene dans la libération de composés non volatils en solution modèle
2004-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Technological application of a yeast industrial derivative to tartaric and protein stabilization of white wines [Application technologique d'un lysat industriel de levure à la stabilisation tartrique et protéique des vins blancs]
2004-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Tasso, A.
Aroma characterisation of white truffle by GC-MS and GC-O. Ital. J. Food Sci. 2005, 17, (4), 463-468.
2005-01-01 Piloni, M; Tat, L; Tonizzo, A; Battistutta, Franco
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