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Il ruolo dei microrganismi nella produzione dei vini destinati all'invecchiamento 1-gen-1992 Zironi, Roberto; Comi, Giuseppe; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
Gli effetti della microfiltrazione tangenziale sulla stabilita' dei vini 1-gen-1992 Zironi, Roberto; R., Ferrarini; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Effects of raw material on the partition of some volatile compounds of grappa, a typical Italian spirit 1-gen-1993 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco
QUALITATIVE CHARACTERISTICS OF ITALIAN BEERS 1-gen-1993 Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; R., Ferrarini
A rapid method for the analysis of free fatty acids (C6-C12) and relative ethilic esters in beer using SPE technique combined with HRGC 1-gen-1993 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto; Zenarola, C.
Volatiles metabolites produced in wine by mixed and sequential of Hanseniaspora guilliermondii or Kloeckera apiculata or Saccharomyces cerevisiae 1-gen-1993 Zironi, Roberto; P., Romano; G., Suzzi; Battistutta, Franco; Comi, Giuseppe
The use of neocuproine for the colourimetric determination of copper in wine 1-gen-1994 Cherubin, Susi; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
RAPID ANALYSIS OF FREE MEDIUM-CHAIN FATTY ACIDS AND RELATED ETHYL ESTERS IN BEER USING SPE AND HRGC 1-gen-1994 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; C., Zenarola; Zironi, Roberto
Composition and flavour of muscat of Canelli grape distillates obtained using different oenological techniques and unconventional distillation processes 1-gen-1995 Battistutta, Franco; DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro
Effects of an unconventional oenological technique on the evolution of free and glycosidically bound terpenolos of Muscat of Canelli grapes: preliminary results 1-gen-1995 DA PORTO, Carla; Battistutta, Franco
Determination of biogenic amines in alcoholic and non alcoholic beers by HPLC 1-gen-1995 Buiatti, Stefano; Boschelle, Ornella; M., Mozzon; Battistutta, Franco
Diversità clonale e caratterizzazione aromatica nella cv. Chardonnay in Friuli. Primi risultatI 1-gen-1996 Battistutta, Franco; G., Colugnati; Celotti, Emilio; L., Gottardo; Zironi, Roberto
Relationship between genotype and phenolic and aromatic fractions in cv chardonnay at grape harvest. First results 1-gen-1996 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; G., Colugnati; L., Gottardo
Preliminary observations about genotype-training system interaction on cv sauvignon Blanc: Evolution of phenolic and aromatic fractions during maturation 1-gen-1996 G., Colugnati; F., Bregant; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Le specie officinali per la valorizzazione e difesa delle aree interne: valutazione di ecotipi siciliani di origano (Origanum vulgare), 1-gen-1996 Leto, C; A., CARRUBBA A; Trapani, P; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco; Battistutta, Franco
Proposta di un metodo semi automatico per l'analisi dell'anidride solforosa nei vini 1-gen-1996 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Giomo, A; Cherubin, Susi
Influence of the genotype on the methoxypyrazines content of Cabernet sauvignon cultivated in Friuli. 1-gen-1997 Battistutta, Franco; Colugnati, G.; Bregant, F.; Crespan, G.; Tonetti, I.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Potenzialità dei vitigni bordolesi in Friuli 1-gen-1997 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Bregant, F.; Crespan, G.; Celotti, Emilio; Bressan, S.; Colugnati, G.
RECHERCHE SUR UNE MÉTHODE SEMI-AUTOMATIQUE POUR L’ANALYSE DE L’ANHYDRIDE SULFUREUX DANS LES VINS 1-gen-1997 Cherubin, Susi; Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Giomo, A; Zironi, Roberto
Impiego degli enzimi nella macerazione delle uve rosse 1-gen-1997 Celotti, Emilio; Bressan, S.; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts 1-gen-1997 DI PRIMIO, G.; Battistutta, Franco; Flocea, V.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
EVALUATION OF THE ENOLOGICAL SUITABILITY OF SOME STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE FOR SAUVIGNON BLANC 1-gen-1997 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Evaluation of beer flavor compounds by liquid-liquid extraction and GC/MS analysis 1-gen-1997 Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
The effect of cluster sun exposure and training system on methoxypyrazine concentration of Sauvignon blanc grapes 1-gen-1997 Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Research for a marker of the hyperoxygenation treatment of musts for the production of white wines 1-gen-1997 Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Evaluation of the Enological Suitability of Some Strains of Saccharomyces cerevisiae for Sauvignon Blanc 1-gen-1998 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A.; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Impieghi di tannini enologici commerciali 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Phenolic and aromatic maturity as instruments for evaluating the training system: the case of Sauvignon in Friuli 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Aspetti applicativi della tecnica di iperossigenazione dei mosti di uve bianche 1-gen-2000 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; DI PRIMIO, G.; Ferrarini, R.; Flocea, V.; Zironi, Roberto
The importance of the "viticulture model" on the aromatic properties of cv sauvignon blanc 1-gen-2000 G., Colugnati; Battistutta, Franco; F., Bregant; G., Crespan; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
USE OF OENOLOGICAL TANNINS: EXPERIENCE WITH CABERNET SAUVIGNON 1-gen-2000 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B; Poinsaut, P; Zironi, Roberto
Emploi des tanins oenologiques: expérience sur Cabernet Sauvignon 1-gen-2000 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione 1-gen-2000 Zironi, Roberto; Micolini, Stefano; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
Influence of genotype on the methoxypyrazines content of cabernet sauvignon cultivated in friuli 1-gen-2000 Battistutta, Franco; G., Colugnati; F., Bregant; G., Crespan; I., Tonetti; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Procedimento per ottenere preparati ad uso farmacologico utilizzando come materia prima vino o succo d’uva, e preparati ad uso farmacologico così ottenuti 1-gen-2001 Cesco, S.; Celotti, Emilio; Giulivo, C.; Gasparoni, G.; Franceschini, D.; Pinton, Roberto; Z., Varanini; Conte, Lanfranco; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Role of different oak wood chips in releasing volatile compounds in solutions simulating wine 1-gen-2001 Battistutta, Franco; Tat, Lara; Benci, P.; Zironi, Roberto
Dalla stabilizzazione sottrattiva alla conservativa 1-gen-2002 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Esperienze di trattamento dei vini con tannini e impiego di beta-glucanasi 1-gen-2002 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio
Importance de la taille et de la charge électrique superficielle des fractions colloïdales des vins rouges 1-gen-2003 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Legno, da contenitore a coadiuvante? 1-gen-2003 Zironi, Roberto; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Impiego di prodotti commerciali a base di polisaccaridi estratti da pareti di lievito 1-gen-2003 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; A., Tasso; A., Bellachioma; Zironi, Roberto
Impiego di tannini in formulato liquido durante la fase di macerazione delle uve rosse 1-gen-2004 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Zironi, Roberto; A., Bellachioma
Role des différents copeaux de bois de chene dans la libération de composés non volatils en solution modèle 1-gen-2004 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
La valutazione della maturità dell'uva, un mezzo per incrementare la qualità dei vini 1-gen-2004 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio
Technological application of a yeast industrial derivative to tartaric and protein stabilization of white wines [Application technologique d'un lysat industriel de levure à la stabilisation tartrique et protéique des vins blancs] 1-gen-2004 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Tasso, A.
La vinificazione delle uve ottenute da viticoltura biologica 1-gen-2004 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Studio delle interazioni tra un preparato liquido di Quebracho e malvina in condizioni controllate 1-gen-2004 Tat, Lara; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Bellachioma, Attilio
Aroma characterisation of white truffle by GC-MS and GC-O. Ital. J. Food Sci. 2005, 17, (4), 463-468. 1-gen-2005 Piloni, M; Tat, L; Tonizzo, A; Battistutta, Franco
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