Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 50 di 50
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
PHYSICAL FITNESS EVALUATION IN ITALIAN SCHOOL CHILDREN GROUPED BY WEIGHT STATUS CATEGORY 1-gen-2019 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Canzi, Claudia; Matassi, Luana; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
Valutazione della composizione dietetica di un gruppo di ultracentenari residenti in Lombardia 1-gen-2020 Azzolino, Domenico; Ferri, Evelyn; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria; Fiori, Federica; Arosio, Beatrice
AGGIORNAMENTO DELLA BANCA DATI DI COMPOSIZIONE DEGLI ALIMENTI PER STUDI EPIDEMIOLOGICI IN ITALIA: 1998 vs 2020, NOVITÀ E CAMBIAMENTI NEL GRUPPO CEREALI E PRODOTTI DERIVATI 1-gen-2020 Carioni, G.; Pedrolini, E.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Salvini, S.; Maisonneuve, P.; Gnagnarella, P.
UPDATE OF “BABYFOODS” AND “SNACKS” CATEGORIES FROM THE FOOD COMPOSITION DATABASE USED FOR THE ANALYSIS OF INFANTS DIET AT 18 MONTHS OF AGE IN PHIME STUDY 1-gen-2020 Fiori, F.; Concina, F.; Gnagnarella, P.; Carioni, G.; Parpinel, M.
DEVELOPMENT OF AN APPLICATION FOR MOBILE DEVICES TO MONITOR FOOD INTAKE: EVALUATION OF AVAILABLE ONLINE APPLICATION 1-gen-2020 Tosi, M.; Carioni, G.; Vecchhiati, T.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Salvini, S.; Gnagnarella, P.
STATO PONDERALE MATERNO E TIPOLOGIA DI ALLATTAMENTO IN DIMISSIONE 1-gen-2020 Moretti, Valentina; Valdi, Giulia; Marinoni, Michela; Fiori, Federica; Pascolo, Irene; Bravo, Giulia; Fasan, Jessica; Parpinel, Maria
Relationship between body mass index and physical fitness in Italian prepubertal schoolchildren 1-gen-2020 Fiori, F.; Bravo, G.; Parpinel, M.; Messina, G.; Malavolta, R.; Lazzer, S.
Effects of 3-month high-intensity interval training vs. moderate endurance training and 4-month follow-up on fat metabolism, cardiorespiratory function and mitochondrial respiration in obese adults 1-gen-2020 Vaccari, F.; Passaro, A.; D'Amuri, A.; Sanz, J. M.; Di Vece, F.; Capatti, E.; Magnesa, B.; Comelli, M.; Mavelli, I.; Grassi, B.; Fiori, F.; Bravo, G.; Avancini, A.; Parpinel, M.; Lazzer, S.
Effects of a 3-year physical education intervention in Italian schools 1-gen-2021 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
Valutazione nutrizionale in un campione di volontari obesi inclusi in un programma di intervento nutrizionale e di attività sportiva 1-gen-2021 Fiori, F.; Parpinel, M.; Vaccari, F.; Passaro, A.; D’Amuri, A.; Sanz, J. M.; Di Vece, F.; Capatti, E.; Magnesa, B.; Comelli, M.; Mavelli, I.; Grassi, B.; Bravo, G.; Avancini, A.; Marinoni, M.; Lazzer, S.
La valutazione dell’esposizione a contaminanti di origine ambientale presenti negli alimenti: il Pilot study italiano “Aria di Ricerca in Valle del Serchio” - Progetto EU H2020 Citizen Science for Urban Environment and Health (CitieS-Health) 1-gen-2021 Marinoni, Michela; Parpinel, Maria; Fiori, Federica; Barbone, Fabio; Biggeri, Annibale
A 3-year school-based intervention improved physical fitness and reduced the prevalence of overweight and obesity in Italian prepubertal children 1-gen-2021 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
Physical fitness reference standards in Italian children 1-gen-2021 Vaccari, F.; Fiori, F.; Bravo, G.; Parpinel, M.; Messina, G.; Malavolta, R.; Lazzer, S.
Accuracy of applications to monitor food intake: Evaluation by comparison with 3-d food diary 1-gen-2021 Tosi, M.; Radice, D.; Carioni, G.; Vecchiati, T.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.
The food composition database for epidemiological studies in Italy: update of the “Cereals and cereal products” food group 1-gen-2022 Carioni, G.; Fiori, F.; Giorgi, V.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.
Discriminating between animal and plant food sources of vitamin a in 7-year-old children from a birth cohort in Friuli Venezia Giulia 1-gen-2022 Fiori, F; Giordani, E; Marinoni, M; Concina, F; Ronfani, L; Dalmin, P; Barbone, F; Edefonti, V; Parpinel, M
Quantification of naturally occurring prebiotic fiber in Italian foods 1-gen-2022 Fiori, F.; Concina, F.; Turati, F.; Meschiari, M.; Gaboardi, G. C.; Galli, F.; La Vecchia, C.; Parpinel, M.
DISCRIMINATING BETWEEN ANIMAL AND PLANT FOOD SOURCES OF VITAMIN A IN 7-YEAR-OLD CHILDREN FROM A BIRTH COHORT IN FRIULI VENEZIA GIULIA 1-gen-2022 Fiori, Federica; Giordani, Elisa; Marinoni, Michela; Concina, Federica; Ronfani, Luca; Dalmin, Patrizia; Barbone, Fabio; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria
I dati di composizione: metodologia di compilazione 1-gen-2022 Carioni, G.; Fiori, F.
Association of prebiotic fiber intake with colorectal cancer risk: the PrebiotiCa study 1-gen-2022 Turati, Federica; Concina, Federica; Rossi, Marta; Fiori, Federica; Parpinel, Maria; Taborelli, Martina; Giacosa, Attilio; Crispo, Anna; Pagan, Eleonora; Rosato, Valentina; Negri, Eva; La Vecchia, Carlo
Flavonoid Intake in Relation to Colorectal Cancer Risk and Blood Bacterial DNA 1-gen-2022 Speciani, Michela Carola; Cintolo, Marcello; Marino, Mirko; Oren, Maya; Fiori, Federica; Gargari, Giorgio; Riso, Patrizia; Ciafardini, Clorinda; Mascaretti, Federica; Parpinel, Maria; Airoldi, Aldo; Vangeli, Marcello; Leone, Pierfrancesco; Cantù, Paolo; Lagiou, Pagona; Del Bo', Cristian; Vecchi, Maurizio; Carnevali, Pietro; Oreggia, Barbara; Guglielmetti, Simone; Bonzi, Rossella; Bonato, Giulia; Ferraroni, Monica; La Vecchia, Carlo; Penagini, Roberto; Mutignani, Massimiliano; Rossi, Marta
The Update of the Italian Food Composition Database of Gluten-Free Products and Its Application in Food-Based Dietary Guidelines Menus 1-gen-2022 Fiori, Federica; Parpinel, Maria; Morreale, Federico; Pellegrini, Nicoletta
Are Dietary Patterns Related to Cognitive Performance in 7-Year-Old Children? Evidence from a Birth Cohort in Friuli Venezia Giulia, Italy 1-gen-2022 Marinoni, Michela; Giordani, Elisa; Mosconi, Cedric; Rosolen, Valentina; Concina, Federica; Fiori, Federica; Carletti, Claudia; Knowles, Alessandra; Pani, Paola; Bin, Maura; Ronfani, Luca; Ferraroni, Monica; Barbone, Fabio; Parpinel, Maria; Edefonti, Valeria
Adherence to Dietary Recommendations of 7-Year-Old Children from a Birth Cohort in Friuli Venezia Giulia, Italy 1-gen-2022 Giordani, Elisa; Marinoni, Michela; Fiori, Federica; Concina, Federica; Ronfani, Luca; Dalmin, Patrizia; Barbone, Fabio; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria
Intake of prebiotic fibers and the risk of laryngeal cancer: the PrebiotiCa study 1-gen-2022 Turati, Federica; Concina, Federica; Bertuccio, Paola; Fiori, Federica; Parpinel, Maria; Taborelli, Martina; Rosato, Valentina; Garavello, Werner; Negri, Eva; La Vecchia, Carlo
Innovative tools implementation to update food composition databases 27-giu-2022 Fiori, Federica
Novel Image-based dietary assessment tools: the role of the machine learning approaches for food recognition and nutritional evaluation in epidemiological studies 1-gen-2023 Bianco, R.; Edefonti, V.; Fiori, F.; Marinoni, M.; Parpinel, M.
What is the carbon footprint of food waste? results from an analysis in a hospital canteen in northeast Italy 1-gen-2023 Cautero, Peter; Zago, Daniela; Menis, Diana; Fiori, Federica; Lesa, Lucia; Conte, Alessandro; Parpinel, Maria; Brunelli, Laura
The food composition database on plant-based meat analogues: nutritional analysis on healthy and unhealthy meal scenarios 1-gen-2023 Fiori, F.; Cutroneo, S.; Angelino, D.; Martini, D.; Parpinel, M.; Pellegrini, N.
Food choices of workers in a hospital canteen: sustainability and nutritional evaluation 1-gen-2023 Fiori, F.; Menis, D.; Zago, D.; Cautero, P.; Lesa, L.; Brunelli, L.; Parpinel, M.
Effects of 24-week polarized training vs. threshold training in obese male adults 1-gen-2023 D'Alleva, M.; Giovanelli, N.; Graniero, F.; Billat, V. L.; Fiori, F.; Marinoni, M.; Parpinel, M.; Lazzer, S.
Olive Oil and Nuts in Rheumatoid Arthritis Disease Activity 1-gen-2023 De Vito, Roberta; Fiori, Federica; Ferraroni, Monica; Cavalli, Silvia; Caporali, Roberto; Ingegnoli, Francesca; Parpinel, Maria; Edefonti, Valeria
Carbon and water footprint of food choices by users of a hospital canteen 1-gen-2023 Menis, Diana; Zago, Daniela; Cautero, Peter; Fiori, Federica; Lesa, Lucia; Conte, Alessandro; Parpinel, Maria; Brunelli, Laura
Effects of 12-week combined training versus high intensity interval training on cardiorespiratory fitness, body composition and fat metabolism in obese male adults 1-gen-2023 D'Alleva, M.; Vaccari, F.; Graniero, F.; Giovanelli, N.; Floreani, M.; Fiori, F.; Marinoni, M.; Parpinel, M.; Lazzer, S.
Food choices and nutrient intake of workers in the hospital canteen of San Daniele del Friuli, Italy 1-gen-2023 Menis, Diana; Fiori, Federica; Zago, Daniela; Cautero, Peter; Lesa, Lucia; Conte, Alessandro; Brunelli, Laura; Parpinel, Maria
Does Pizza Consumption Favor an Improved Disease Activity in Rheumatoid Arthritis? 1-gen-2023 De Vito, Roberta; Parpinel, Maria; Carola Speciani, Michela; Fiori, Federica; Bianco, Rachele; Caporali, Roberto; Ingegnoli, Francesca; Scotti, Isabella; Schioppo, Tommaso; Ubiali, Tania; Cutolo, Maurizio; Grosso, Giuseppe; Ferraroni, Monica; Edefonti, Valeria
Nutrient values and sustainability of omnivorous, vegetarian and vegan choices in a hospital canteen 1-gen-2023 Menis, D; Fiori, F; Zago, D; Cautero, P; Lesa, L; Scarpis, E; Brunelli, L; Parpinel, M
Improvement of adiponectin in relation to physical performance and body composition in young obese males subjected to twenty-four weeks of training programs 1-gen-2023 Mallardo, M.; D'Alleva, M.; Lazzer, S.; Giovanelli, N.; Graniero, F.; Billat, V.; Fiori, F.; Marinoni, M.; Parpinel, M.; Daniele, A.; Nigro, E.
Dietary choline and sphingomyelin choline moiety intake and risk of colorectal cancer: a case-control study 1-gen-2023 Rossi, M.; Khalifeh, M.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Serraino, D.; Pelucchi, C.; Negri, E.; Giacosa, A.; Crispo, A.; Collatuzzo, G.; Hannun, Y.; Luberto, C.; La Vecchia, C.; Boffetta, P.
Prebiotics and the Risk of Upper Digestive Tract and Stomach Cancers: The PrebiotiCa Study 1-gen-2023 Turati, Federica; Concina, Federica; Bertuccio, Paola; Fiori, Federica; Parpinel, Maria; Garavello, Werner; Crispo, Anna; Libra, Massimo; Negri, Eva; Serraino, Diego; La Vecchia, Carlo
Dietary Choline and Betaine Intake and Risk of Colorectal Cancer in an Iranian Population 1-gen-2023 Seyyedsalehi, Monireh Sadat; Rossi, Marta; Hadji, Maryam; Rashidian, Hamideh; Marzban, Maryam; Parpinel, Maria; Fiori, Federica; Naghibzadeh-Tahami, Ahmad; Hannun, Yusuf A.; Luberto, Chiara; Zendehdel, Kazem; Boffetta, Paolo
Updating the Italian Food Composition Database (BDA) for a more accurate nutritional assessment of plant-based diets. 1-gen-2024 Carioni, Giulia; Fiori, Federica; Bianco, Rachele; Pellegrini, Nicoletta; Parpinel, Maria; Gnagnarella., Patrizia
Adapting the US Nutrition5k dataset for Deep Learning-Food Image Recognition in Italy: preliminary results 1-gen-2024 Bianco, R.; Carioni, G.; Fiori, F.; Parpinel, M.
Sport foods and supplements in athletes in the Friuli Venezia Giulia region: study aims and preliminary results 1-gen-2024 Parpinel, M.; Mosangini, P.; Bianco, R.; Fiori, F.
Effects of 12‐months of physical activity program and an 18-months follow-up study on body composition, physical capacities and physical activity levels in adults with obesity 1-gen-2024 Mari, Lara; D'Alleva, Mattia; Graniero, Francesco; Azzini, Valeria; Fiori, Federica; Marinoni, Michela; DE MARTINO, Maria; Isola, Miriam; Parpinel, Maria; Lazzer, Stefano
Sustainability and nutritional aspects of traditional dishes from the Friuli Venezia Giulia region, Italy: A true cost accounting evaluation 1-gen-2024 Fiori, Federica; Bertossi, Alberto; Troiano, Stefania; Parpinel, Maria; Marangon, Francesco; Pellegrini, Nicoletta
Dietary Isoflavones Intake and Gastric Cancer 1-gen-2024 Natale, Arianna; Fiori, Federica; Parpinel, Maria; Pelucchi, Claudio; Negri, Eva; La Vecchia, Carlo; Rossi, Marta
Compliance and Attitudes towards the Gluten-Free Diet in Celiac Patients in Italy: What Has Changed after a Decade? 1-gen-2024 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Neuhold, Susanna; Bartolone, Giovanni; Pilo, Caterina; Parpinel, Maria; Pellegrini, Nicoletta
Sustainability and nutritional composition of food offer and choices in three hospital canteens in Italy 1-gen-2024 Menis, D.; Fiori, F.; Cautero, P.; Zago, D.; Beorchia, Y.; Dallan, L.; Vettorazzo, P.; Lesa, L.; Conte, A.; Scarpis, E.; Brunelli, L.; Parpinel, M.
Tailoring the Nutritional Composition of Italian Foods to the US Nutrition5k Dataset for Food Image Recognition: Challenges and a Comparative Analysis 1-gen-2024 Bianco, Rachele; Marinoni, Michela; Coluccia, Sergio; Carioni, Giulia; Fiori, Federica; Gnagnarella, Patrizia; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria
Mostrati risultati da 1 a 50 di 50
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile