Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 151 a 194 di 194
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi 1-gen-2010 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures 1-gen-2010 Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
I distretti della tipicità volano per la tutela e la valorizzazione dei territori 1-gen-2011 Zironi, Roberto; Miccoli, Alessandra
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution 1-gen-2011 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
LA VITICOLTURA TRA TRADIZIONE E INNOVAZIONE. CANTINE E PAESAGGI D'AUTORE 1-gen-2011 Miccoli, Alessandra; Zironi, Roberto; Sillani, Sandro
Biotechnological strategies for controlling wine oxidation 1-gen-2012 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio
The barrels and the locals for their conservation. Study of climatic parameters 1-gen-2012 Micolini, Stefano; Campolo, Marina; Zironi, Roberto
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking 1-gen-2012 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Influence of specific fermentation conditions on natural microflora of pomace in “Grappa” production. 1-gen-2012 Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Cecchini, F; Orlic, S; Zironi, Roberto; Comi, Giuseppe
Tecniche analitiche a supporto dei profili sensoriali 1-gen-2013 Purcaro, Giorgia; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco
A survey on wines from organic viticulture from different European countries 1-gen-2013 Comuzzo, Piergiorgio; Rauhut, Doris; Werner, Maik; Lagazio, Corrado; Zironi, Roberto
Biotechnological Strategies for Controlling Wine Oxidation 1-gen-2013 Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Oil based nanocarrier for improved delivery of hydrophobic silymarin in functional foods 1-gen-2014 Calligaris, Sonia; Comuzzo, Piergiorgio; Anese, Monica; Zironi, Roberto; Nicoli, Maria Cristina
Antioxidant properties of different products and additives in white wine 1-gen-2015 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto
Potential of high pressure homogenization to induce autolysis of wine yeasts 1-gen-2015 Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Palacios Paz, Anthony Efrain; Zironi, Roberto
Nanoemulsions as delivery systems of hydrophobic silybin from silymarin extract: Effect of oil type on silybin solubility, invitro bioaccessibility and stability 1-gen-2015 Calligaris, Sonia; Comuzzo, Piergiorgio; Bot, Francesca; Lippe, Giovanna; Zironi, Roberto; Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina
Potential of High Pressure Homogenization for the production of yeast autolysates for winemaking 1-gen-2016 Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Voce, Sabrina; Paz, Anthony Efrain Palacios; Zironi, Roberto
Procedimento per la valutazione della qualità del sughero e relativa apparecchiatura di valutazione 1-gen-2016 Battistutta, Franco; Brotto, Laura; Zironi, Roberto
Pulsed electric fields processing of crushed grapes and effects on wine composition 1-gen-2016 Comuzzo, Piergiorgio; Marconi, Marco; Zanella, Gianmaria; Querzè, Marco; Zironi, Roberto
Application of multi-pass high pressure homogenization under variable temperature regimes to induce autolysis of wine yeasts 1-gen-2017 Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Voce, Sabrina; Zironi, Roberto
Oxidative behavior of (+)-catechin in the presence of inactive dry yeasts: A comparison with sulfur dioxide, ascorbic acid and glutathione 1-gen-2017 Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Lizee, Marion; Svigelj, Rossella; Zironi, Roberto
Analisi sensoriale: rivedere l'approccio? 1-gen-2019 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Tecniche di analisi sensoriale a supporto del controllo di processo 1-gen-2020 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Vino: quando la qualità si perde dopo 1-gen-2021 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Sul difetto vince il brand 1-gen-2021 Zironi, Roberto
La qualità sensoriale del vino e la shelf life 1-gen-2021 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Ciotti, Gellio
La qualità sensoriale persa dopo la produzione: come gioca la temperatura 1-gen-2021 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Vino tra tradizione e innovazione tecnologica 1-gen-2022 Zironi, Roberto
Data driven approach to energy efficiency in wineries 1-gen-2023 Ciotti, Gellio; Bietresato, Marco; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
Esiste per ogni vino un potenziale emozionale tecnicamente modificabile? 1-gen-2023 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
La classificazione degli odori e l'elastico emozionale 1-gen-2023 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Proposal for methodology to analyse operability of wine production plant in terms of power demand 1-gen-2023 Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
A methodology for a sustainable transition in wine supply chains 1-gen-2023 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
Using lean six sigma to target the voice of the customer (voc) in vine and wine decision making 1-gen-2023 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro
A system lens to improve wine supply chains: how to integrate Lean, Industry 4.0 and Circular Economy 1-gen-2023 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
Sustainable Electricity from Vineyards: The PMFC Technological Breakthrough 1-gen-2024 Gamba, Camilla; Ferretti, Riccardo; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Peterlunger, Enrico
Additivi e coadiuvanti in enologia: una storia antica 1-gen-2024 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Supporting the current energy performance indicator for wineries to better monitor the overall production efficiency 1-gen-2024 Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
Enhancing energy efficiency in wineries: A novel benchmarking approach 1-gen-2024 Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Bietresato, Marco; Gubiani, Rino; Zironi, Roberto
L’INCUBO EMOZIONALE 1-gen-2024 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Frigione, Emanuela
Definition of new technical-economic performance indicators to better monitor the production efficiency of wineries 1-gen-2024 Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
A Lean Six Sigma, Industry 4.0 and Circular Economy-driven methodology for wine supply chain process improvement 1-gen-2024 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
The operations & supply chain management discipline as a driver for competitiveness in wine supply chains 1-gen-2024 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
“CANTINA 5.0”—A Novel, Industry 5.0-Based Paradigm Applied to the Winemaking Industry in Italy 1-gen-2024 Venturi, F.; Tonacci, A.; Ascrizzi, R.; Sansone, F.; Conte, R.; Pala, A. P.; Tarabella, A.; Sanmartin, C.; Taglieri, I.; Marangoni, R.; Bietresato, M.; Comuzzo, P.; Zironi, R.; Zironi, A.; Ciotti, G.; Gubiani, R.
Mostrati risultati da 151 a 194 di 194
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile