Sfoglia per Autore
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi
2010-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures
2010-01-01 Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
I distretti della tipicità volano per la tutela e la valorizzazione dei territori
2011-01-01 Zironi, Roberto; Miccoli, Alessandra
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution
2011-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
LA VITICOLTURA TRA TRADIZIONE E INNOVAZIONE. CANTINE E PAESAGGI D'AUTORE
2011-01-01 Miccoli, Alessandra; Zironi, Roberto; Sillani, Sandro
Biotechnological strategies for controlling wine oxidation
2012-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio
The barrels and the locals for their conservation. Study of climatic parameters
2012-01-01 Micolini, Stefano; Campolo, Marina; Zironi, Roberto
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking
2012-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Influence of specific fermentation conditions on natural microflora of pomace in “Grappa” production.
2012-01-01 Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Cecchini, F; Orlic, S; Zironi, Roberto; Comi, Giuseppe
Tecniche analitiche a supporto dei profili sensoriali
2013-01-01 Purcaro, Giorgia; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco
A survey on wines from organic viticulture from different European countries
2013-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Rauhut, Doris; Werner, Maik; Lagazio, Corrado; Zironi, Roberto
Biotechnological Strategies for Controlling Wine Oxidation
2013-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Oil based nanocarrier for improved delivery of hydrophobic silymarin in functional foods
2014-01-01 Calligaris, Sonia; Comuzzo, Piergiorgio; Anese, Monica; Zironi, Roberto; Nicoli, Maria Cristina
Antioxidant properties of different products and additives in white wine
2015-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto
Potential of high pressure homogenization to induce autolysis of wine yeasts
2015-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Palacios Paz, Anthony Efrain; Zironi, Roberto
Nanoemulsions as delivery systems of hydrophobic silybin from silymarin extract: Effect of oil type on silybin solubility, invitro bioaccessibility and stability
2015-01-01 Calligaris, Sonia; Comuzzo, Piergiorgio; Bot, Francesca; Lippe, Giovanna; Zironi, Roberto; Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina
Potential of High Pressure Homogenization for the production of yeast autolysates for winemaking
2016-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Voce, Sabrina; Paz, Anthony Efrain Palacios; Zironi, Roberto
Procedimento per la valutazione della qualità del sughero e relativa apparecchiatura di valutazione
2016-01-01 Battistutta, Franco; Brotto, Laura; Zironi, Roberto
Pulsed electric fields processing of crushed grapes and effects on wine composition
2016-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Marconi, Marco; Zanella, Gianmaria; Querzè, Marco; Zironi, Roberto
Application of multi-pass high pressure homogenization under variable temperature regimes to induce autolysis of wine yeasts
2017-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Voce, Sabrina; Zironi, Roberto
Oxidative behavior of (+)-catechin in the presence of inactive dry yeasts: A comparison with sulfur dioxide, ascorbic acid and glutathione
2017-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Lizee, Marion; Svigelj, Rossella; Zironi, Roberto
Analisi sensoriale: rivedere l'approccio?
2019-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Tecniche di analisi sensoriale a supporto del controllo di processo
2020-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Vino: quando la qualità si perde dopo
2021-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Sul difetto vince il brand
2021-01-01 Zironi, Roberto
La qualità sensoriale del vino e la shelf life
2021-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Ciotti, Gellio
La qualità sensoriale persa dopo la produzione: come gioca la temperatura
2021-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Vino tra tradizione e innovazione tecnologica
2022-01-01 Zironi, Roberto
Data driven approach to energy efficiency in wineries
2023-01-01 Ciotti, Gellio; Bietresato, Marco; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
Esiste per ogni vino un potenziale emozionale tecnicamente modificabile?
2023-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
La classificazione degli odori e l'elastico emozionale
2023-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Proposal for methodology to analyse operability of wine production plant in terms of power demand
2023-01-01 Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
A methodology for a sustainable transition in wine supply chains
2023-01-01 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
Using lean six sigma to target the voice of the customer (voc) in vine and wine decision making
2023-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro
A system lens to improve wine supply chains: how to integrate Lean, Industry 4.0 and Circular Economy
2023-01-01 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
Sustainable Electricity from Vineyards: The PMFC Technological Breakthrough
2024-01-01 Gamba, Camilla; Ferretti, Riccardo; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Peterlunger, Enrico
Additivi e coadiuvanti in enologia: una storia antica
2024-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro
Supporting the current energy performance indicator for wineries to better monitor the overall production efficiency
2024-01-01 Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
Enhancing energy efficiency in wineries: A novel benchmarking approach
2024-01-01 Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Bietresato, Marco; Gubiani, Rino; Zironi, Roberto
L’INCUBO EMOZIONALE
2024-01-01 Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Frigione, Emanuela
Definition of new technical-economic performance indicators to better monitor the production efficiency of wineries
2024-01-01 Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino
A Lean Six Sigma, Industry 4.0 and Circular Economy-driven methodology for wine supply chain process improvement
2024-01-01 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
The operations & supply chain management discipline as a driver for competitiveness in wine supply chains
2024-01-01 Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto
“CANTINA 5.0”—A Novel, Industry 5.0-Based Paradigm Applied to the Winemaking Industry in Italy
2024-01-01 Venturi, F.; Tonacci, A.; Ascrizzi, R.; Sansone, F.; Conte, R.; Pala, A. P.; Tarabella, A.; Sanmartin, C.; Taglieri, I.; Marangoni, R.; Bietresato, M.; Comuzzo, P.; Zironi, R.; Zironi, A.; Ciotti, G.; Gubiani, R.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi | 1-gen-2010 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto | |
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures | 1-gen-2010 | Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
I distretti della tipicità volano per la tutela e la valorizzazione dei territori | 1-gen-2011 | Zironi, Roberto; Miccoli, Alessandra | |
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution | 1-gen-2011 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
LA VITICOLTURA TRA TRADIZIONE E INNOVAZIONE. CANTINE E PAESAGGI D'AUTORE | 1-gen-2011 | Miccoli, Alessandra; Zironi, Roberto; Sillani, Sandro | |
Biotechnological strategies for controlling wine oxidation | 1-gen-2012 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio | |
The barrels and the locals for their conservation. Study of climatic parameters | 1-gen-2012 | Micolini, Stefano; Campolo, Marina; Zironi, Roberto | |
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking | 1-gen-2012 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Influence of specific fermentation conditions on natural microflora of pomace in “Grappa” production. | 1-gen-2012 | Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Cecchini, F; Orlic, S; Zironi, Roberto; Comi, Giuseppe | |
Tecniche analitiche a supporto dei profili sensoriali | 1-gen-2013 | Purcaro, Giorgia; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco | |
A survey on wines from organic viticulture from different European countries | 1-gen-2013 | Comuzzo, Piergiorgio; Rauhut, Doris; Werner, Maik; Lagazio, Corrado; Zironi, Roberto | |
Biotechnological Strategies for Controlling Wine Oxidation | 1-gen-2013 | Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
Oil based nanocarrier for improved delivery of hydrophobic silymarin in functional foods | 1-gen-2014 | Calligaris, Sonia; Comuzzo, Piergiorgio; Anese, Monica; Zironi, Roberto; Nicoli, Maria Cristina | |
Antioxidant properties of different products and additives in white wine | 1-gen-2015 | Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto | |
Potential of high pressure homogenization to induce autolysis of wine yeasts | 1-gen-2015 | Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Palacios Paz, Anthony Efrain; Zironi, Roberto | |
Nanoemulsions as delivery systems of hydrophobic silybin from silymarin extract: Effect of oil type on silybin solubility, invitro bioaccessibility and stability | 1-gen-2015 | Calligaris, Sonia; Comuzzo, Piergiorgio; Bot, Francesca; Lippe, Giovanna; Zironi, Roberto; Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina | |
Potential of High Pressure Homogenization for the production of yeast autolysates for winemaking | 1-gen-2016 | Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Voce, Sabrina; Paz, Anthony Efrain Palacios; Zironi, Roberto | |
Procedimento per la valutazione della qualità del sughero e relativa apparecchiatura di valutazione | 1-gen-2016 | Battistutta, Franco; Brotto, Laura; Zironi, Roberto | |
Pulsed electric fields processing of crushed grapes and effects on wine composition | 1-gen-2016 | Comuzzo, Piergiorgio; Marconi, Marco; Zanella, Gianmaria; Querzè, Marco; Zironi, Roberto | |
Application of multi-pass high pressure homogenization under variable temperature regimes to induce autolysis of wine yeasts | 1-gen-2017 | Comuzzo, Piergiorgio; Calligaris, Sonia; Iacumin, Lucilla; Ginaldi, Federica; Voce, Sabrina; Zironi, Roberto | |
Oxidative behavior of (+)-catechin in the presence of inactive dry yeasts: A comparison with sulfur dioxide, ascorbic acid and glutathione | 1-gen-2017 | Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Lizee, Marion; Svigelj, Rossella; Zironi, Roberto | |
Analisi sensoriale: rivedere l'approccio? | 1-gen-2019 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
Tecniche di analisi sensoriale a supporto del controllo di processo | 1-gen-2020 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
Vino: quando la qualità si perde dopo | 1-gen-2021 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
Sul difetto vince il brand | 1-gen-2021 | Zironi, Roberto | |
La qualità sensoriale del vino e la shelf life | 1-gen-2021 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Ciotti, Gellio | |
La qualità sensoriale persa dopo la produzione: come gioca la temperatura | 1-gen-2021 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
Vino tra tradizione e innovazione tecnologica | 1-gen-2022 | Zironi, Roberto | |
Data driven approach to energy efficiency in wineries | 1-gen-2023 | Ciotti, Gellio; Bietresato, Marco; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino | |
Esiste per ogni vino un potenziale emozionale tecnicamente modificabile? | 1-gen-2023 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
La classificazione degli odori e l'elastico emozionale | 1-gen-2023 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
Proposal for methodology to analyse operability of wine production plant in terms of power demand | 1-gen-2023 | Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino | |
A methodology for a sustainable transition in wine supply chains | 1-gen-2023 | Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto | |
Using lean six sigma to target the voice of the customer (voc) in vine and wine decision making | 1-gen-2023 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro | |
A system lens to improve wine supply chains: how to integrate Lean, Industry 4.0 and Circular Economy | 1-gen-2023 | Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto | |
Sustainable Electricity from Vineyards: The PMFC Technological Breakthrough | 1-gen-2024 | Gamba, Camilla; Ferretti, Riccardo; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Peterlunger, Enrico | |
Additivi e coadiuvanti in enologia: una storia antica | 1-gen-2024 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro | |
Supporting the current energy performance indicator for wineries to better monitor the overall production efficiency | 1-gen-2024 | Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino | |
Enhancing energy efficiency in wineries: A novel benchmarking approach | 1-gen-2024 | Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Bietresato, Marco; Gubiani, Rino; Zironi, Roberto | |
L’INCUBO EMOZIONALE | 1-gen-2024 | Zironi, Roberto; Zironi, Alessandro; Frigione, Emanuela | |
Definition of new technical-economic performance indicators to better monitor the production efficiency of wineries | 1-gen-2024 | Bietresato, Marco; Ciotti, Gellio; Zironi, Alessandro; Zironi, Roberto; Gubiani, Rino | |
A Lean Six Sigma, Industry 4.0 and Circular Economy-driven methodology for wine supply chain process improvement | 1-gen-2024 | Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto | |
The operations & supply chain management discipline as a driver for competitiveness in wine supply chains | 1-gen-2024 | Zironi, Alessandro; Danese, Pamela; Romano, Pietro; Zironi, Roberto | |
“CANTINA 5.0”—A Novel, Industry 5.0-Based Paradigm Applied to the Winemaking Industry in Italy | 1-gen-2024 | Venturi, F.; Tonacci, A.; Ascrizzi, R.; Sansone, F.; Conte, R.; Pala, A. P.; Tarabella, A.; Sanmartin, C.; Taglieri, I.; Marangoni, R.; Bietresato, M.; Comuzzo, P.; Zironi, R.; Zironi, A.; Ciotti, G.; Gubiani, R. |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile