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The use of neocuproine for the colourimetric determination of copper in wine 1-gen-1994 Cherubin, Susi; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
RAPID ANALYSIS OF FREE MEDIUM-CHAIN FATTY ACIDS AND RELATED ETHYL ESTERS IN BEER USING SPE AND HRGC 1-gen-1994 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; C., Zenarola; Zironi, Roberto
Tecniche per ridurre i fattori antinutrizionali dei vini (terza parte) 1-gen-1995 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Ferrrarini, R; Syrghy, K.
Tecniche per ridurre i fattori antinutrizionali dei vini (seconda parte) 1-gen-1995 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Ferrarini, R; Syrghy, K.
Analyse sensorielle des boissons fermentees comme indice de qualitè: proposition de verification de la credibilitè du control des erreurs 1-gen-1995 Giomo, A; Isola, M; Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano
RECENT ADVANCES IN THE PROCESS OF FLOTATION APPLIED TO THE CLARIFICATION OF GRAPE MUSTS 1-gen-1995 Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Ferrarini, Roberto
Importance des charges électriques superficielles des adjuvants œnologiques, des particules et des colloïdes presents dans les moûts et les vins (1996). Revue Française d’Œnologie – Chaier Scientifique, 36, 158, 5-10 1-gen-1996 Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Studio dell’attività antibatterica di oli essenziali su microrganismi di origine alimentare 1-gen-1996 Comi, Giuseppe; Zironi, Roberto; Marino, Marilena
Contribution of selected apiculate yeasts isolated from grape and must to the aroma of cool climate "Recioto" wine 1-gen-1996 Comi, Giuseppe; Maifreni, Michela; Manzano, Marisa; Visintin, L; Zironi, Roberto
Le specie officinali per la valorizzazione e difesa delle aree interne: valutazione di ecotipi siciliani di origano (Origanum vulgare), 1-gen-1996 Leto, C; A., CARRUBBA A; Trapani, P; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco; Battistutta, Franco
Ricerche di nuovi processi per la produzione di succo di mela limpido. Nota II: studio e messa a punto di un processo industriale non convenzionale 1-gen-1996 Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Diversità clonale e caratterizzazione aromatica nella cv. Chardonnay in Friuli. Primi risultatI 1-gen-1996 Battistutta, Franco; G., Colugnati; Celotti, Emilio; L., Gottardo; Zironi, Roberto
Possibilità di introduzione di alcune brassicaceae ad alto erucico di interesse industriale nell' ambiente semi-arido siciliano 1-gen-1996 Leto, C; Carrubba, A.; Furnari, G.; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco
La conservabilità del vino in contenitori alternativi al vetro 1-gen-1996 Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; Ferrarini, R.
Preliminary observations about genotype-training system interaction on cv sauvignon Blanc: Evolution of phenolic and aromatic fractions during maturation 1-gen-1996 G., Colugnati; F., Bregant; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Proposta di un metodo semi automatico per l'analisi dell'anidride solforosa nei vini 1-gen-1996 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Giomo, A; Cherubin, Susi
Relationship between genotype and phenolic and aromatic fractions in cv chardonnay at grape harvest. First results 1-gen-1996 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; G., Colugnati; L., Gottardo
Resveratrol content of some wines obtained from dried Valpolicella grapes: Recioto and Amarone 1-gen-1996 Celotti, Emilio; R., Ferrarini; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco
Grape quality: Research on the relationships between grape composition and climatic variables 1-gen-1996 A., Giomo; P., Borsctta; Zironi, Roberto
The effects of cluster thinning on some ripening parameters and wine quality 1-gen-1996 G., Arfelli; Zironi, Roberto; B., Marangoni; A., Amati; M., Castellan
Consideration on certain stages of the production process of Grappa to obtain a quality distillate 1-gen-1997 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto
Technological innovation and improved beer quality 1-gen-1997 Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto
RECHERCHE SUR UNE MÉTHODE SEMI-AUTOMATIQUE POUR L’ANALYSE DE L’ANHYDRIDE SULFUREUX DANS LES VINS 1-gen-1997 Cherubin, Susi; Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Giomo, A; Zironi, Roberto
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts 1-gen-1997 DI PRIMIO, G.; Battistutta, Franco; Flocea, V.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
SELECTION AND ENOLOGICAL CHARACTERIZATION OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE STRAINS ISOLATED FROM TOCAI, PINOT AND MALVASIA GRAPES AND MUST FROM COLLIO AREA 1-gen-1997 Comi, Giuseppe; Maifreni, Michela; Manzano, Marisa; Zironi, Roberto
New processes for production of limpid apple juice. Note II: Study and development of a non conventional industrial process 1-gen-1997 Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Potenzialità dei vitigni bordolesi in Friuli 1-gen-1997 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Bregant, F.; Crespan, G.; Celotti, Emilio; Bressan, S.; Colugnati, G.
Impiego degli enzimi nella macerazione delle uve rosse 1-gen-1997 Celotti, Emilio; Bressan, S.; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Evaluation of beer flavor compounds by liquid-liquid extraction and GC/MS analysis 1-gen-1997 Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Contribution of selected apiculate yeasts isolated from grape and must to the aroma of cool climate winw Recioto and Amarone 1-gen-1997 Comi, Giuseppe; Maifreni, Michela; Manzano, Marisa; Visintin, L; Zironi, Roberto
The effect of cluster sun exposure and training system on methoxypyrazine concentration of Sauvignon blanc grapes 1-gen-1997 Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
EVALUATION OF THE ENOLOGICAL SUITABILITY OF SOME STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE FOR SAUVIGNON BLANC 1-gen-1997 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Research for a marker of the hyperoxygenation treatment of musts for the production of white wines 1-gen-1997 Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Glycerol and other fermentation products of apiculate wine yeasts 1-gen-1997 Romano, P; Suzzi, G; Comi, Giuseppe; Zironi, Roberto; Maifreni, Michela
Influence of the genotype on the methoxypyrazines content of Cabernet sauvignon cultivated in Friuli. 1-gen-1997 Battistutta, Franco; Colugnati, G.; Bregant, F.; Crespan, G.; Tonetti, I.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Study on oenological characteristics of commercial dry yeasts 1-gen-1997 Comi, Giuseppe; Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Croattini, I; Zironi, Roberto
The oenological characteristics of commercial dry yeasts 1-gen-1997 Comi, Giuseppe; Croattini, I; Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Wine packaging for market in containers other than glass 1-gen-1997 Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Ferrarini, R.; Zironi, Roberto
Verifica della Qualità applicata ai coadiuvanti di uso enologico (1998). Vignevini Ricerca, 25 (4), 89-104 1-gen-1998 Ferrarini, Roberto; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio
Controllo dei punti critici nelle tecniche di vinificazione delle uve rosse 1-gen-1998 Zironi, R.; Galassi, S.; Ferrarini, R.; Celotti, Emilio
Évaluation de la stabilité de la couleur des œnocyanines 1-gen-1998 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Bertolo, A.
Evaluation of the Enological Suitability of Some Strains of Saccharomyces cerevisiae for Sauvignon Blanc 1-gen-1998 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A.; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Modifiche del contenuto di resveratrolo in uve di vitigni della Valpolicella nel corso della maturazione e dell’appassimento 1-gen-1998 Celotti, Emilio; Ferrarini, R.; Conte, Lanfranco; Giulivo, C.; Zironi, Roberto
Evaluation of Some Fixed Components for Unifloral Honey Characterization 1-gen-1998 Conte, Lanfranco; Mauro, Miorini; Andrea, Giomo; Giovanna, Bertacco; Zironi, Roberto
Phenolic and aromatic maturity as instruments for evaluating the training system: the case of Sauvignon in Friuli 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Impieghi di tannini enologici commerciali 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione 1-gen-2000 Zironi, Roberto; Micolini, Stefano; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
Emploi des tanins oenologiques: expérience sur Cabernet Sauvignon 1-gen-2000 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
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