Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 51 a 100 di 230
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Gli alimenti tradizionali in Europa nell'ambito del progetto EuroFIR 1-gen-2006 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Santagiuliana, F; Palli, D; Marletta, L; Camilli, E; Carnovale, E.
Obesità infantile, familiarità ed attività sportiva. Studio di prevalenza in 12 scuole primarie della provincia di Pordenone 1-gen-2006 Rosolen, Valentina; Parpinel, Maria; Widmann, S; Padovan, C; Luxardi, G; Stuto, F; Canali, T; Cara, C; Rincorosi, R; Bortoluzzi, A; DE BATTISTI, F; Barbone, Fabio
Dietary iron intake and risk of non-fatal acute myocardial infarction 1-gen-2006 Tavani, A.; Gallus, S.; Bosetti, C.; Parpinel, Maria; Negri, E.; La Vecchia, C.
Intake of specific flavonoids and risk of acute myocardial infarcion in Italy 1-gen-2006 Tavani, A; Spertini, L; Bosetti, C; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Bravi, F; Petersone, J; Dwyer, J; Lagiou, P; Negri, E; LA VECCHIA, C.
Banca Dati di Composizione degli Alimenti per Studi Epidemiologici in Italia sul WEB 1-gen-2006 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Santagiuliana, F; Maisonneuve, P; Barbone, Fabio; Palli, D.
Linoleic acid, vitamin D and other nutrient intakes in the risk of non-Hodgkin lymphoma: An Italian case-cotrol study 1-gen-2006 Polesel, J; Talamini, R; Montella, M; Parpinel, Maria; DAL MASO, L; Crispo, A; Crovatto, A; Spina, M; LA VECCHIA, C; Franceschi, S.
Flavonoids and prostate cancer: a study in Italy 1-gen-2006 Bosetti, C; Bravi, F; Talamini, R; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Negri, E; Montella, M; Langiou, P; Franceschi, S; LA VECCHIA, C.
Flavonoids and colorectal cancer in Italy 1-gen-2006 Rossi, M; Negri, E; Talamini, R; Bosetti, C; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Franceschi, S; DAL MASO, L; Montella, M; Giacosa, A; LA VECCHIA, C.
Dietary intake of carotenoids and retinol and the risk of acute myocardial infarcion on Italy 1-gen-2006 Tavani, A; Gallus, S; Negri, E; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C.
Valutazione epidemiologica dell'effetto degli antiossidanti sulla salute: evidenze e criticità 1-gen-2007 Parpinel, Maria
L'alimentazione nell'anziano. Analisi nutrizionale di un gruppo di controlli anziani arruolati in una serie di studi caso-controllo su dieta e tumori 1-gen-2007 Polesel, J; Zucchetto, A; Parpinel, Maria; DAL MASO, L; Lise, M; Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Serraino, D; Talamini, R.
Lipid, protein and carbohydrate intake in relation to body mass index: an Italian study 1-gen-2007 Randi, G; Pelucchi, C; Gallus, S; Parpinel, Maria; DAL MASO, L; Talamini, R; Augustin, Lsa; Giacosa, A; Montella, M; Franceschi, S; LA VECCHIA, C.
Flavonoids and laryngeal cancer risk in Italy 1-gen-2007 Garavello, W.; Rossi, M.; Mclaughlin, J. K.; Bosetti, C.; Negri, E.; Lagiou, P.; Talamini, R.; Franceschi, S.; Parpinel, Maria; Dal Maso, L.; La Vecchia, C.
Nutrients intake and the risk of hepatocellular carcinoma in Italy. 1-gen-2007 Polesel, J; Talamini, R; Montella, M; Maso, Ld; Crovatto, M; Parpinel, Maria; Izzo, F; Tommasi, Lg; Serraino, D; La Vecchia, C; Franceschi, S.
The EPIC nutrient database project (ENDB): a first attempt to standardize nutrient databases across the 10 European countries participating in the EPIC study. 1-gen-2007 Slimani, N; Deharveng, G; Unwin, I; Southgate, D; Vignat, J; Skeie, G; Salvini, S; Parpinel, M; Møller, A; Ireland, J; Becker, W; Farran, A; Westenbrink, S; Vasilopoulou, E; Unwin, J; Borgejordet, Å; Rohrmann, S; Church, S; Gnagnarella, P; Casagrande, C; van Bakel, M; Niravong, M; Boutron-Ruault, M; Stripp, C; Tjønneland, A; Trichopoulou, A; Georga, K; Nilsson, S; Mattisson, I; Ray, J; Boeing, H; Ocké, M; Peeters, P; Jakszyn, P; Amiano, P; Engeset, D; Lund, E; Santucci de Magistris, M; Sacerdote, C; Welch, A; Bingham, S; Subar, A; Riboli, E.
Studio epidemiologico sull'esposizione a mercurio di origine ambientale nel Mediterraneo 1-gen-2008 Mariuz, M; Little, D; Valent, F; Vecchi, L; Mazej, D; Horvat, M; Parpinel, Maria; Tamburlini, G; Barbone, Fabio
La banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici 1-gen-2008 Parpinel, Maria; Barbone, Fabio; Gnagnarella, P; Maisonneuve, P; Salvini, S; Santagiuliana, F; Palli, D.
Esposizione perinatale e recente a mercurio e sviluppo neuropsicologico a 7 anni in una coorte di bambini del Friuli Venezia Giulia 1-gen-2008 Parpinel, Maria; Valent, F; Channoufi, L; Castiglione, F; Tognin, V; Mazej, D; Horvat, M; Little, D; Barbone, Fabio
Implementazione e valutazione di interventi di prevenzione dell'obesità in età evolutiva 1-gen-2008 Carletti, C; Parpinel, Maria; Widmann, S; DEL PIO, T; Bruno, I; Cattaneo, A.
MACRONUTRIENTS, FATTY ACIDS AND CHOLESTEROL INTAKE AND ENDOMETRIAL CANCER 1-gen-2008 Lucenteforte, E; Talamini, R; Montella, M; DAL MASO, L; Tavani, A; Deandrea, S; Pelucchi, C; Greggi, S; Zucchetto, A; Barbone, Fabio; Parpinel, Maria; Franceschi, S; LA VECCHIA, C; Negri, E.
Dietary intake of carotenoids and retinol and endometrial cancer risk in an Italian case-control study 1-gen-2008 Pelucchi, C; DAL MASO, L; Montella, M; Parpinel, Maria; Negri, E; Talamini, R; Giudice, A; Franceschi, S; LA VECCHIA, C.
Dietary glycemic load and hepatocellular carcinoma with or without chronic hepatitis infection 1-gen-2009 Rossi, M; Lipworth, L; Maso, Ld; Talamini, R; Montella, M; Polesel, J; Mclaughlin, Jk; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Lagiou, P; LA VECCHIA, C.
Longitudinal cohort study of prenatal exposure to mercury in the Mediterranean region 1-gen-2009 Horvat, M; Barbone, Fabio; Krsnik, M; Little, D; Mariuz, M; Mazej, D; Nakou, S; Osredkar, J; Parpinel, Maria; Petrovic, O; Prpic, I; Sofianou, K; Spiric, Z; Tamburlini, G; Tratnik, J; Valent, F.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del cannolo siciliano 1-gen-2010 Marletta, L; Camilli, E; Gabrielli, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Gnagnarella, P.
Caratterizzazione nutrizionale di cinque piatti della tradizione culinaria italiana 1-gen-2010 Marletta, L; Camilli, E; Gabrielli, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Gnagnarella, P; Turrini, A.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del castagnaccio toscano 1-gen-2010 Salvini, S; Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Marletta, L; Camilli, E.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del brasato al barolo 1-gen-2010 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Marletta, L; Camilli, E; Gabrielli, P.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale della pizza napoletana margherita 1-gen-2010 Marletta, L; Camilli, E; Marconi, S; Gabrielli, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Gnagnarella, P.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del bacala' alla vicentina 1-gen-2010 Parpinel, Maria; Marletta, L; Camilli, E; Gnagnarella, P; Salvini, S; Gabrielli, P.
Nutrient-based dietary patterns and laryngeal cancer: evidence from an exploratory factor analysis 1-gen-2010 Edefonti, V; Bravi, F; Garavello, W; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Franceschi, S; DAL MASO, L; Bosetti, C; Boffetta, P; Ferraroni, M; Decarli, A.
Flavonoids, proanthocyanidins and the risk of stomach cancer 1-gen-2010 Rossi, M.; Rosato, V.; Bosetti, C.; Lagiou, P.; Parpinel, Maria; Bertuccio, P.; Negri, E.; La Vecchia, C.
Proanthocyanidins and the risk of colorectal cancer in Italy 1-gen-2010 Rossi, M; Negri, E; Parpinel, Maria; Lagiou, P; Bosetti, C; Talamini, R; Montella, M; Giacosa, A; Franceschi, S; LA VECCHIA, C.
Composition and nutritional value of donkey milk 1-gen-2011 Innocente, Nadia; Parpinel, Maria; Biasutti, Marialuisa
Stili di vita come fattori di promozione della salute: un programma di Promozione della Salute rivolto alla popolazione della provincia di Pordenone 1-gen-2011 Parpinel, Maria; Widmann, S; Padovan, C; Luxardi, G; Stuto, F; Cara, C; Rincorosi, R; DEL BIANCO, F; Cattaneo, A; DE BATTISTI, F.
Acrilamide e Furani: un problema per la ristorazione collettiva ? 1-gen-2011 Parpinel, Maria; Quarta, Barbara; Concina, Federica; Anese, Monica
Acrilamide e furani negli alimenti: un problema per la ristorazione collettiva? 1-gen-2011 Parpinel, M.; Quarta, B.; Concina, F.; Anese, Monica; Barbone, F.
Progetto "merenda sana e movimento: un'associazione vincente" 1-gen-2011 DEL BIANCO, F; Stuto, F; Widmann, S; Cara, C; Padovan, C; Luxardi, G; Parpinel, Maria; Rincorosi, R; DE BATTISTI, F.
Composition and nutritional value of donkey milk 1-gen-2012 Innocente, Nadia; Parpinel, Maria; Biasutti, Marialuisa
Organizzazione scolastica ed abitudini alimentari: la giornata alimentare degli studenti di una scuola secondaria di 1° grado della provincia di Pordenone 1-gen-2012 Widmann, S; Parpinel, Maria; Stuto, F; Barbone, Fabio; De Battisti, F.
Italian network for the systematic collection of food composition data of literature and analytic origin. 1-gen-2012 Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Concina, Federica; Barbone, Fabio; Maisonneuve, P; Marletta, L; Salvini, Simonetta
Nuovi stili di vita negli studenti di una scuola secondaria di 1° grado della provincia di Pordenone in seguito alla riorganizzazione dell'orario dovuto alla riforma scolastica 1-gen-2012 Widmann, S; Stuto, F; Parpinel, Maria
A questionnaire for multinational case-control studies of environmental risk factors in multiple sclerosis (EnvIMS-Q) 1-gen-2012 Pugliatti, M.; Casetta, I.; Drulovic, J.; Granieri, E.; Holmøy, T.; Kampman, M. T.; Landtblom, A. M.; Lauer, K.; Myhr, K. M.; Parpinel, Maria; Pekmezovic, T.; Riise, T.; Zhu, B.; Wolfson, C.
Abitudini alimentari nel secondo semestre di vita; il ruolo degli alimenti industriali 1-gen-2012 Parpinel, Maria; Pani, P; Carletti, C; Concina, F; Barbone, Fabio; Cattaneo, A.
Dietary intakes of carotenoids and other nutrients in the risk of nasopharyngeal carcinoma: A case-control study in Italy 1-gen-2012 Polesel, J; Negri, E; Serraino, D; Parpinel, Maria; Barzan, L; Libra, M; Bosetti, C; Garavello, W; Montella, M; La Vecchia, C; Franceschi, S; Talamini, R.
Adherence to the European food safety authority's dietary recommendations and colorectal cancer risk. 1-gen-2012 Turati, F; Edefonti, V; Bravi, F; Ferraroni, M; Talamini, R; Giacosa, A; Montella, M; Parpinel, Maria; La Vecchia, C; Decarli, A.
Nutrient-based dietary patterns and the risk of head and neck cancer: a pooled analysis in the International Head and Neck Cancer Epidemiology consortium 1-gen-2012 Edefonti, V; Hashibe, M; Ambrogi, F; Parpinel, Maria; Bravi, F; Talamini, R; Levi, F; Yu, G; Morgenstern, H; Kelsey, K; Mcclean, M; Schantz, S; Zhang, Z; Chuang, S; Boffetta, P; La Vecchia, C; Decarli, A.
Associations of Prenatal Mercury Exposure From Maternal Fish Consumption and Polyunsaturated Fatty Acids With Child Neurodevelopment: A Prospective Cohort Study in Italy 1-gen-2013 Valent, Francesca; Mariuz, Marika; Bin, M; Little, D; Mazej, D; Tognin, Veronica; Tratnik, J; Mcafee, Aj; Mulhern, Ms; Parpinel, Maria; Carrozzi, M; Horvat, M; Tamburlini, G; Barbone, Fabio
Dietary total antioxidant capacity and colorectal cancer: A large case-control study in Italy 1-gen-2013 La Vecchia, C; Decarli, A; Serafini, M; Parpinel, Maria; Bellocco, R; Galeone, C; Bosetti, C; Zucchetto, A; Polesel, J; Lagiou, P; Negri, E; Rossi, M.
Una rete di laboratori per migliorare la valutazione della dieta italiana 1-gen-2013 Salvini, Simonetta; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Misotti, A; Concina, F; Barbone, Fabio; Maisonneuve, P; Camilli, E; Marletta, L.
Neuropsychological assessment at school-age and prenatal low-level exposure to mercury through fish consumption in an Italian birth cohort living near a contaminated site 1-gen-2013 Deroma, L; Parpinel, Maria; Tognin, Veronica; Channoufi, L; Tratnik, J; Horvat, M; Valent, Francesca; Barbone, Fabio
Mostrati risultati da 51 a 100 di 230
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile