Sfoglia per Autore
Il vino Terrano: sistemi tecnologici di vinificazione e caratteristiche analitiche (prima parte)
1985-01-01 DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro; Vitiello, R.
Effects of chill filtration on the composition of grape spirit
1988-01-01 DA PORTO, Carla; Celotti, Emilio
Il vino Terrano: sistemi tecnologici di vinificazione e caratteristiche analitiche (seconda parte)
1988-01-01 Sensidoni, Alessandro; DA PORTO, Carla; Vitiello, R.
L'olio vergine nella provincia di Trieste: un settore in via di espansione
1988-01-01 DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro
IL VINO TERRANO DEL CARSO: UN TRIENNIO DI ESPERIENZE VIGNEVINI
1988-01-01 Sensidoni, Alessandro; DA PORTO, Carla
Le grappe e le acqueviti d'uva monovitigno
1989-01-01 Amati, Aureliano; Bortolomeazzi, Renzo; DA PORTO, Carla; Riponi, Claudio; Sensidoni, Alessandro
H.P.L.C. Determination of fumaric acid as wine additive
1989-01-01 DA PORTO, Carla; Munari, Marina
Le antocianine monoglucosidi nelle uve terrano e nei vini ottenuti per vinificazione tradizionale e per precondizionamento con CO2
1989-01-01 DA PORTO, Carla; Bortolomeazzi, Renzo; Sensidoni, Alessandro
Micotossine in cereali e loro derivati
1990-01-01 Comi, Giuseppe; Valenti, M; DA PORTO, Carla
Etude d'une methode puor la caracterisation de la grappa
1990-01-01 Sensidoni, Alessandro; Bortolomeazzi, Renzo; DA PORTO, Carla; Domenis, Cristina; Amati, Aureliano
Prove di applicazione dell'analisi chemiometrica a varianti tecnologiche nell'industria enologica
1990-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Giomo, A; DA PORTO, Carla
Prove di utilizzazione delle scorze di lievito per ridurre i tempi di maturazione della birra
1990-01-01 Zironi, R; Sensidoni, S; DA PORTO, Carla; Buiatti, Stefano
Esame delle sostanze grasse impiegate per la frittura industriale delle patatine chips
1991-01-01 Bertacco, G; Cherubin, Susi; Frega, N; DA PORTO, Carla; Lercker, Giovanni
Prime osservazioni sulle cause di imbrunimento dei mosti concentrati rettificati
1991-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; DA PORTO, Carla; Amati, Aureliano
Study on physical and physicochemical changes of coffee beans during roasting. Note 2
1991-01-01 DA PORTO, Carla; Nicoli, Mc; Severini, Carla; Sensidoni, Alessandro; Lerici, Cr
LA COMPOSIZIONE DEI LIPIDI DELLA PORTULACA OLERACEA
1991-01-01 Boschelle, Ornella; Sblattero, S; DA PORTO, Carla; Frega, N.; Lercker, Giovanni
Recherche sur la caracterisation de l'eau-de-vie de raisin: utilisation de la distillation sous vide
1992-01-01 Sensidoni, Alessandro; DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto
Valutazione per via colorimetrica dell'imbrunimento enzimatico del succo d'uva
1992-01-01 DA PORTO, Carla; Mastrocola, Dino; Lerici, Carlo Raffaele
Carbonic maceration and traditional wine making: a quality control procedure using gas chromatographic determination of fixed compounds
1992-01-01 DA PORTO, Carla; Cervellera, M; Galassi, Sergio; Lercker, Giovanni
La technologie de distillation sous vide pour la production d'eau-de-vie de raisin
1992-01-01 Sensidoni, Alessandro; DA PORTO, Carla; Castagner, R.
Caratterizzazione di alcuni vini dolci friulani. l'analisi esplorativa multidimensionale in funzione del contenuto in costituenti inorganici
1993-01-01 Giomo, A; Buiatti, Stefano; DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto
Grappa ed acquavite d'uva: tradizione ed innovazione nel mercato dei distillati
1993-01-01 DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro; Giomo, A.
Effects of raw material on the partition of some volatile compounds of grappa, a typical Italian spirit
1993-01-01 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco
L'acquavite d'uva: risultati di una sperimentazione triennale
1995-01-01 DA PORTO, Carla
Comparative evaluation of monovarietal grape distillates obtained using distillation processes at different pressure conditions
1995-01-01 DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro; Giomo, A; Van der Mensbrugghe, F.
Etude comparative des distillats de raisin monocépage obtenus par distillation à différentes condition de pression
1995-01-01 DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro; Giomo, A; VAN DER MENSBRUGGHE, F.
Eau-de-vie de raisin de faible titre alcooométrique. Evaluation de techniques de distillation
1995-01-01 Da Porto, C; Sensidoni, Alessandro; Longo, L.
Matrix-vapour partition of ethanol and terpens in the head-space of agar gel model samples
1995-01-01 DALLA ROSA, Marco; Sensidoni, Alessandro; DA PORTO, Carla
Effects of an unconventional oenological technique on the evolution of free and glycosidically bound terpenolos of Muscat of Canelli grapes: preliminary results
1995-01-01 DA PORTO, Carla; Battistutta, Franco
Composition and flavour of muscat of Canelli grape distillates obtained using different oenological techniques and unconventional distillation processes
1995-01-01 Battistutta, Franco; DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro
Determinazione dell'acidità totale nei vini: confronto tra metodo ufficiale CEE e metodo automatico
1996-01-01 DA PORTO, Carla; Giomo, A; Longo, M; Anichini, Piero
Effects of low pressure and a rectification column on the volatile composition of fermented grape distillate
1996-01-01 DA PORTO, Carla; Longo, M; Sensidoni, Alessandro
Acquavite d’uva, la più giovane d’Italia
1996-01-01 DA PORTO, Carla
Monovarietal grape distillates: unconventional distillation processes
1996-01-01 DA PORTO, Carla; Longo, M; Sensidoni, Alessandro
UTILISATION OF REJECT KIWIFRUIT FRUIT FOR ALCOHOLIC AND NON-ALCOHOLIC BEVERAGES
1997-01-01 Sensidoni, Alessandro; DA PORTO, Carla; DALLA ROSA, M; Testolin, Raffaele
Consideration on certain stages of the production process of Grappa to obtain a quality distillate
1997-01-01 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto
Grappa: legislazione e tecnologia di produzione
1998-01-01 DA PORTO, Carla
Évaluation de la stabilité de la couleur des œnocyanines
1998-01-01 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Bertolo, A.
Grape-spirit: improvement in processing steps
1999-01-01 DA PORTO, Carla; Longo, M; Baseotto, S.
Ethanol-diacetyl-polyphenol interactions in aqueous model systems
1999-01-01 DA PORTO, Carla; Nicoli, Maria Cristina; Pittia, Paola; Lerici, Carlo Raffaele
Antiradical properties of commercial cognacs assessed by DPPH• test
2000-01-01 DA PORTO, Carla; Calligaris, Sonia; Celotti, Emilio; Nicoli, Maria Cristina
Grape spirit obtained from table grapes: preliminary results
2001-01-01 DA PORTO, Carla; DI SANTOLO, Sabrina
A study of the physicochemical behaviour of diacetyl in hydroalcoholic solution with and without added catechin and wood extract.
2002-01-01 DA PORTO, Carla; Nicoli, Maria Cristina
Acquavite d’arancia: sperimentazione di una tecnologia di produzione
2002-01-01 DA PORTO, Carla; Bravin, Mattia; Pizzale, Lorena; Conte, Lanfranco; Baseotto, S.
Volatile composition of ‘grappa low-wines’ using different storage methods and conditions on an industrial scale
2002-01-01 DA PORTO, Carla
Design of a continuous distillation plant for the production of spirits originating from fermented grape
2003-01-01 Cortella, Giovanni; DA PORTO, Carla
Analyses of orange spirit flavour by direct-injection gas chromatography/mass spectrometry and headspace solid-phase microextraction/GC-MC
2003-01-01 DA PORTO, Carla; Pizzale, Lorena; Bravin, Mattia; Conte, Lanfranco
Processo produttivo di una grappa friulana: evoluzione negli ultimi trent’anni
2003-01-01 DA PORTO, Carla; Giomo, A.
Comportamento distillatorio della frazione ‘code’ nella rettifica della grappa
2003-01-01 DA PORTO, Carla; Fabris, F; Freschet, G.
Study on volatile composition of raw grappa obtained using marc treated in different ways and stored in plastic tunnels
2003-01-01 DA PORTO, Carla; Freschet, G.
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile