Sfoglia per Autore
Studio caso-controllo sul rischio di alcuni tumori negli agricoltori nell'Italia Nord-orientale
1994-01-01 Barbone, Fabio; Bidoli, E; Guarneri, S; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Riproducibilità di un questionario alimentare per lo studio della relazione tra dieta e tumori
1995-01-01 Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Salvini, S; Ferraroni, ; Negri, E; Filiberti, R; Nanni, O; Franceschi, S.
Influence of some covariates on the reproducibility of an italian semi-quantitative food frequency questionnaire
1995-01-01 Tavani, A.; Negri, E.; Ferraroni, M.; D'Avanzo, B.; Decarli, A.; Giacosa, A.; Lavecchia, C.; Nanni, O.; Parpinel, Maria; Salvini, Simonetta; Talamini, R.; Franceschi, S.
Validity and reproducibility of alcohol consumption in Italy
1996-01-01 Ferraroni, M.; Decarli, A.; Franceschi, S.; La Vecchia, C.; Enard, L.; Negri, E.; Parpinel, Maria; Salvini, Simonetta
Ruolo dei fattori riproduttivi e mestruali nell'eziologia del cancro della mammella in relazione all'età della diagnosi
1996-01-01 Talamini, R; Parpinel, Maria; Franceschi, S; LA VECCHIA, C; Negri, E; D'Avanzo, B; Conti, E; Giacosa, A; Nanni, O; Montella, M.
Validation of a food frequency questionnaire to assess dietary intakes in cancer studies in Italy: results for specific nutrients
1996-01-01 Decarli, A.; Franceschi, S.; Ferraroni, M.; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; La Vecchia, C.; Negri, E.; Salvini, Simonetta; Falcini, F.; Giacosa, A.
Intake of selected micronutrients and the risk of breast cancer
1996-01-01 Negri, E.; La Vecchia, C.; Franceschi, S.; D'Avanzo, B.; Talamini, R.; Parpinel, Maria; Ferraroni, M.; Filiberti, R.; Montella, M.; Falcini, F.; Conti, E.; Decarli, A.
The Food Composition Database for an Italian Food Frequency Questionnaire
1996-01-01 Salvini, Simonetta; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; Boyle, P.; Decarli, A.; Ferraroni, M.; Giacosa, A.; La Vecchia, C.; Negri, E.; Franceschi, S.
Sources of macro and micronutrients in Italian women: results from a food frequency questionnaire for cancer studies
1997-01-01 Favero, A; Salvini, S; Russo, A; Parpinel, Maria; Negri, E; Decarli, A; LA VECCHIA, C; Giacosa, A; Franceschi, S.
Nutrient intake according in education, smoking and alcohol in Italian women
1997-01-01 D'Avanzo, B; LA VECCHIA, C; Braga, C; Franceschi, S; Negri, E; Parpinel, Maria
Intake of selected foods and nutrients and breast cancer risk: an age- and menopause-specific analysis
1997-01-01 Braga, C.; La Vecchia, C.; Negri, E.; Franceschi, S.; Parpinel, Maria
Loss and/or formation of antioxidants during food processing and storage
1997-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria; Franceschi, S.; Lerici, C. R.
Italian study on colorectal cancer with emphasis on the role of cereals
1998-01-01 Franceschi, S; Favero, A; Parpinel, Maria; Giacosa, A; LA VECCHIA, C.
Olive oil, other seasoning fats, and the risk of colorectal cancer
1998-01-01 Braga, C; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Negri, E; Parpinel, Maria; Decarli, A; Giacosa, A; Trichopoulos, A.
Fibre intake and risk of colorectal cancer
1998-01-01 Negri, E; Franceschi, S; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C.
The role of different types of vegetables and fruit in the prevention of cancer of the colon, rectum and breast
1998-01-01 Franceschi, S; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C; Favero, A; Talamini, R; Negri, E.
Diet and risk of breast cancer: major findings from an Italian case-control study
1998-01-01 Favero, A.; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Banca Dati di Composizione degli Alimenti per Studi Epidemiologici in Italia
1998-01-01 Salvini, S; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Maisonneuve, P; Turrini, A.
Refined cereal intake and risk of selected cancers in Italy
1999-01-01 Chatenoud, L; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Tavani, A; JACOBS JR, Dr; Parpinel, Maria; Soler, M. AND NEGRI E.
Energy sources and risk of cancer of the breast and colon-rectum in Italy
1999-01-01 Favero, A; Parpinel, Maria; Montella, M.
Effects of additional question about fat on the validity of fat estimates
1999-01-01 Decarli, A.; La Vecchia, C.; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Influence of processing on the antioxidant properties of fruit and vegetables
1999-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria
Selected micronutrients and oral and pharyngeal cancer
2000-01-01 Negri, E; Franceschi, S; Bosetti, C; Levi, F; Conti, E; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C.
The role of macronutrients, vitamins, and minerals in the aetiology of squamous-cell carcinoma of oesophagus
2000-01-01 Franceschi, S.; Bidoli, E.; Negri, E.; Zambon, P.; Talamini, R.; Ruol, A.; Parpinel, Maria; Levi, F.; Simonato, L.; LA VECCHIA, C.
Progetto per la validazione di una banca dati di composizione degli alimenti compilativa
2000-01-01 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S.
Proposal for the validation of the Italian food composition database
2000-01-01 Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Salvini, S.
Dietary glycemic load in women with cancer of the breast and colorectum
2001-01-01 Augustin, L; Parpinel, Maria; DAL MASO, L; Kendall, Ckw; Jenkins, Dja; LA VECCHIA, C; Franceschi, S.
Micronutrients and ovarian cancer: a case-control study in Italy
2001-01-01 Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Talamini, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S.
Dietary glycemic load and colorectal cancer risk
2001-01-01 Franceschi, S; DAL MASO, L; Augustin, L; Negri, E; Parpinel, Maria; Boyle, P; Jenkins, Dja; LA VECCHIA, C.
Dietary glycemic index and glycemic load and breast cancer risk: a case-control study
2001-01-01 Augustin, Lsa; DAL MASO, L; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Negri, E; Vaccarella, S; Kendall, Ckw; JENKINS DJA AND FRANCESCHI, S.
Determinazioni analitiche dei folati nell’ambito dell’aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia
2002-01-01 Parpinel, Maria; P., Gnagnarella; S., Salvini
Micronutrients and ovarian cancer: a case-control study in Italy
2002-01-01 Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Talamin, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S.
Sources of selected vitamins in a sample of Italian population
2002-01-01 Parpinel, Maria; Bidoli, E; Talamini, R; DAL MASO, L; Franceschi, S.
La salute della madre e del bambino: valutazione dell’assunzione di folati in gravidanza
2002-01-01 F., Valent; Parpinel, Maria; F., Pisa; Barbone, Fabio
Coffee and tea intake and risk of oral, pharyngeal and esophageal cancer
2003-01-01 Tavani, A; Bertuzzi, M; Talamini, R; Gallus, S; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Levi, F; LA VECCHIA, C.
Micronutrient and laryngeal cancer risk in Italy and Switzerland: a case control study
2003-01-01 Bidoli, E; Bosetti, C; LA VECCHIA, C; Levi, F; Parpinel, Maria; Talamini, R; Negri, E; DAL MASO, L; Franceschi, S.
Dietary glycemic index, glycemic load and ovarian cancer risk: a case-control study
2003-01-01 Augustin, Lsa; Polesel, J; Bosetti, C; Kendall, Ckw; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S; Jenkins, Dja; DAL MASO, L.
n-3 Polyunsaturated fatty acid intake and cancer risk in Italy and Switzerland
2003-01-01 Tavani, A; Pelucchi, C; Parpinel, Maria; Negri, E; Franceschi, S; Levi, F; LA VECCHIA, C.
Fibre intake and laryngeal cancer risk
2003-01-01 Pelucchi, C; Talamini, R; Levi, F; Bosetti, C; LA VECCHIA, C; Negri, E; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Aspetti nutrizionali di oli e grassi
2003-01-01 Parpinel, Maria
The update of the Italian Food Composition Database
2004-01-01 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Franceschi, S; Palli, D; Boyle, P.
Aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia: considerazioni sul gruppo delle carni
2004-01-01 Parpinel, Maria; S., Salvini; P., Gnagnarella
Reproducibility and validity of coffee consumption in Italy
2004-01-01 Ferraroni, M; Tavani, A; Decarli, A; Franceschi, S; Parpinel, Maria; Negri, E; La, Vecchia
Folate and vitamin B6 intake and the risk of acute myocardial infarction in Italy
2004-01-01 Tavani, A; Pelucchi, C; Parpinel, Maria; Negri, E; LA VECCHIA, C.
Moderate coffee intake may reduce the risk of oral, pharyngeal, and esophageal cancer
2005-01-01 Dasanayake, Ananda P; Tavani, A.; Bertuzzi, M.; Talamini, R.; Gallus, S.; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Flavonoids and breast cancer risk in Italy
2005-01-01 Bosetti, C.; Spertini, L.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.; Lagiou, P.; Negri, E.; Franceschi, S.; Montella, M.; Peterson, J.; Dwyer, J.; Giacosa, A.; La Vecchia, C.
Fonti alimentari di nutrienti in un campione della popolazione italiana: proteine, lipidi, glucidi e aminoacidi
2005-01-01 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Bidoli, E.
Dietary folate intake and the risk of prostate cancer in Italy
2005-01-01 Pelucchi, C; Galeone, C; Talamini, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Montella, M; LA VECCHIA, C.
Fonti alimentari di proteine ed aminoacidi in un campione della popolazione italiana
2005-01-01 Parpinel, Maria; P., Gnagnarella; O., Volpato; E., Bidoli
Applicazione dei dati di composizione degli alimenti ad uno studio epidemiologico: confronto tra le stime ottenute con due diversi database
2005-01-01 Parpinel, Maria; C., Bosetti; P., Gnagnarella
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Studio caso-controllo sul rischio di alcuni tumori negli agricoltori nell'Italia Nord-orientale | 1-gen-1994 | Barbone, Fabio; Bidoli, E; Guarneri, S; Parpinel, Maria; Franceschi, S. | |
Riproducibilità di un questionario alimentare per lo studio della relazione tra dieta e tumori | 1-gen-1995 | Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Salvini, S; Ferraroni, ; Negri, E; Filiberti, R; Nanni, O; Franceschi, S. | |
Influence of some covariates on the reproducibility of an italian semi-quantitative food frequency questionnaire | 1-gen-1995 | Tavani, A.; Negri, E.; Ferraroni, M.; D'Avanzo, B.; Decarli, A.; Giacosa, A.; Lavecchia, C.; Nanni, O.; Parpinel, Maria; Salvini, Simonetta; Talamini, R.; Franceschi, S. | |
Validity and reproducibility of alcohol consumption in Italy | 1-gen-1996 | Ferraroni, M.; Decarli, A.; Franceschi, S.; La Vecchia, C.; Enard, L.; Negri, E.; Parpinel, Maria; Salvini, Simonetta | |
Ruolo dei fattori riproduttivi e mestruali nell'eziologia del cancro della mammella in relazione all'età della diagnosi | 1-gen-1996 | Talamini, R; Parpinel, Maria; Franceschi, S; LA VECCHIA, C; Negri, E; D'Avanzo, B; Conti, E; Giacosa, A; Nanni, O; Montella, M. | |
Validation of a food frequency questionnaire to assess dietary intakes in cancer studies in Italy: results for specific nutrients | 1-gen-1996 | Decarli, A.; Franceschi, S.; Ferraroni, M.; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; La Vecchia, C.; Negri, E.; Salvini, Simonetta; Falcini, F.; Giacosa, A. | |
Intake of selected micronutrients and the risk of breast cancer | 1-gen-1996 | Negri, E.; La Vecchia, C.; Franceschi, S.; D'Avanzo, B.; Talamini, R.; Parpinel, Maria; Ferraroni, M.; Filiberti, R.; Montella, M.; Falcini, F.; Conti, E.; Decarli, A. | |
The Food Composition Database for an Italian Food Frequency Questionnaire | 1-gen-1996 | Salvini, Simonetta; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; Boyle, P.; Decarli, A.; Ferraroni, M.; Giacosa, A.; La Vecchia, C.; Negri, E.; Franceschi, S. | |
Sources of macro and micronutrients in Italian women: results from a food frequency questionnaire for cancer studies | 1-gen-1997 | Favero, A; Salvini, S; Russo, A; Parpinel, Maria; Negri, E; Decarli, A; LA VECCHIA, C; Giacosa, A; Franceschi, S. | |
Nutrient intake according in education, smoking and alcohol in Italian women | 1-gen-1997 | D'Avanzo, B; LA VECCHIA, C; Braga, C; Franceschi, S; Negri, E; Parpinel, Maria | |
Intake of selected foods and nutrients and breast cancer risk: an age- and menopause-specific analysis | 1-gen-1997 | Braga, C.; La Vecchia, C.; Negri, E.; Franceschi, S.; Parpinel, Maria | |
Loss and/or formation of antioxidants during food processing and storage | 1-gen-1997 | Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria; Franceschi, S.; Lerici, C. R. | |
Italian study on colorectal cancer with emphasis on the role of cereals | 1-gen-1998 | Franceschi, S; Favero, A; Parpinel, Maria; Giacosa, A; LA VECCHIA, C. | |
Olive oil, other seasoning fats, and the risk of colorectal cancer | 1-gen-1998 | Braga, C; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Negri, E; Parpinel, Maria; Decarli, A; Giacosa, A; Trichopoulos, A. | |
Fibre intake and risk of colorectal cancer | 1-gen-1998 | Negri, E; Franceschi, S; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C. | |
The role of different types of vegetables and fruit in the prevention of cancer of the colon, rectum and breast | 1-gen-1998 | Franceschi, S; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C; Favero, A; Talamini, R; Negri, E. | |
Diet and risk of breast cancer: major findings from an Italian case-control study | 1-gen-1998 | Favero, A.; Parpinel, Maria; Franceschi, S. | |
Banca Dati di Composizione degli Alimenti per Studi Epidemiologici in Italia | 1-gen-1998 | Salvini, S; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Maisonneuve, P; Turrini, A. | |
Refined cereal intake and risk of selected cancers in Italy | 1-gen-1999 | Chatenoud, L; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Tavani, A; JACOBS JR, Dr; Parpinel, Maria; Soler, M. AND NEGRI E. | |
Energy sources and risk of cancer of the breast and colon-rectum in Italy | 1-gen-1999 | Favero, A; Parpinel, Maria; Montella, M. | |
Effects of additional question about fat on the validity of fat estimates | 1-gen-1999 | Decarli, A.; La Vecchia, C.; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; Franceschi, S. | |
Influence of processing on the antioxidant properties of fruit and vegetables | 1-gen-1999 | Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria | |
Selected micronutrients and oral and pharyngeal cancer | 1-gen-2000 | Negri, E; Franceschi, S; Bosetti, C; Levi, F; Conti, E; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C. | |
The role of macronutrients, vitamins, and minerals in the aetiology of squamous-cell carcinoma of oesophagus | 1-gen-2000 | Franceschi, S.; Bidoli, E.; Negri, E.; Zambon, P.; Talamini, R.; Ruol, A.; Parpinel, Maria; Levi, F.; Simonato, L.; LA VECCHIA, C. | |
Progetto per la validazione di una banca dati di composizione degli alimenti compilativa | 1-gen-2000 | Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S. | |
Proposal for the validation of the Italian food composition database | 1-gen-2000 | Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Salvini, S. | |
Dietary glycemic load in women with cancer of the breast and colorectum | 1-gen-2001 | Augustin, L; Parpinel, Maria; DAL MASO, L; Kendall, Ckw; Jenkins, Dja; LA VECCHIA, C; Franceschi, S. | |
Micronutrients and ovarian cancer: a case-control study in Italy | 1-gen-2001 | Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Talamini, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S. | |
Dietary glycemic load and colorectal cancer risk | 1-gen-2001 | Franceschi, S; DAL MASO, L; Augustin, L; Negri, E; Parpinel, Maria; Boyle, P; Jenkins, Dja; LA VECCHIA, C. | |
Dietary glycemic index and glycemic load and breast cancer risk: a case-control study | 1-gen-2001 | Augustin, Lsa; DAL MASO, L; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Negri, E; Vaccarella, S; Kendall, Ckw; JENKINS DJA AND FRANCESCHI, S. | |
Determinazioni analitiche dei folati nell’ambito dell’aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia | 1-gen-2002 | Parpinel, Maria; P., Gnagnarella; S., Salvini | |
Micronutrients and ovarian cancer: a case-control study in Italy | 1-gen-2002 | Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Talamin, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S. | |
Sources of selected vitamins in a sample of Italian population | 1-gen-2002 | Parpinel, Maria; Bidoli, E; Talamini, R; DAL MASO, L; Franceschi, S. | |
La salute della madre e del bambino: valutazione dell’assunzione di folati in gravidanza | 1-gen-2002 | F., Valent; Parpinel, Maria; F., Pisa; Barbone, Fabio | |
Coffee and tea intake and risk of oral, pharyngeal and esophageal cancer | 1-gen-2003 | Tavani, A; Bertuzzi, M; Talamini, R; Gallus, S; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Levi, F; LA VECCHIA, C. | |
Micronutrient and laryngeal cancer risk in Italy and Switzerland: a case control study | 1-gen-2003 | Bidoli, E; Bosetti, C; LA VECCHIA, C; Levi, F; Parpinel, Maria; Talamini, R; Negri, E; DAL MASO, L; Franceschi, S. | |
Dietary glycemic index, glycemic load and ovarian cancer risk: a case-control study | 1-gen-2003 | Augustin, Lsa; Polesel, J; Bosetti, C; Kendall, Ckw; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S; Jenkins, Dja; DAL MASO, L. | |
n-3 Polyunsaturated fatty acid intake and cancer risk in Italy and Switzerland | 1-gen-2003 | Tavani, A; Pelucchi, C; Parpinel, Maria; Negri, E; Franceschi, S; Levi, F; LA VECCHIA, C. | |
Fibre intake and laryngeal cancer risk | 1-gen-2003 | Pelucchi, C; Talamini, R; Levi, F; Bosetti, C; LA VECCHIA, C; Negri, E; Parpinel, Maria; Franceschi, S. | |
Aspetti nutrizionali di oli e grassi | 1-gen-2003 | Parpinel, Maria | |
The update of the Italian Food Composition Database | 1-gen-2004 | Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Franceschi, S; Palli, D; Boyle, P. | |
Aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia: considerazioni sul gruppo delle carni | 1-gen-2004 | Parpinel, Maria; S., Salvini; P., Gnagnarella | |
Reproducibility and validity of coffee consumption in Italy | 1-gen-2004 | Ferraroni, M; Tavani, A; Decarli, A; Franceschi, S; Parpinel, Maria; Negri, E; La, Vecchia | |
Folate and vitamin B6 intake and the risk of acute myocardial infarction in Italy | 1-gen-2004 | Tavani, A; Pelucchi, C; Parpinel, Maria; Negri, E; LA VECCHIA, C. | |
Moderate coffee intake may reduce the risk of oral, pharyngeal, and esophageal cancer | 1-gen-2005 | Dasanayake, Ananda P; Tavani, A.; Bertuzzi, M.; Talamini, R.; Gallus, S.; Parpinel, Maria; Franceschi, S. | |
Flavonoids and breast cancer risk in Italy | 1-gen-2005 | Bosetti, C.; Spertini, L.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.; Lagiou, P.; Negri, E.; Franceschi, S.; Montella, M.; Peterson, J.; Dwyer, J.; Giacosa, A.; La Vecchia, C. | |
Fonti alimentari di nutrienti in un campione della popolazione italiana: proteine, lipidi, glucidi e aminoacidi | 1-gen-2005 | Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Bidoli, E. | |
Dietary folate intake and the risk of prostate cancer in Italy | 1-gen-2005 | Pelucchi, C; Galeone, C; Talamini, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Montella, M; LA VECCHIA, C. | |
Fonti alimentari di proteine ed aminoacidi in un campione della popolazione italiana | 1-gen-2005 | Parpinel, Maria; P., Gnagnarella; O., Volpato; E., Bidoli | |
Applicazione dei dati di composizione degli alimenti ad uno studio epidemiologico: confronto tra le stime ottenute con due diversi database | 1-gen-2005 | Parpinel, Maria; C., Bosetti; P., Gnagnarella |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile