Sfoglia per Autore
Impieghi di tannini enologici commerciali
1999-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino
1999-01-01 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon
1999-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
USE OF OENOLOGICAL TANNINS: EXPERIENCE WITH CABERNET SAUVIGNON
2000-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B; Poinsaut, P; Zironi, Roberto
Emploi des tanins oenologiques: expérience sur Cabernet Sauvignon
2000-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Dalla stabilizzazione sottrattiva alla conservativa
2002-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Esperienze di trattamento dei vini con tannini e impiego di beta-glucanasi
2002-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio
Impiego di prodotti commerciali a base di polisaccaridi estratti da pareti di lievito
2003-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; A., Tasso; A., Bellachioma; Zironi, Roberto
Legno, da contenitore a coadiuvante?
2003-01-01 Zironi, Roberto; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Studio delle interazioni tra un preparato liquido di Quebracho e malvina in condizioni controllate
2004-01-01 Tat, Lara; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Bellachioma, Attilio
La vinificazione delle uve ottenute da viticoltura biologica
2004-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
La valutazione della maturità dell'uva, un mezzo per incrementare la qualità dei vini
2004-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio
Impiego di tannini in formulato liquido durante la fase di macerazione delle uve rosse
2004-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Zironi, Roberto; A., Bellachioma
Role des différents copeaux de bois de chene dans la libération de composés non volatils en solution modèle
2004-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Technological application of a yeast industrial derivative to tartaric and protein stabilization of white wines [Application technologique d'un lysat industriel de levure à la stabilisation tartrique et protéique des vins blancs]
2004-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Tasso, A.
Optimization of wine headspace analysis by solid-phase microextraction capillary gas chromatography with mass spectrometric and flame ionization detection
2005-01-01 Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Stolfo, Iva; Battistutta, Franco
Tanins oenologiques de differentes origines et formulations: des considerations pratiques sur des nouveaux produits liquides
2005-01-01 Battistutta, Franco; Bellachioma, A.; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Effect of a yeast industrial lysate on the evolution of red wines after bottling [Effet d'un lysat industriel de levure sur l'évolution des vins rouges en bouteille]
2005-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Tasso, Alex
Etil fenilacetato come responsabile dell'odore di miele nell'Aglianico del Vulture
2006-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Yeast derivatives (extracts and autolysates) in winemaking: Release of volatile compounds and effects on wine aroma volatility
2006-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Tonizzo, Andrea; Battistutta, Franco
Utilizzo di derivati di lievito in enologia: aspetti sensoriali
2006-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Merlo, Roberto; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Ruolo dell'ossigeno e del legno nell'espressione dei caratteri varietali
2006-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; L., Brotto
Etil fenilacetato come responsabile dell’odore di miele nell’Aglianico del Vulture
2006-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; L., Tat; Battistutta, Franco
Chemical Composition and in vitro Antioxidant Activities of Some Nigerian Vegetables
2006-01-01 S. O. Salawu, .; A. A. Akindahunsi, .; Comuzzo, Piergiorgio
Aglianico del Vulture, qualità legata all'ambiente
2007-01-01 Colugnati, G; Crespan, G; Cattarossi, G; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Tecniche conservative di vinificazione
2007-01-01 Zironi, Roberto; S., Scobioala; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Sweet-like off-flavor in Aglianico del Vulture Wine: Ethyl Phenylacetate as the mainly involved compound
2007-01-01 Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Ethyl phenylacetate as the probable responsible of honey-like character in Aglianico del Vulture wine
2007-01-01 Tat, Lara; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Monitoring;organic wine; quality: analytical measurements and health related compounds
2007-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; S., Scobioala; Zironi, Roberto
Vino
2007-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio
Characterization of a traditional semi-hard italian cheese produced by soaking in wine
2007-01-01 Innocente, Nadia; Biasutti, Marialuisa; Comuzzo, Piergiorgio
Derivati di lievito: caratteristiche compositive e aspetti pratici legati all'impiego enologico
2007-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; A., Liessi; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Refosco dal Peduncolo Rosso, un vitigno esigente
2008-01-01 Cattarossi, G.; Colugnati, G.; Comuzzo, Piergiorgio; Crespan, G.; Zironi, Roberto
Yeasts-lactic bacteria co-inoculation
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Strategie per la riduzione dell'SO2 nelle prime fasi della vinificazione
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Hyperoxigenation
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Relevant wine-making practices to lower sulfur dioxide
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
SO2 - Management
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Alternative additives to SO2
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Oxygen and wine
2009-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures
2010-01-01 Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Ossigeno e vino
2010-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S.
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi
2010-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution
2011-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking
2012-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
COMPARISON BETWEEN CEEBROSPINAL FLUID DENSITY IN PREGNANCY: PREECLAMPSIA, DIABETES AND HEALTY WOMEN
2012-01-01 Rojatti, M; A., Spasiano; Zearo, E; T., Dogareschi; M., Domini; Driul, Lorenza; Marchesoni, Diego; F., De Biasi; P., Sala; Comuzzo, Piergiorgio; P., Buiatti; DELLA ROCCA, Giorgio
Biotechnological strategies for controlling wine oxidation
2012-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio
Rapid detection of Brettanomyces bruxellensis in wine and beer
2012-01-01 Cecchini, Francesca; Iacumin, Lucilla; Fontanot, Marco; Comuzzo, Piergiorgio; Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa
Cerebrospinal Fluid and Anesthetic Solution: Density Comparison in Physiological Pregnacy, Preeclampsia and Diabetes
2012-01-01 M., Rojatti; A., Spasiano; E., Zearo; T., Dogareschi; M., Domini; Driul, Lorenza; Marchesoni, Diego; F., De Biasi; P., Sala; Comuzzo, Piergiorgio; P., Buiatti; DELLA ROCCA, Giorgio
A survey on wines from organic viticulture from different European countries
2013-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Rauhut, Doris; Werner, Maik; Lagazio, Corrado; Zironi, Roberto
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Impieghi di tannini enologici commerciali | 1-gen-1999 | Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto | |
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino | 1-gen-1999 | Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P. | |
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon | 1-gen-1999 | Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto | |
USE OF OENOLOGICAL TANNINS: EXPERIENCE WITH CABERNET SAUVIGNON | 1-gen-2000 | Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B; Poinsaut, P; Zironi, Roberto | |
Emploi des tanins oenologiques: expérience sur Cabernet Sauvignon | 1-gen-2000 | Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto | |
Dalla stabilizzazione sottrattiva alla conservativa | 1-gen-2002 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Esperienze di trattamento dei vini con tannini e impiego di beta-glucanasi | 1-gen-2002 | Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio | |
Impiego di prodotti commerciali a base di polisaccaridi estratti da pareti di lievito | 1-gen-2003 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; A., Tasso; A., Bellachioma; Zironi, Roberto | |
Legno, da contenitore a coadiuvante? | 1-gen-2003 | Zironi, Roberto; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco | |
Studio delle interazioni tra un preparato liquido di Quebracho e malvina in condizioni controllate | 1-gen-2004 | Tat, Lara; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Bellachioma, Attilio | |
La vinificazione delle uve ottenute da viticoltura biologica | 1-gen-2004 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco | |
La valutazione della maturità dell'uva, un mezzo per incrementare la qualità dei vini | 1-gen-2004 | Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio | |
Impiego di tannini in formulato liquido durante la fase di macerazione delle uve rosse | 1-gen-2004 | Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Zironi, Roberto; A., Bellachioma | |
Role des différents copeaux de bois de chene dans la libération de composés non volatils en solution modèle | 1-gen-2004 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Technological application of a yeast industrial derivative to tartaric and protein stabilization of white wines [Application technologique d'un lysat industriel de levure à la stabilisation tartrique et protéique des vins blancs] | 1-gen-2004 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Tasso, A. | |
Optimization of wine headspace analysis by solid-phase microextraction capillary gas chromatography with mass spectrometric and flame ionization detection | 1-gen-2005 | Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Stolfo, Iva; Battistutta, Franco | |
Tanins oenologiques de differentes origines et formulations: des considerations pratiques sur des nouveaux produits liquides | 1-gen-2005 | Battistutta, Franco; Bellachioma, A.; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Effect of a yeast industrial lysate on the evolution of red wines after bottling [Effet d'un lysat industriel de levure sur l'évolution des vins rouges en bouteille] | 1-gen-2005 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Tasso, Alex | |
Etil fenilacetato come responsabile dell'odore di miele nell'Aglianico del Vulture | 1-gen-2006 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Yeast derivatives (extracts and autolysates) in winemaking: Release of volatile compounds and effects on wine aroma volatility | 1-gen-2006 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Tonizzo, Andrea; Battistutta, Franco | |
Utilizzo di derivati di lievito in enologia: aspetti sensoriali | 1-gen-2006 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Merlo, Roberto; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Ruolo dell'ossigeno e del legno nell'espressione dei caratteri varietali | 1-gen-2006 | Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; L., Brotto | |
Etil fenilacetato come responsabile dell’odore di miele nell’Aglianico del Vulture | 1-gen-2006 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; L., Tat; Battistutta, Franco | |
Chemical Composition and in vitro Antioxidant Activities of Some Nigerian Vegetables | 1-gen-2006 | S. O. Salawu, .; A. A. Akindahunsi, .; Comuzzo, Piergiorgio | |
Aglianico del Vulture, qualità legata all'ambiente | 1-gen-2007 | Colugnati, G; Crespan, G; Cattarossi, G; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
Tecniche conservative di vinificazione | 1-gen-2007 | Zironi, Roberto; S., Scobioala; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco | |
Sweet-like off-flavor in Aglianico del Vulture Wine: Ethyl Phenylacetate as the mainly involved compound | 1-gen-2007 | Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Ethyl phenylacetate as the probable responsible of honey-like character in Aglianico del Vulture wine | 1-gen-2007 | Tat, Lara; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
Monitoring;organic wine; quality: analytical measurements and health related compounds | 1-gen-2007 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; S., Scobioala; Zironi, Roberto | |
Vino | 1-gen-2007 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio | |
Characterization of a traditional semi-hard italian cheese produced by soaking in wine | 1-gen-2007 | Innocente, Nadia; Biasutti, Marialuisa; Comuzzo, Piergiorgio | |
Derivati di lievito: caratteristiche compositive e aspetti pratici legati all'impiego enologico | 1-gen-2007 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; A., Liessi; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Refosco dal Peduncolo Rosso, un vitigno esigente | 1-gen-2008 | Cattarossi, G.; Colugnati, G.; Comuzzo, Piergiorgio; Crespan, G.; Zironi, Roberto | |
Yeasts-lactic bacteria co-inoculation | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Strategie per la riduzione dell'SO2 nelle prime fasi della vinificazione | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Hyperoxigenation | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Relevant wine-making practices to lower sulfur dioxide | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
SO2 - Management | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Alternative additives to SO2 | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Oxygen and wine | 1-gen-2009 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures | 1-gen-2010 | Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
Ossigeno e vino | 1-gen-2010 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Scobioala, S. | |
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi | 1-gen-2010 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto | |
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution | 1-gen-2011 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking | 1-gen-2012 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
COMPARISON BETWEEN CEEBROSPINAL FLUID DENSITY IN PREGNANCY: PREECLAMPSIA, DIABETES AND HEALTY WOMEN | 1-gen-2012 | Rojatti, M; A., Spasiano; Zearo, E; T., Dogareschi; M., Domini; Driul, Lorenza; Marchesoni, Diego; F., De Biasi; P., Sala; Comuzzo, Piergiorgio; P., Buiatti; DELLA ROCCA, Giorgio | |
Biotechnological strategies for controlling wine oxidation | 1-gen-2012 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio | |
Rapid detection of Brettanomyces bruxellensis in wine and beer | 1-gen-2012 | Cecchini, Francesca; Iacumin, Lucilla; Fontanot, Marco; Comuzzo, Piergiorgio; Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa | |
Cerebrospinal Fluid and Anesthetic Solution: Density Comparison in Physiological Pregnacy, Preeclampsia and Diabetes | 1-gen-2012 | M., Rojatti; A., Spasiano; E., Zearo; T., Dogareschi; M., Domini; Driul, Lorenza; Marchesoni, Diego; F., De Biasi; P., Sala; Comuzzo, Piergiorgio; P., Buiatti; DELLA ROCCA, Giorgio | |
A survey on wines from organic viticulture from different European countries | 1-gen-2013 | Comuzzo, Piergiorgio; Rauhut, Doris; Werner, Maik; Lagazio, Corrado; Zironi, Roberto |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile