Sfoglia per Autore
Aroma characterisation of white truffle by GC-MS and GC-O. Ital. J. Food Sci. 2005, 17, (4), 463-468.
2005-01-01 Piloni, M; Tat, L; Tonizzo, A; Battistutta, Franco
Optimization of wine headspace analysis by solid-phase microextraction capillary gas chromatography with mass spectrometric and flame ionization detection
2005-01-01 Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Stolfo, Iva; Battistutta, Franco
Tanins oenologiques de differentes origines et formulations: des considerations pratiques sur des nouveaux produits liquides
2005-01-01 Battistutta, Franco; Bellachioma, A.; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Study of white truffle aging with SPME-GC-MS and the Pico2-electronic nose
2005-01-01 Falasconi, M; Pardo, M; Sberveglieri, G; Battistutta, Franco; Piloni, M; Zironi, Roberto
Yeast derivatives (extracts and autolysates) in winemaking: Release of volatile compounds and effects on wine aroma volatility
2006-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Tonizzo, Andrea; Battistutta, Franco
Etil fenilacetato come responsabile dell'odore di miele nell'Aglianico del Vulture
2006-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Ruolo dell'ossigeno e del legno nell'espressione dei caratteri varietali
2006-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; L., Brotto
Etil fenilacetato come responsabile dell’odore di miele nell’Aglianico del Vulture
2006-01-01 Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; L., Tat; Battistutta, Franco
Utilizzo di derivati di lievito in enologia: aspetti sensoriali
2006-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Merlo, Roberto; Tat, Lara; Zironi, Roberto
Gli effetti dell'etichettatura sulle scelte dei consumatori di vino
2006-01-01 Sillani, Sandro; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Bianchin, F.
The effect of organic labelling on the consumers' perceived quality
2007-01-01 Sillani, Sandro; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Bianchin, F.
Tecniche conservative di vinificazione
2007-01-01 Zironi, Roberto; S., Scobioala; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Ethyl phenylacetate as the probable responsible of honey-like character in Aglianico del Vulture wine
2007-01-01 Tat, Lara; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Sweet-like off-flavor in Aglianico del Vulture Wine: Ethyl Phenylacetate as the mainly involved compound
2007-01-01 Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Derivati di lievito: caratteristiche compositive e aspetti pratici legati all'impiego enologico
2007-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; A., Liessi; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Vino
2007-01-01 Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio
Monitoring;organic wine; quality: analytical measurements and health related compounds
2007-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; S., Scobioala; Zironi, Roberto
Polyphenols from wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products
2008-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Conte, Lanfranco; Zironi, R; Giulivo, C; Franceschi, D; Pinton, R; Varanini, Z; Cesco, S.
Plyphenols from the wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products
2008-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Conte, Lanfranco; Zironi, Roberto; Giulivo, C; Franceschi, D; Pinton, Roberto; Varanini, Z; Cesco, S.
Le micotossine: il rilevamento della patulina nei derivati della mela in FVG
2009-01-01 Battistutta, Franco; Micolini, Stefano; Zironi, Roberto
Valutazione del difetto di ossidazione in campioni di vino mediante analisi voltammetrica
2010-01-01 Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Pizzariello, A; Brotto, L; Zironi, R; Bontempelli, G.
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures
2010-01-01 Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi
2010-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution
2011-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking
2012-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Antioxidant properties of different products and additives in white wine
2015-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto
Procedimento per la valutazione della qualità del sughero e relativa apparecchiatura di valutazione
2016-01-01 Battistutta, Franco; Brotto, Laura; Zironi, Roberto
Aromatic characterization of brazilian sparkling wines using olfactometry and a sensory panel
2016-01-01 Gabbardo, Marcos; Theisen Gabbardo, Esther; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Celotti, Emilio
Oxidative behavior of (+)-catechin in the presence of inactive dry yeasts: A comparison with sulfur dioxide, ascorbic acid and glutathione
2017-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Lizee, Marion; Svigelj, Rossella; Zironi, Roberto
Method for categorizing wooden part-components in order to make food-grade wooden containers
2019-01-01 Garbellotto, Piero; Battistutta, Franco
Compositional characterization of commercial sparkling wines from cv. Ribolla Gialla produced in Friuli Venezia Giulia
2019-01-01 Voce, Sabrina; Škrab, Domen; Vrhovsek, Urska; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Sivilotti, Paolo
Acidification and pH Control in Red Wines
2019-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Relazione tra composizione e proprietà antiossidanti di derivati di lievito commerciali
2020-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco
Composizione chimica ed evoluzione del profilo aromatico di spumanti Ribolla gialla prodotti con diversi metodi di rifermentazione
2020-01-01 Voce, S.; Battistutta, F.; Tat, L.; Sivilotti, P.; Comuzzo, P.
Effetto della permeabilità della chiusura e di diverse variabili ambientali sull'evoluzione di vini bianchi in bottiglia
2021-01-01 Topo, Angelo; Voce, Sabrina; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio
Study of white wine evolution, by electroanalytical and chemical approches, and multivariate analysis
2023-01-01 Topo, A.; Comuzzo, P.; Battistutta, F.; Toniolo, R.; Svigelj, R.; Tat, L.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Aroma characterisation of white truffle by GC-MS and GC-O. Ital. J. Food Sci. 2005, 17, (4), 463-468. | 1-gen-2005 | Piloni, M; Tat, L; Tonizzo, A; Battistutta, Franco | |
Optimization of wine headspace analysis by solid-phase microextraction capillary gas chromatography with mass spectrometric and flame ionization detection | 1-gen-2005 | Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Stolfo, Iva; Battistutta, Franco | |
Tanins oenologiques de differentes origines et formulations: des considerations pratiques sur des nouveaux produits liquides | 1-gen-2005 | Battistutta, Franco; Bellachioma, A.; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Study of white truffle aging with SPME-GC-MS and the Pico2-electronic nose | 1-gen-2005 | Falasconi, M; Pardo, M; Sberveglieri, G; Battistutta, Franco; Piloni, M; Zironi, Roberto | |
Yeast derivatives (extracts and autolysates) in winemaking: Release of volatile compounds and effects on wine aroma volatility | 1-gen-2006 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Tonizzo, Andrea; Battistutta, Franco | |
Etil fenilacetato come responsabile dell'odore di miele nell'Aglianico del Vulture | 1-gen-2006 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Ruolo dell'ossigeno e del legno nell'espressione dei caratteri varietali | 1-gen-2006 | Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; L., Brotto | |
Etil fenilacetato come responsabile dell’odore di miele nell’Aglianico del Vulture | 1-gen-2006 | Zironi, Roberto; Comuzzo, Piergiorgio; L., Tat; Battistutta, Franco | |
Utilizzo di derivati di lievito in enologia: aspetti sensoriali | 1-gen-2006 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Merlo, Roberto; Tat, Lara; Zironi, Roberto | |
Gli effetti dell'etichettatura sulle scelte dei consumatori di vino | 1-gen-2006 | Sillani, Sandro; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Bianchin, F. | |
The effect of organic labelling on the consumers' perceived quality | 1-gen-2007 | Sillani, Sandro; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Bianchin, F. | |
Tecniche conservative di vinificazione | 1-gen-2007 | Zironi, Roberto; S., Scobioala; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco | |
Ethyl phenylacetate as the probable responsible of honey-like character in Aglianico del Vulture wine | 1-gen-2007 | Tat, Lara; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
Sweet-like off-flavor in Aglianico del Vulture Wine: Ethyl Phenylacetate as the mainly involved compound | 1-gen-2007 | Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Derivati di lievito: caratteristiche compositive e aspetti pratici legati all'impiego enologico | 1-gen-2007 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; A., Liessi; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Vino | 1-gen-2007 | Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio | |
Monitoring;organic wine; quality: analytical measurements and health related compounds | 1-gen-2007 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; S., Scobioala; Zironi, Roberto | |
Polyphenols from wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products | 1-gen-2008 | Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Conte, Lanfranco; Zironi, R; Giulivo, C; Franceschi, D; Pinton, R; Varanini, Z; Cesco, S. | |
Plyphenols from the wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products | 1-gen-2008 | Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Conte, Lanfranco; Zironi, Roberto; Giulivo, C; Franceschi, D; Pinton, Roberto; Varanini, Z; Cesco, S. | |
Le micotossine: il rilevamento della patulina nei derivati della mela in FVG | 1-gen-2009 | Battistutta, Franco; Micolini, Stefano; Zironi, Roberto | |
Valutazione del difetto di ossidazione in campioni di vino mediante analisi voltammetrica | 1-gen-2010 | Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Pizzariello, A; Brotto, L; Zironi, R; Bontempelli, G. | |
Modified nondestructive colorimetric method to evaluate the variability of oxygen diffusion rate through wine bottle closures | 1-gen-2010 | Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio; Zironi, Roberto | |
Impiego di carbossimetilcellulosa in enologia. 1: Solubilizzazione ed effetto colloide protettore in rapporto ad altri additivi | 1-gen-2010 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Brotto, L; Battistutta, Franco; Scala, A; Zironi, Roberto | |
Interaction between yeast autolysates and volatile compounds in wine and model solution | 1-gen-2011 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Fenzi, Dennis; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking | 1-gen-2012 | Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto | |
Antioxidant properties of different products and additives in white wine | 1-gen-2015 | Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto | |
Procedimento per la valutazione della qualità del sughero e relativa apparecchiatura di valutazione | 1-gen-2016 | Battistutta, Franco; Brotto, Laura; Zironi, Roberto | |
Aromatic characterization of brazilian sparkling wines using olfactometry and a sensory panel | 1-gen-2016 | Gabbardo, Marcos; Theisen Gabbardo, Esther; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Celotti, Emilio | |
Oxidative behavior of (+)-catechin in the presence of inactive dry yeasts: A comparison with sulfur dioxide, ascorbic acid and glutathione | 1-gen-2017 | Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Lizee, Marion; Svigelj, Rossella; Zironi, Roberto | |
Method for categorizing wooden part-components in order to make food-grade wooden containers | 1-gen-2019 | Garbellotto, Piero; Battistutta, Franco | |
Compositional characterization of commercial sparkling wines from cv. Ribolla Gialla produced in Friuli Venezia Giulia | 1-gen-2019 | Voce, Sabrina; Škrab, Domen; Vrhovsek, Urska; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Sivilotti, Paolo | |
Acidification and pH Control in Red Wines | 1-gen-2019 | Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco | |
Relazione tra composizione e proprietà antiossidanti di derivati di lievito commerciali | 1-gen-2020 | Comuzzo, Piergiorgio; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco | |
Composizione chimica ed evoluzione del profilo aromatico di spumanti Ribolla gialla prodotti con diversi metodi di rifermentazione | 1-gen-2020 | Voce, S.; Battistutta, F.; Tat, L.; Sivilotti, P.; Comuzzo, P. | |
Effetto della permeabilità della chiusura e di diverse variabili ambientali sull'evoluzione di vini bianchi in bottiglia | 1-gen-2021 | Topo, Angelo; Voce, Sabrina; Toniolo, Rosanna; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Comuzzo, Piergiorgio | |
Study of white wine evolution, by electroanalytical and chemical approches, and multivariate analysis | 1-gen-2023 | Topo, A.; Comuzzo, P.; Battistutta, F.; Toniolo, R.; Svigelj, R.; Tat, L. |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile