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Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione 1-gen-2000 Zironi, Roberto; Micolini, Stefano; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
Aspetti applicativi della tecnica di iperossigenazione dei mosti di uve bianche 1-gen-2000 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; DI PRIMIO, G.; Ferrarini, R.; Flocea, V.; Zironi, Roberto
Emploi des tanins oenologiques: expérience sur Cabernet Sauvignon 1-gen-2000 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
La qualità fenolica delle uve rosse: valutazione oggettiva mediante misura del colore 1-gen-2000 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G.
USE OF OENOLOGICAL TANNINS: EXPERIENCE WITH CABERNET SAUVIGNON 1-gen-2000 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B; Poinsaut, P; Zironi, Roberto
Antiradical properties of commercial cognacs assessed by DPPH• test 1-gen-2000 DA PORTO, Carla; Calligaris, Sonia; Celotti, Emilio; Nicoli, Maria Cristina
Influence of genotype on the methoxypyrazines content of cabernet sauvignon cultivated in friuli 1-gen-2000 Battistutta, Franco; G., Colugnati; F., Bregant; G., Crespan; I., Tonetti; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
The importance of the "viticulture model" on the aromatic properties of cv sauvignon blanc 1-gen-2000 G., Colugnati; Battistutta, Franco; F., Bregant; G., Crespan; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
The determination of total SO2 in grape juice. A comparison among five methods 1-gen-2000 Ferrarini, R.; Celotti, Emilio; Versari, A.; Galassi, S.
Procedimento per ottenere preparati ad uso farmacologico utilizzando come materia prima vino o succo d’uva, e preparati ad uso farmacologico così ottenuti 1-gen-2001 Cesco, S.; Celotti, Emilio; Giulivo, C.; Gasparoni, G.; Franceschini, D.; Pinton, Roberto; Z., Varanini; Conte, Lanfranco; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Ruolo dell’ossigeno nei processi di vinificazione ed affinamento dei vinI 1-gen-2001 Ferrarini, Roberto; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Dandrea, E.
Rapid evaluation of the phenolic potential of red grapes at winery delivery: application to mechanical harvesting 1-gen-2001 Celotti, Emilio; G., Carcereri; Cantoni, Sabrina
A new objective evaluation system of the red grape’s phenolic quality by colour measurement (2001). Proceedings of 6th International Symposium “Innovation in Wine Technology”, Messe Stuttgart, 14-16 May 2001, 152-163. E. Celotti, G. Carcereri De Prati , N. Macrì, M. Trevisi, R. Zironi 1-gen-2001 Celotti, Emilio; G., CARCERERI DE PRATI; N., Macr; M., Trevisi; Zironi, Roberto
La mesure de la charge électrique superficielle comme instrument pour la gestion de la stabilisation tartrique des vins. (2002) , 75, 855-856, 303-321 1-gen-2002 Celotti, Emilio; Rebecca, S.; Zoccolan, E.
Effect of Training System on Pinot noir grape and wine composition 1-gen-2002 Peterlunger, Enrico; Celotti, Emilio; DA DALT, G.; Stefanelli, S.; Gollino, G.; Zironi, Roberto
Importance de la taille et de la charge électrique superficielle des fractions colloïdales des vins rouges 1-gen-2003 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Fermentative capacity of some yeast strains at low temperatures 1-gen-2004 E., Michelet; Celotti, Emilio; G., Branca
A Novel Rapid System for Evaluation of Polyphenolic Ripeness in Vineyards 1-gen-2004 Celotti, Emilio; DELLA VEDOVA, T.; Martinand, S.
Récentes applications de la neige carbonique dans le traitement du raisin 1-gen-2004 Celotti, Emilio; Michelet, E.
The reflectance measure in the visible spectrum: a rapid tool for evaluation of the polyphenols in coloured fruits 1-gen-2004 Celotti, Emilio
Procedimento di valutazione dell’instabilità delle proteine contenute in una bevanda a pH acido (2004). Brevetto Italiano UD2004A000162, depositato il 3 Agosto 2004, Università degli Studi di Udine.PCT New analytical approach to unstable protein evaluation in musts and wines International patent pending agosto 2005 1-gen-2004 Celotti, Emilio
Gestion de certaines variables de processus dans la maceration des raisins rouges 1-gen-2004 Celotti, Emilio; Franceschi, D.
Treatment of grape juice by osmotic evaporation 1-gen-2004 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; Gostoli, C.; Parpinello, G. P.; Tornielli, G. B.; Versari, A.
La valutazione del rischio di instabilità proteica nei vini 1-gen-2005 Celotti, Emilio
The phenolic quality of red grapes at delivery: objective evaluation with colour measurement 1-gen-2005 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G.
Contrôle de processus pendant la micro-oxygénation d’un vin rouge 1-gen-2005 Celotti, Emilio; Zucchetto, M.
Potenzialità qualitative del vitigno Raboso Piave, 2006, VQ, 2,(7), 46-54 1-gen-2006 Franceschi, D; Celotti, Emilio; Giulivo, C.
The analytical evaluation of wine oxidability 1-gen-2006 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; Franceschi, D.
Evaluation de qualite' et d'efficacite' des bentonites 1-gen-2006 Branca, G.; Celotti, Emilio; Martellozzo, Elena
Une nouvelle méthode pour l’évaluation des polyphénols des raisins rouges 1-gen-2007 Fiorini, P; CARCERERI DE PRATI, G; Celotti, Emilio; Delloste, S.
Proposition d’un produit alternatif pour l’acidification de moûts et des vins 1-gen-2007 Celotti, Emilio; Fiorini, P; Cantoni, Sabrina; Marino, S.
Evaluacion analitica de la oxidabilidad del vino 1-gen-2007 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; Franceschi, D.
Système rapide et nouvel pour la détermination des polyphénols directement en vigne 1-gen-2007 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G; Soldera, S.
New analytical approach to unstable protein evaluation in musts and wines 1-gen-2007 Celotti, Emilio; Martellozzo, E.
Stabilizzare il colore in macerazione 1-gen-2007 Celotti, Emilio
The use of reflectance for monitoring phenolic maturity curves in red grapes 1-gen-2007 Celotti, Emilio; Ferrarini, Roberto; DELLA VEDOVA, T; Martinand, S.
La mesure de la maturité phénolique directement à la vigne: expériences en Bourgogne 1-gen-2008 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G; Charpentier, C; Feuillat, M.
Esperienze di stabilizzazione proteica nel corso della produzione di succhi di frutta limpidi concentrati 1-gen-2008 DELLA VEDOVA, Tomaso; Celotti, Emilio
Polyphenols from wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products 1-gen-2008 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Conte, Lanfranco; Zironi, R; Giulivo, C; Franceschi, D; Pinton, R; Varanini, Z; Cesco, S.
Plyphenols from the wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products 1-gen-2008 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Conte, Lanfranco; Zironi, Roberto; Giulivo, C; Franceschi, D; Pinton, Roberto; Varanini, Z; Cesco, S.
Sistema rapido per determinare il potenziale fenolico delle uve rosse direttamente in vigneto 1-gen-2008 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G.
Studio delle potenzialità enologiche del Tocai dell'area DOC Lison-Pramaggiore 1-gen-2008 Celotti, Emilio
Gestione della qualità del pigiato di uve bianche mediante sistemi di pressatura continua 1-gen-2009 Celotti, Emilio; Battistig, G.
Un metodo veloce ed economico per gestire la maturita' fenolica: esempio applicativo sull'Aglianico del Sannio 1-gen-2009 Celotti, Emilio; Sebastianelli, D.
Inertizzazione del pigiato con l'ausilio di presse pneumatiche e utilizzo di CO2 di fermentazione 1-gen-2009 Celotti, Emilio; Franceschi, D; Battistig, G; Cunial, D.
Studio delle potenzialità enologiche del vitigno Tocai coltivato nella zona DOC Lison-Pramaggiore 1-gen-2009 Celotti, Emilio; Boatto, VASCO LADISLAO; Favero, C; Barro, R; Grandin, M; Barisan, L; Piazza, N.
Innovazione nella misura rapida della qualita' fenolica in vigneto 1-gen-2009 Anaclerio, F.; CARCERERI DE PRATI, G.; Celotti, Emilio; DE LUCA, E.; Martinico, S.; Ruiz, A.; Scortegagna, E.; Sebastianelli, D.
Rapid evaluation of the phenolic potential of red grapes and the colour of red wines using an original spectroscopic system operating in the VIS spectrum 1-gen-2010 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G; Sebastianelli, D; Ruiz, A. E.
Criterios modernos para la gestiòn de la calidad fenòlica de la uva tinta 1-gen-2010 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, G; Scortegagna, E; Ruiz, A; Anaclerio, F; DE LUCA, E.
Studio per la valorizzazione e preservazione di vecchie varietà di uva a bacca rossa Del Friuli Venezia Giulia: il Vin di Uchì 1-gen-2010 Ferraretto, P; Fabbro, A; Celotti, Emilio
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