Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 50 di 232
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Studio caso-controllo sul rischio di alcuni tumori negli agricoltori nell'Italia Nord-orientale 1-gen-1994 Barbone, Fabio; Bidoli, E; Guarneri, S; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Riproducibilità di un questionario alimentare per lo studio della relazione tra dieta e tumori 1-gen-1995 Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Salvini, S; Ferraroni, ; Negri, E; Filiberti, R; Nanni, O; Franceschi, S.
Influence of some covariates on the reproducibility of an italian semi-quantitative food frequency questionnaire 1-gen-1995 Tavani, A.; Negri, E.; Ferraroni, M.; D'Avanzo, B.; Decarli, A.; Giacosa, A.; Lavecchia, C.; Nanni, O.; Parpinel, Maria; Salvini, Simonetta; Talamini, R.; Franceschi, S.
Ruolo dei fattori riproduttivi e mestruali nell'eziologia del cancro della mammella in relazione all'età della diagnosi 1-gen-1996 Talamini, R; Parpinel, Maria; Franceschi, S; LA VECCHIA, C; Negri, E; D'Avanzo, B; Conti, E; Giacosa, A; Nanni, O; Montella, M.
The Food Composition Database for an Italian Food Frequency Questionnaire 1-gen-1996 Salvini, Simonetta; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; Boyle, P.; Decarli, A.; Ferraroni, M.; Giacosa, A.; La Vecchia, C.; Negri, E.; Franceschi, S.
Validation of a food frequency questionnaire to assess dietary intakes in cancer studies in Italy: results for specific nutrients 1-gen-1996 Decarli, A.; Franceschi, S.; Ferraroni, M.; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; La Vecchia, C.; Negri, E.; Salvini, Simonetta; Falcini, F.; Giacosa, A.
Intake of selected micronutrients and the risk of breast cancer 1-gen-1996 Negri, E.; La Vecchia, C.; Franceschi, S.; D'Avanzo, B.; Talamini, R.; Parpinel, Maria; Ferraroni, M.; Filiberti, R.; Montella, M.; Falcini, F.; Conti, E.; Decarli, A.
Validity and reproducibility of alcohol consumption in Italy 1-gen-1996 Ferraroni, M.; Decarli, A.; Franceschi, S.; La Vecchia, C.; Enard, L.; Negri, E.; Parpinel, Maria; Salvini, Simonetta
Loss and/or formation of antioxidants during food processing and storage 1-gen-1997 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria; Franceschi, S.; Lerici, C. R.
Nutrient intake according in education, smoking and alcohol in Italian women 1-gen-1997 D'Avanzo, B; LA VECCHIA, C; Braga, C; Franceschi, S; Negri, E; Parpinel, Maria
Intake of selected foods and nutrients and breast cancer risk: an age- and menopause-specific analysis 1-gen-1997 Braga, C.; La Vecchia, C.; Negri, E.; Franceschi, S.; Parpinel, Maria
Sources of macro and micronutrients in Italian women: results from a food frequency questionnaire for cancer studies 1-gen-1997 Favero, A; Salvini, S; Russo, A; Parpinel, Maria; Negri, E; Decarli, A; LA VECCHIA, C; Giacosa, A; Franceschi, S.
Olive oil, other seasoning fats, and the risk of colorectal cancer 1-gen-1998 Braga, C; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Negri, E; Parpinel, Maria; Decarli, A; Giacosa, A; Trichopoulos, A.
Diet and risk of breast cancer: major findings from an Italian case-control study 1-gen-1998 Favero, A.; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Banca Dati di Composizione degli Alimenti per Studi Epidemiologici in Italia 1-gen-1998 Salvini, S; Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Maisonneuve, P; Turrini, A.
Italian study on colorectal cancer with emphasis on the role of cereals 1-gen-1998 Franceschi, S; Favero, A; Parpinel, Maria; Giacosa, A; LA VECCHIA, C.
The role of different types of vegetables and fruit in the prevention of cancer of the colon, rectum and breast 1-gen-1998 Franceschi, S; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C; Favero, A; Talamini, R; Negri, E.
Fibre intake and risk of colorectal cancer 1-gen-1998 Negri, E; Franceschi, S; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C.
Energy sources and risk of cancer of the breast and colon-rectum in Italy 1-gen-1999 Favero, A; Parpinel, Maria; Montella, M.
Refined cereal intake and risk of selected cancers in Italy 1-gen-1999 Chatenoud, L; LA VECCHIA, C; Franceschi, S; Tavani, A; JACOBS JR, Dr; Parpinel, Maria; Soler, M. AND NEGRI E.
Influence of processing on the antioxidant properties of fruit and vegetables 1-gen-1999 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria
Effects of additional question about fat on the validity of fat estimates 1-gen-1999 Decarli, A.; La Vecchia, C.; Gnagnarella, P.; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Progetto per la validazione di una banca dati di composizione degli alimenti compilativa 1-gen-2000 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S.
Proposal for the validation of the Italian food composition database 1-gen-2000 Parpinel, Maria; Gnagnarella, P; Salvini, S.
Selected micronutrients and oral and pharyngeal cancer 1-gen-2000 Negri, E; Franceschi, S; Bosetti, C; Levi, F; Conti, E; Parpinel, Maria; LA VECCHIA, C.
The role of macronutrients, vitamins, and minerals in the aetiology of squamous-cell carcinoma of oesophagus 1-gen-2000 Franceschi, S.; Bidoli, E.; Negri, E.; Zambon, P.; Talamini, R.; Ruol, A.; Parpinel, Maria; Levi, F.; Simonato, L.; LA VECCHIA, C.
Dietary glycemic load and colorectal cancer risk 1-gen-2001 Franceschi, S; DAL MASO, L; Augustin, L; Negri, E; Parpinel, Maria; Boyle, P; Jenkins, Dja; LA VECCHIA, C.
Micronutrients and ovarian cancer: a case-control study in Italy 1-gen-2001 Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Talamini, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S.
Dietary glycemic load in women with cancer of the breast and colorectum 1-gen-2001 Augustin, L; Parpinel, Maria; DAL MASO, L; Kendall, Ckw; Jenkins, Dja; LA VECCHIA, C; Franceschi, S.
Dietary glycemic index and glycemic load and breast cancer risk: a case-control study 1-gen-2001 Augustin, Lsa; DAL MASO, L; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Negri, E; Vaccarella, S; Kendall, Ckw; JENKINS DJA AND FRANCESCHI, S.
Determinazioni analitiche dei folati nell’ambito dell’aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia 1-gen-2002 Parpinel, Maria; P., Gnagnarella; S., Salvini
La salute della madre e del bambino: valutazione dell’assunzione di folati in gravidanza 1-gen-2002 F., Valent; Parpinel, Maria; F., Pisa; Barbone, Fabio
Micronutrients and ovarian cancer: a case-control study in Italy 1-gen-2002 Bidoli, E; LA VECCHIA, C; Talamin, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S.
Sources of selected vitamins in a sample of Italian population 1-gen-2002 Parpinel, Maria; Bidoli, E; Talamini, R; DAL MASO, L; Franceschi, S.
Aspetti nutrizionali di oli e grassi 1-gen-2003 Parpinel, Maria
Dietary glycemic index, glycemic load and ovarian cancer risk: a case-control study 1-gen-2003 Augustin, Lsa; Polesel, J; Bosetti, C; Kendall, Ckw; LA VECCHIA, C; Parpinel, Maria; Conti, E; Montella, M; Franceschi, S; Jenkins, Dja; DAL MASO, L.
n-3 Polyunsaturated fatty acid intake and cancer risk in Italy and Switzerland 1-gen-2003 Tavani, A; Pelucchi, C; Parpinel, Maria; Negri, E; Franceschi, S; Levi, F; LA VECCHIA, C.
Micronutrient and laryngeal cancer risk in Italy and Switzerland: a case control study 1-gen-2003 Bidoli, E; Bosetti, C; LA VECCHIA, C; Levi, F; Parpinel, Maria; Talamini, R; Negri, E; DAL MASO, L; Franceschi, S.
Fibre intake and laryngeal cancer risk 1-gen-2003 Pelucchi, C; Talamini, R; Levi, F; Bosetti, C; LA VECCHIA, C; Negri, E; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Coffee and tea intake and risk of oral, pharyngeal and esophageal cancer 1-gen-2003 Tavani, A; Bertuzzi, M; Talamini, R; Gallus, S; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Levi, F; LA VECCHIA, C.
Aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia: considerazioni sul gruppo delle carni 1-gen-2004 Parpinel, Maria; S., Salvini; P., Gnagnarella
Reproducibility and validity of coffee consumption in Italy 1-gen-2004 Ferraroni, M; Tavani, A; Decarli, A; Franceschi, S; Parpinel, Maria; Negri, E; La, Vecchia
The update of the Italian Food Composition Database 1-gen-2004 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Franceschi, S; Palli, D; Boyle, P.
Folate and vitamin B6 intake and the risk of acute myocardial infarction in Italy 1-gen-2004 Tavani, A; Pelucchi, C; Parpinel, Maria; Negri, E; LA VECCHIA, C.
Fonti alimentari di nutrienti in un campione della popolazione italiana: proteine, lipidi, glucidi e aminoacidi 1-gen-2005 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Bidoli, E.
Fonti alimentari di proteine ed aminoacidi in un campione della popolazione italiana 1-gen-2005 Parpinel, Maria; P., Gnagnarella; O., Volpato; E., Bidoli
Flavonoids and breast cancer risk in Italy 1-gen-2005 Bosetti, C.; Spertini, L.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.; Lagiou, P.; Negri, E.; Franceschi, S.; Montella, M.; Peterson, J.; Dwyer, J.; Giacosa, A.; La Vecchia, C.
Dietary folate intake and the risk of prostate cancer in Italy 1-gen-2005 Pelucchi, C; Galeone, C; Talamini, R; Negri, E; Parpinel, Maria; Franceschi, S; Montella, M; LA VECCHIA, C.
Moderate coffee intake may reduce the risk of oral, pharyngeal, and esophageal cancer 1-gen-2005 Dasanayake, Ananda P; Tavani, A.; Bertuzzi, M.; Talamini, R.; Gallus, S.; Parpinel, Maria; Franceschi, S.
Applicazione dei dati di composizione degli alimenti ad uno studio epidemiologico: confronto tra le stime ottenute con due diversi database 1-gen-2005 Parpinel, Maria; C., Bosetti; P., Gnagnarella
Mostrati risultati da 1 a 50 di 232
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile