BATTISTUTTA, Franco

BATTISTUTTA, Franco  

DI4A - DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGROALIMENTARI, AMBIENTALI E ANIMALI  

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A rapid method for the analysis of free fatty acids (C6-C12) and relative ethilic esters in beer using SPE technique combined with HRGC 1-gen-1993 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto; Zenarola, C.
Acidification and pH Control in Red Wines 1-gen-2019 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Antioxidant properties of different products and additives in white wine 1-gen-2015 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto
Aroma characterisation of white truffle by GC-MS and GC-O. Ital. J. Food Sci. 2005, 17, (4), 463-468. 1-gen-2005 Piloni, M; Tat, L; Tonizzo, A; Battistutta, Franco
Aromatic characterization of brazilian sparkling wines using olfactometry and a sensory panel 1-gen-2016 Gabbardo, Marcos; Theisen Gabbardo, Esther; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Celotti, Emilio
Aspetti applicativi della tecnica di iperossigenazione dei mosti di uve bianche 1-gen-2000 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; DI PRIMIO, G.; Ferrarini, R.; Flocea, V.; Zironi, Roberto
Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione 1-gen-2000 Zironi, Roberto; Micolini, Stefano; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino 1-gen-1999 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts 1-gen-1997 DI PRIMIO, G.; Battistutta, Franco; Flocea, V.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Composition and flavour of muscat of Canelli grape distillates obtained using different oenological techniques and unconventional distillation processes 1-gen-1995 Battistutta, Franco; DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro
Compositional characterization of commercial sparkling wines from cv. Ribolla Gialla produced in Friuli Venezia Giulia 1-gen-2019 Voce, Sabrina; Škrab, Domen; Vrhovsek, Urska; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Sivilotti, Paolo
Composizione chimica ed evoluzione del profilo aromatico di spumanti Ribolla gialla prodotti con diversi metodi di rifermentazione 1-gen-2020 Voce, S.; Battistutta, F.; Tat, L.; Sivilotti, P.; Comuzzo, P.
Dalla stabilizzazione sottrattiva alla conservativa 1-gen-2002 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Derivati di lievito: caratteristiche compositive e aspetti pratici legati all'impiego enologico 1-gen-2007 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; A., Liessi; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Determination of biogenic amines in alcoholic and non alcoholic beers by HPLC 1-gen-1995 Buiatti, Stefano; Boschelle, Ornella; M., Mozzon; Battistutta, Franco
Diversità clonale e caratterizzazione aromatica nella cv. Chardonnay in Friuli. Primi risultatI 1-gen-1996 Battistutta, Franco; G., Colugnati; Celotti, Emilio; L., Gottardo; Zironi, Roberto
Effect of a yeast industrial lysate on the evolution of red wines after bottling [Effet d'un lysat industriel de levure sur l'évolution des vins rouges en bouteille] 1-gen-2005 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Tasso, Alex
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking 1-gen-2012 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Effects of an unconventional oenological technique on the evolution of free and glycosidically bound terpenolos of Muscat of Canelli grapes: preliminary results 1-gen-1995 DA PORTO, Carla; Battistutta, Franco
Effects of raw material on the partition of some volatile compounds of grappa, a typical Italian spirit 1-gen-1993 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco