BATTISTUTTA, Franco
BATTISTUTTA, Franco
DI4A - DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGROALIMENTARI, AMBIENTALI E ANIMALI
A rapid method for the analysis of free fatty acids (C6-C12) and relative ethilic esters in beer using SPE technique combined with HRGC
1993-01-01 Battistutta, Franco; Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto; Zenarola, C.
Acidification and pH Control in Red Wines
2019-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco
Antioxidant properties of different products and additives in white wine
2015-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Vendrame, Marco; Páez, Mariana Silvina; Luisi, Graziano; Zironi, Roberto
Aroma characterisation of white truffle by GC-MS and GC-O. Ital. J. Food Sci. 2005, 17, (4), 463-468.
2005-01-01 Piloni, M; Tat, L; Tonizzo, A; Battistutta, Franco
Aromatic characterization of brazilian sparkling wines using olfactometry and a sensory panel
2016-01-01 Gabbardo, Marcos; Theisen Gabbardo, Esther; Battistutta, Franco; Tat, Lara; Celotti, Emilio
Aspetti applicativi della tecnica di iperossigenazione dei mosti di uve bianche
2000-01-01 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; DI PRIMIO, G.; Ferrarini, R.; Flocea, V.; Zironi, Roberto
Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione
2000-01-01 Zironi, Roberto; Micolini, Stefano; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino
1999-01-01 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts
1997-01-01 DI PRIMIO, G.; Battistutta, Franco; Flocea, V.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Composition and flavour of muscat of Canelli grape distillates obtained using different oenological techniques and unconventional distillation processes
1995-01-01 Battistutta, Franco; DA PORTO, Carla; Sensidoni, Alessandro
Compositional characterization of commercial sparkling wines from cv. Ribolla Gialla produced in Friuli Venezia Giulia
2019-01-01 Voce, Sabrina; Škrab, Domen; Vrhovsek, Urska; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Sivilotti, Paolo
Composizione chimica ed evoluzione del profilo aromatico di spumanti Ribolla gialla prodotti con diversi metodi di rifermentazione
2020-01-01 Voce, S.; Battistutta, F.; Tat, L.; Sivilotti, P.; Comuzzo, P.
Dalla stabilizzazione sottrattiva alla conservativa
2002-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Derivati di lievito: caratteristiche compositive e aspetti pratici legati all'impiego enologico
2007-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; A., Liessi; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Determination of biogenic amines in alcoholic and non alcoholic beers by HPLC
1995-01-01 Buiatti, Stefano; Boschelle, Ornella; M., Mozzon; Battistutta, Franco
Diversità clonale e caratterizzazione aromatica nella cv. Chardonnay in Friuli. Primi risultatI
1996-01-01 Battistutta, Franco; G., Colugnati; Celotti, Emilio; L., Gottardo; Zironi, Roberto
Effect of a yeast industrial lysate on the evolution of red wines after bottling [Effet d'un lysat industriel de levure sur l'évolution des vins rouges en bouteille]
2005-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Battistutta, Franco; Tasso, Alex
Effect of Different Lysis Treatments on the Characteristics of Yeast Derivatives for Winemaking
2012-01-01 Comuzzo, Piergiorgio; Tat, Lara; Liessi, Anna; Brotto, Laura; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Effects of an unconventional oenological technique on the evolution of free and glycosidically bound terpenolos of Muscat of Canelli grapes: preliminary results
1995-01-01 DA PORTO, Carla; Battistutta, Franco
Effects of raw material on the partition of some volatile compounds of grappa, a typical Italian spirit
1993-01-01 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Battistutta, Franco