PERESSINI, Donatella
PERESSINI, Donatella
DI4A - DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGROALIMENTARI, AMBIENTALI E ANIMALI
Aggiunta di idrocolloidi per una formulazione di pane gluten-free
2010-01-01 Peressini, Donatella; Pin, M; Sensidoni, Alessandro
Analisi della furosina in un processo di pastificazione, che comprende un'essiccazione VHT
1994-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm
Application of high-pressure homogenization to steer the technological functionalities of chia fibre-protein concentrate
2023-01-01 Renoldi, Niccolo; Melchior, Sofia; Calligaris, Sonia; Peressini, Donatella
Application of high-pressure homogenization to tailor the functionalities of native wheat starch
2021-01-01 Peressini, D.; Melchior, S.; Berlese, M.; Calligaris, S.
Assessment of breadmaking performance of wheat flour dough by means of frequency dependent ultrasound
2012-01-01 Braunstein, D; Page, Jh; Strybulevych, A; Peressini, Donatella; Scanlon, Mg
Caratterizzazione chimica e reologica di miscele multicereali usate per la produzione di snacks mediante estrusione cottura
1995-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Belloni, A; D'Antona, P; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Caratterizzazione reologica di creme a base di cacao
2004-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Caratterizzazione reologica di maionesi tradizionali e light
1996-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; D'Antona, P; de Cindio, B.
Caratterizzazione reologica di miscele per la produzione di paste fresche
1997-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Zurlo, G; Pusterla, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Characterization of carboxymethyl cellulose-based active films incorporating non-modified and Ag or Cu-modified Cloisite 30B and montmorillonite nanoclays
2020-01-01 Peighambardoust, Sj; Zahed‑karkaj, S; Peighambardoust, Sh; Ebrahimi, Y; Peressini, D.
Characterization of durum wheat doughs based on fundamental rheological measurements
2001-01-01 Peressini, Donatella; D'Egidio, Mg; Galterio, G; Pollini, Cm; Sensidoni, Alessandro
Contributo della reologia nella modellazione del processo di coestrusione di snack ripieni
2001-01-01 Migliori, M; Gabriele, D; Peressini, Donatella; Pollini, Cm; DE CINDIO, B.
Dalla Farina alla Comunità
2019-01-01 Piani, Lucia; Carestiato, Nadia; Peressini, Donatella
Development and application of polysaccharide-lipid based edible films
2002-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Development and application of polysaccharide-lipid edible coating to extend shelf-life of dry bakery products
2006-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Development of extruded snacks enriched with soluble dietary fibre
2016-01-01 Peressini, Donatella; Foschia, Martina; Sensidoni, Alessandro
Dynamic viscoelastic properties of wheat doughs: effect of different semolina-flour mixtures and ionic strength
1998-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Frasson, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Effect of continuous cooking on cooking water properties and pasta quality
2019-01-01 Diamante, Giulia; Peressini, Donatella; Simonato, Michele; Anese, Monica
Effect of dietary fibre addition on rheological and bread-making properties of wheat doughs
2006-01-01 Peressini, Donatella; Gracco, L; Sensidoni, Alessandro
Effect of drying conditions on functional and molecular properties of gluten based edible films
2006-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro