PERESSINI, Donatella

PERESSINI, Donatella  

DI4A - DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGROALIMENTARI, AMBIENTALI E ANIMALI  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Aggiunta di idrocolloidi per una formulazione di pane gluten-free 1-gen-2010 Peressini, Donatella; Pin, M; Sensidoni, Alessandro
Analisi della furosina in un processo di pastificazione, che comprende un'essiccazione VHT 1-gen-1994 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm
Application of high-pressure homogenization to tailor the functionalities of native wheat starch 1-gen-2021 Peressini, D.; Melchior, S.; Berlese, M.; Calligaris, S.
Assessment of breadmaking performance of wheat flour dough by means of frequency dependent ultrasound 1-gen-2012 Braunstein, D; Page, Jh; Strybulevych, A; Peressini, Donatella; Scanlon, Mg
Caratterizzazione chimica e reologica di miscele multicereali usate per la produzione di snacks mediante estrusione cottura 1-gen-1995 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Belloni, A; D'Antona, P; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Caratterizzazione reologica di creme a base di cacao 1-gen-2004 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Caratterizzazione reologica di maionesi tradizionali e light 1-gen-1996 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; D'Antona, P; de Cindio, B.
Caratterizzazione reologica di miscele per la produzione di paste fresche 1-gen-1997 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Zurlo, G; Pusterla, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Characterization of carboxymethyl cellulose-based active films incorporating non-modified and Ag or Cu-modified Cloisite 30B and montmorillonite nanoclays 1-gen-2020 Peighambardoust, Sj; Zahed‑karkaj, S; Peighambardoust, Sh; Ebrahimi, Y; Peressini, D.
Characterization of durum wheat doughs based on fundamental rheological measurements 1-gen-2001 Peressini, Donatella; D'Egidio, Mg; Galterio, G; Pollini, Cm; Sensidoni, Alessandro
Un contributo alla comprensione della formazione del glutine: effetto delle condizioni di processo sulle proprieta’ reologiche e strutturali 1-gen-2009 Peressini, Donatella; VAN DER GOOT, Aj; Sensidoni, Alessandro
Contributo della reologia nella modellazione del processo di coestrusione di snack ripieni 1-gen-2001 Migliori, M; Gabriele, D; Peressini, Donatella; Pollini, Cm; DE CINDIO, B.
Dalla Farina alla Comunità 1-gen-2019 Piani, Lucia; Carestiato, Nadia; Peressini, Donatella
Development and application of polysaccharide-lipid based edible films 1-gen-2002 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Development and application of polysaccharide-lipid edible coating to extend shelf-life of dry bakery products 1-gen-2006 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Development of extruded snacks enriched with soluble dietary fibre 1-gen-2016 Peressini, Donatella; Foschia, Martina; Sensidoni, Alessandro
Dynamic viscoelastic properties of wheat doughs: effect of different semolina-flour mixtures and ionic strength 1-gen-1998 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Frasson, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Effect of continuous cooking on cooking water properties and pasta quality 1-gen-2019 Diamante, Giulia; Peressini, Donatella; Simonato, Michele; Anese, Monica
Effect of dietary fibre addition on rheological and bread-making properties of wheat doughs 1-gen-2006 Peressini, Donatella; Gracco, L; Sensidoni, Alessandro
Effect of drying conditions on functional and molecular properties of gluten based edible films 1-gen-2006 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro