FIORI, FEDERICA

FIORI, FEDERICA  

DAME - DIPARTIMENTO DI AREA MEDICA  

Mostra records
Risultati 1 - 19 di 19 (tempo di esecuzione: 0.045 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A 3-year school-based intervention improved physical fitness and reduced the prevalence of overweight and obesity in Italian prepubertal children 1-gen-2021 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
Accuracy of applications to monitor food intake: Evaluation by comparison with 3-d food diary 1-gen-2021 Tosi, M.; Radice, D.; Carioni, G.; Vecchiati, T.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.
Adherence to Dietary Recommendations of 7-Year-Old Children from a Birth Cohort in Friuli Venezia Giulia, Italy 1-gen-2022 Giordani, Elisa; Marinoni, Michela; Fiori, Federica; Concina, Federica; Ronfani, Luca; Dalmin, Patrizia; Barbone, Fabio; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria
AGGIORNAMENTO DELLA BANCA DATI DI COMPOSIZIONE DEGLI ALIMENTI PER STUDI EPIDEMIOLOGICI IN ITALIA: 1998 vs 2020, NOVITÀ E CAMBIAMENTI NEL GRUPPO CEREALI E PRODOTTI DERIVATI 1-gen-2020 Carioni, G.; Pedrolini, E.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Salvini, S.; Maisonneuve, P.; Gnagnarella, P.
DEVELOPMENT OF AN APPLICATION FOR MOBILE DEVICES TO MONITOR FOOD INTAKE: EVALUATION OF AVAILABLE ONLINE APPLICATION 1-gen-2020 Tosi, M.; Carioni, G.; Vecchhiati, T.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Salvini, S.; Gnagnarella, P.
Discriminating between animal and plant food sources of vitamin a in 7-year-old children from a birth cohort in Friuli Venezia Giulia 1-gen-2022 Fiori, F; Giordani, E; Marinoni, M; Concina, F; Ronfani, L; Dalmin, P; Barbone, F; Edefonti, V; Parpinel, M
DISCRIMINATING BETWEEN ANIMAL AND PLANT FOOD SOURCES OF VITAMIN A IN 7-YEAR-OLD CHILDREN FROM A BIRTH COHORT IN FRIULI VENEZIA GIULIA 1-gen-2022 Fiori, Federica; Giordani, Elisa; Marinoni, Michela; Concina, Federica; Ronfani, Luca; Dalmin, Patrizia; Barbone, Fabio; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria
Effects of 3-month high-intensity interval training vs. moderate endurance training and 4-month follow-up on fat metabolism, cardiorespiratory function and mitochondrial respiration in obese adults 1-gen-2020 Vaccari, F.; Passaro, A.; D'Amuri, A.; Sanz, J. M.; Di Vece, F.; Capatti, E.; Magnesa, B.; Comelli, M.; Mavelli, I.; Grassi, B.; Fiori, F.; Bravo, G.; Avancini, A.; Parpinel, M.; Lazzer, S.
Effects of a 3-year physical education intervention in Italian schools 1-gen-2021 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
The food composition database for epidemiological studies in Italy: update of the “Cereals and cereal products” food group 1-gen-2022 Carioni, G.; Fiori, F.; Giorgi, V.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.
La valutazione dell’esposizione a contaminanti di origine ambientale presenti negli alimenti: il Pilot study italiano “Aria di Ricerca in Valle del Serchio” - Progetto EU H2020 Citizen Science for Urban Environment and Health (CitieS-Health) 1-gen-2021 Marinoni, Michela; Parpinel, Maria; Fiori, Federica; Barbone, Fabio; Biggeri, Annibale
PHYSICAL FITNESS EVALUATION IN ITALIAN SCHOOL CHILDREN GROUPED BY WEIGHT STATUS CATEGORY 1-gen-2019 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Canzi, Claudia; Matassi, Luana; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
Physical fitness reference standards in Italian children 1-gen-2021 Vaccari, F.; Fiori, F.; Bravo, G.; Parpinel, M.; Messina, G.; Malavolta, R.; Lazzer, S.
Quantification of naturally occurring prebiotic fiber in Italian foods 1-gen-2022 Fiori, F.; Concina, F.; Turati, F.; Meschiari, M.; Gaboardi, G. C.; Galli, F.; La Vecchia, C.; Parpinel, M.
Relationship between body mass index and physical fitness in Italian prepubertal schoolchildren 1-gen-2020 Fiori, F.; Bravo, G.; Parpinel, M.; Messina, G.; Malavolta, R.; Lazzer, S.
STATO PONDERALE MATERNO E TIPOLOGIA DI ALLATTAMENTO IN DIMISSIONE 1-gen-2020 Moretti, Valentina; Valdi, Giulia; Marinoni, Michela; Fiori, Federica; Pascolo, Irene; Bravo, Giulia; Fasan, Jessica; Parpinel, Maria
UPDATE OF “BABYFOODS” AND “SNACKS” CATEGORIES FROM THE FOOD COMPOSITION DATABASE USED FOR THE ANALYSIS OF INFANTS DIET AT 18 MONTHS OF AGE IN PHIME STUDY 1-gen-2020 Fiori, F.; Concina, F.; Gnagnarella, P.; Carioni, G.; Parpinel, M.
Valutazione della composizione dietetica di un gruppo di ultracentenari residenti in Lombardia 1-gen-2020 Azzolino, Domenico; Ferri, Evelyn; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria; Fiori, Federica; Arosio, Beatrice
Valutazione nutrizionale in un campione di volontari obesi inclusi in un programma di intervento nutrizionale e di attività sportiva 1-gen-2021 Fiori, F.; Parpinel, M.; Vaccari, F.; Passaro, A.; D’Amuri, A.; Sanz, J. M.; Di Vece, F.; Capatti, E.; Magnesa, B.; Comelli, M.; Mavelli, I.; Grassi, B.; Bravo, G.; Avancini, A.; Marinoni, M.; Lazzer, S.