ROMAN VILLEGAS, TOMAS
ROMAN VILLEGAS, TOMAS
DIAL - DIPARTIMENTO DI SCIENZE DEGLI ALIMENTI (attivo dal 01/01/1900 al 31/12/2015)
Does treatment of grape juice with aspergillopepsin-i influence wine aroma?
2024-01-01 Gallo, Adelaide; Roman, Tomas; Paolini, Mauro; Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Tonidandel, Loris; Barbero, Alice; Nardin, Tiziana; Schneider, Remi; Larcher, Roberto
Effect of must temperature and aspergillopepsin-I supplementation on PR-protein derived peptides
2025-01-01 Gallo, Adelaide; Schneider, Rémi; Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Cappello, Nicola; Roman, Tomas
EVALUATION OF THE EFFICACY OF POWER ULTRASOUNDS ON THE PREFERMENTATIVE EXTRACTION IN WHITE GRAPES
2019-01-01 Celotti, Emilio; ROMAN VILLEGAS, Tomas; Bellantuono, Elisabetta; Tonidandel, Loris; Nicolini, Giorgio; Porro, Duilio; Guzzon, Raffaele
EVIDENCE OF THE INTERACTION OF ULTRASOUND AND ASPERGILLOPEPSINS I ON UNSTABLE GRAPE PROTEINS
2023-01-01 Gallo, Adelaide; Roman, Tomas; Natolino, Andrea; Curioni, Andrea; Marangon, Matteo; Celotti, Emilio
Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors
2020-01-01 Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E.
In berry distribution and extraction of thiol precursors in Gewürztraminer.
2017-01-01 Nicolini, Giorgio; Tonidandel, Loris; Celotti, Emilio; Larcher, Roberto; ROMAN VILLEGAS, Tomas
INDAGINI SUGLI EFFETTI DEL TRATTAMENTO CON ULTRASUONI SUI PRECURSORI TIOLICI DELLE UVE
2020-01-01 Tomás, Román; Tonidandel, Loris; Nicolini, Giorgio; Larcher, Roberto; Celotti, Emilio
La tecnologia ad ultrasuoni per il trattamento del pigiato di uve bianche
2019-01-01 Celotti, Emilio; Ferraretto, Paola; Bellantuono, Elisabetta; Nicolini, Giorgio; ROMAN VILLEGAS, Tomas
LE PROTEINE DEL LIEVITO: ULTERIORE STRUMENTO PER LA STABILITÀ PROTEICA DEI VINI
2024-01-01 Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Roman, Tomas; Gallo, Adelaide
On the aroma of Souvignier gris: long term memory of expert tasters on the definition of wine aroma features
2024-01-01 Roman, Tomas; Cappello, Nicola; Larcher, Roberto; Dell’Oca, Demetrio; Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Gallo, Adelaide
PRECURSORI DEI TIOLI VARIETALI DURANTE LA MATURAZIONE E LA PRESSATURA DELLE UVE DEL TRAMINER AROMATICO
2020-01-01 Nicolini, Giorgio; Tomás, Román; Bottura, Maurizio; Paolini, Mauro; Barbero, Alice; Alberto Gasperi, Carlo; Celotti, Emilio
PRELIMINARY STUDIES OF THE COMBINED EFFECT OF ULTRASOUND AND ASPERGILLOPEPSINS I ON THE PROTEIN INSTABILITY INDICES OF GEWÜRZTRAMINER WINE
2023-01-01 Roman, Tomas; Natolino, Andrea; Gallo, Adelaide; Celotti, Emilio
SOSTENIBILITÀ NEL TRATTAMENTO DEI VINI: POSSIBILITÀ OFFERTE DAGLI ESTRATTI PROTEICI DI LIEVITO (EPL) E DAGLI ULTRASUONI DI POTENZA (HPUS)
2023-01-01 Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Roman, Tomas; Gallo, Adelaide
Technologies for enhancing the aromatic potential of Malvasia grapes
2023-01-01 Celotti, Emilio; Damijanic, Kristijan; Staver, Mario; Moscarda, Matteo; Nicolini, Giorgio; Roman, Tomas; Gallo, Adelaide; Natolino, Andrea
ULTRASOUND TECHNOLOGY: A NEW TOOL FOR LOW-INPUT RED WINEMAKING
2021-01-01 Natolino, Andrea; Roman, Tomas; Nicolini, Giorgio; Celotti, Emilio
Ultrasounds application during prefermentative maceration to optimize the extraction of aromatic precursors in white grapes
2018-01-01 Celotti, Emilio; ROMAN VILLEGAS, Tomas; Tonidandel, Loris; Bellantuono, Elisabetta; Barp, Laura; Larcher, Roberto; Nicolini, Giorgio
ULTRASUONI: tecnologia emergente e a basso impatto per la vinificazione delle uve rosse
2021-01-01 Natolino, Andrea; Tomàs, Roman; Nicolini, Giorgio; Celotti, Emilio
Varietal thiol precursors in Gewürztraminer: effect of clone and grape ripening.
2017-01-01 ROMAN VILLEGAS, Tomas; Malossini, Umberto; Tonidandel, Loris; Celotti, Emilio; Larcher, Roberto; Bottura, Maurizio; Nicolini, Giorgio
Yeasts protein extracts: sustainable strategy for wine protein stabilization
2024-01-01 Natolino, Andrea; ROMAN VILLEGAS, Tomas; Gallo, Adelaide; Celotti, Emilio
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| Does treatment of grape juice with aspergillopepsin-i influence wine aroma? | 1-gen-2024 | Gallo, Adelaide; Roman, Tomas; Paolini, Mauro; Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Tonidandel, Loris; Barbero, Alice; Nardin, Tiziana; Schneider, Remi; Larcher, Roberto | |
| Effect of must temperature and aspergillopepsin-I supplementation on PR-protein derived peptides | 1-gen-2025 | Gallo, Adelaide; Schneider, Rémi; Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Cappello, Nicola; Roman, Tomas | |
| EVALUATION OF THE EFFICACY OF POWER ULTRASOUNDS ON THE PREFERMENTATIVE EXTRACTION IN WHITE GRAPES | 1-gen-2019 | Celotti, Emilio; ROMAN VILLEGAS, Tomas; Bellantuono, Elisabetta; Tonidandel, Loris; Nicolini, Giorgio; Porro, Duilio; Guzzon, Raffaele | |
| EVIDENCE OF THE INTERACTION OF ULTRASOUND AND ASPERGILLOPEPSINS I ON UNSTABLE GRAPE PROTEINS | 1-gen-2023 | Gallo, Adelaide; Roman, Tomas; Natolino, Andrea; Curioni, Andrea; Marangon, Matteo; Celotti, Emilio | |
| Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors | 1-gen-2020 | Roman, T.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.; Bellantuono, E.; Barp, L.; Larcher, R.; Celotti, E. | |
| In berry distribution and extraction of thiol precursors in Gewürztraminer. | 1-gen-2017 | Nicolini, Giorgio; Tonidandel, Loris; Celotti, Emilio; Larcher, Roberto; ROMAN VILLEGAS, Tomas | |
| INDAGINI SUGLI EFFETTI DEL TRATTAMENTO CON ULTRASUONI SUI PRECURSORI TIOLICI DELLE UVE | 1-gen-2020 | Tomás, Román; Tonidandel, Loris; Nicolini, Giorgio; Larcher, Roberto; Celotti, Emilio | |
| La tecnologia ad ultrasuoni per il trattamento del pigiato di uve bianche | 1-gen-2019 | Celotti, Emilio; Ferraretto, Paola; Bellantuono, Elisabetta; Nicolini, Giorgio; ROMAN VILLEGAS, Tomas | |
| LE PROTEINE DEL LIEVITO: ULTERIORE STRUMENTO PER LA STABILITÀ PROTEICA DEI VINI | 1-gen-2024 | Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Roman, Tomas; Gallo, Adelaide | |
| On the aroma of Souvignier gris: long term memory of expert tasters on the definition of wine aroma features | 1-gen-2024 | Roman, Tomas; Cappello, Nicola; Larcher, Roberto; Dell’Oca, Demetrio; Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Gallo, Adelaide | |
| PRECURSORI DEI TIOLI VARIETALI DURANTE LA MATURAZIONE E LA PRESSATURA DELLE UVE DEL TRAMINER AROMATICO | 1-gen-2020 | Nicolini, Giorgio; Tomás, Román; Bottura, Maurizio; Paolini, Mauro; Barbero, Alice; Alberto Gasperi, Carlo; Celotti, Emilio | |
| PRELIMINARY STUDIES OF THE COMBINED EFFECT OF ULTRASOUND AND ASPERGILLOPEPSINS I ON THE PROTEIN INSTABILITY INDICES OF GEWÜRZTRAMINER WINE | 1-gen-2023 | Roman, Tomas; Natolino, Andrea; Gallo, Adelaide; Celotti, Emilio | |
| SOSTENIBILITÀ NEL TRATTAMENTO DEI VINI: POSSIBILITÀ OFFERTE DAGLI ESTRATTI PROTEICI DI LIEVITO (EPL) E DAGLI ULTRASUONI DI POTENZA (HPUS) | 1-gen-2023 | Celotti, Emilio; Natolino, Andrea; Roman, Tomas; Gallo, Adelaide | |
| Technologies for enhancing the aromatic potential of Malvasia grapes | 1-gen-2023 | Celotti, Emilio; Damijanic, Kristijan; Staver, Mario; Moscarda, Matteo; Nicolini, Giorgio; Roman, Tomas; Gallo, Adelaide; Natolino, Andrea | |
| ULTRASOUND TECHNOLOGY: A NEW TOOL FOR LOW-INPUT RED WINEMAKING | 1-gen-2021 | Natolino, Andrea; Roman, Tomas; Nicolini, Giorgio; Celotti, Emilio | |
| Ultrasounds application during prefermentative maceration to optimize the extraction of aromatic precursors in white grapes | 1-gen-2018 | Celotti, Emilio; ROMAN VILLEGAS, Tomas; Tonidandel, Loris; Bellantuono, Elisabetta; Barp, Laura; Larcher, Roberto; Nicolini, Giorgio | |
| ULTRASUONI: tecnologia emergente e a basso impatto per la vinificazione delle uve rosse | 1-gen-2021 | Natolino, Andrea; Tomàs, Roman; Nicolini, Giorgio; Celotti, Emilio | |
| Varietal thiol precursors in Gewürztraminer: effect of clone and grape ripening. | 1-gen-2017 | ROMAN VILLEGAS, Tomas; Malossini, Umberto; Tonidandel, Loris; Celotti, Emilio; Larcher, Roberto; Bottura, Maurizio; Nicolini, Giorgio | |
| Yeasts protein extracts: sustainable strategy for wine protein stabilization | 1-gen-2024 | Natolino, Andrea; ROMAN VILLEGAS, Tomas; Gallo, Adelaide; Celotti, Emilio |