PARPINEL, Maria

PARPINEL, Maria  

DMED - DIPARTIMENTO DI MEDICINA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 230 (tempo di esecuzione: 0.02 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A 3-year school-based intervention improved physical fitness and reduced the prevalence of overweight and obesity in Italian prepubertal children 1-gen-2021 Fiori, Federica; Bravo, Giulia; Parpinel, Maria; Messina, Giovanni; Malavolta, Rita; Lazzer, Stefano
A feasibility study on smartphone accelerometer-based recognition of household activities and influence of smartphone position 1-gen-2017 DELLA MEA, Vincenzo; Quattrin, Omar; Parpinel, Maria
A posteriori dietary patterns and rheumatoid arthritis disease activity: A beneficial role of vegetable and animal unsaturated fatty acids 1-gen-2020 Edefonti, V.; Parpinel, M.; Ferraroni, M.; Boracchi, P.; Schioppo, T.; Scotti, I.; Ubiali, T.; Currenti, W.; De Lucia, O.; Cutolo, M.; Caporali, R.; Ingegnoli, F.
A questionnaire for multinational case-control studies of environmental risk factors in multiple sclerosis (EnvIMS-Q) 1-gen-2012 Pugliatti, M.; Casetta, I.; Drulovic, J.; Granieri, E.; Holmøy, T.; Kampman, M. T.; Landtblom, A. M.; Lauer, K.; Myhr, K. M.; Parpinel, Maria; Pekmezovic, T.; Riise, T.; Zhu, B.; Wolfson, C.
Abitudini alimentari nel secondo semestre di vita; il ruolo degli alimenti industriali 1-gen-2012 Parpinel, Maria; Pani, P; Carletti, C; Concina, F; Barbone, Fabio; Cattaneo, A.
Accuracy of applications to monitor food intake: Evaluation by comparison with 3-d food diary 1-gen-2021 Tosi, M.; Radice, D.; Carioni, G.; Vecchiati, T.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Gnagnarella, P.
Acrilamide e furani negli alimenti: un problema per la ristorazione collettiva? 1-gen-2011 Parpinel, M.; Quarta, B.; Concina, F.; Anese, Monica; Barbone, F.
Acrilamide e Furani: un problema per la ristorazione collettiva ? 1-gen-2011 Parpinel, Maria; Quarta, Barbara; Concina, Federica; Anese, Monica
Adherence to Dietary Recommendations of 7-Year-Old Children from a Birth Cohort in Friuli Venezia Giulia, Italy 1-gen-2022 Giordani, Elisa; Marinoni, Michela; Fiori, Federica; Concina, Federica; Ronfani, Luca; Dalmin, Patrizia; Barbone, Fabio; Edefonti, Valeria; Parpinel, Maria
Adherence to the European food safety authority's dietary recommendations and colorectal cancer risk. 1-gen-2012 Turati, F; Edefonti, V; Bravi, F; Ferraroni, M; Talamini, R; Giacosa, A; Montella, M; Parpinel, Maria; La Vecchia, C; Decarli, A.
Adherence to the Mediterranean Diet in a sample of heart-transplanted patients from the University Hospital of Udine. 1-gen-2022 Marinoni, Michela; Ferrara, Veronica; Valdi, Giulia; Nalli, Chiara; Di Nora, Concetta; Sponga, Sandro; Benedetti, Giovanni; Parpinel, Maria; Livi, Ugolino
Age-Related Trends in the Diet of An Infant's Cohort in the Northeast of Italy from Six to Twelve Months of Age 1-gen-2019 Carletti, Claudia; Concina, Federica; Pani, Paola; Monasta, Lorenzo; Knowles, Alessandra; Parpinel, Maria; Barbone, Fabio; Ronfani, Luca
AGGIORNAMENTO DELLA BANCA DATI DI COMPOSIZIONE DEGLI ALIMENTI PER STUDI EPIDEMIOLOGICI IN ITALIA: 1998 vs 2020, NOVITÀ E CAMBIAMENTI NEL GRUPPO CEREALI E PRODOTTI DERIVATI 1-gen-2020 Carioni, G.; Pedrolini, E.; Fiori, F.; Parpinel, M.; Salvini, S.; Maisonneuve, P.; Gnagnarella, P.
Aggiornamento della banca dati di composizione degli alimenti per studi epidemiologici in Italia: considerazioni sul gruppo delle carni 1-gen-2004 Parpinel, Maria; S., Salvini; P., Gnagnarella
Alimentazione ed attività fisica: un binomio indissolubile 1-gen-2014 Parpinel, Maria; Barbone, Fabio
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del bacala' alla vicentina 1-gen-2010 Parpinel, Maria; Marletta, L; Camilli, E; Gnagnarella, P; Salvini, S; Gabrielli, P.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del brasato al barolo 1-gen-2010 Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Marletta, L; Camilli, E; Gabrielli, P.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del cannolo siciliano 1-gen-2010 Marletta, L; Camilli, E; Gabrielli, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Gnagnarella, P.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale del castagnaccio toscano 1-gen-2010 Salvini, S; Gnagnarella, P; Parpinel, Maria; Marletta, L; Camilli, E.
Alimenti tradizionali italiani: storia, tradizione e qualità nutrizionale della pizza napoletana margherita 1-gen-2010 Marletta, L; Camilli, E; Marconi, S; Gabrielli, P; Parpinel, Maria; Salvini, S; Gnagnarella, P.