BARTOLOMEOLI, Ingrid
BARTOLOMEOLI, Ingrid
DIAL - DIPARTIMENTO DI SCIENZE DEGLI ALIMENTI (attivo dal 01/01/1900 al 31/12/2015)
A preliminary study to evaluate a functional genomic approach to monitor microbial communities during cheese ripening
2008-01-01 Carraro, L; Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Novelli, E; Cardazzo, B.
Biofilm formation in the dairy industry: applications to cheese
2013-01-01 Marino, Marilena; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Maifreni, Michela
Caratterizzazione della flora indigena di batteri lattici isolati da formaggio Montasio
2006-01-01 Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Rondinini, Gabriella
Characterization of Staphylococcus aureus isolated from food
2006-01-01 Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Rondinini, Gabriella
Comparison of culture-dependent and -independent methods for bacterial community monitoring during Montasio cheese manufacturing
2011-01-01 Carraro, L; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Martino, M. E.; Novelli, E; Frigo, Francesca; Marino, Marilena; Cardazzo, B.
Crescita di Staphylococcus aureus, Escherichia coli e Listeria monocytogenes in formaggi a latte crudo
2013-01-01 Maifreni, Michela; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Marino, Marilena
Crescita di Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Listeria monocytogenes in formaggi a latte crudo
2012-01-01 Maifreni, Michela; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Marino, Marilena
Effect of environmental factors on biofilm formation by Pseudomonas spp. of dairy origin
2010-01-01 Frigo, Francesca; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Marino, Marilena
Effect of environmental parameters on biofilm formation by Staphylococcus aureus strains isolated from food
2009-01-01 Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Molaro, L; Marino, Marilena
Effetto di colture autoctone di Staphylococcaceae coagulasi-negative sulle caratteristiche chimico-fisiche e microbiologiche di formaggi tipo Latteria
2015-01-01 Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Marinoni, G.; Biasutti, Marialuisa; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Innocente, Nadia
Evaluation of amino acid-decarboxylative microbiota throughout the ripening of an Italian PDO cheese produced using different manufacturing practices
2008-01-01 Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Rondinini, Gabriella
Genotypic and phenotypic diversity of Pediococcus pentosaceus strains isolated from food matrices and characterisation of the penocin operon
2013-01-01 Martino, M. E.; Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Carraro, L.; Fasolato, L.; Cardazzo, B.
Identification of the Enterobacteriaceae in Montasio cheese and assessment of their amino acid decarboxylase activity.
2013-01-01 Maifreni, Michela; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Innocente, Nadia; Biasutti, Marialuisa; Marino, Marilena
Identificazione e caratterizzazione della microflora lattica del formaggio Asino
2012-01-01 Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Maifreni, Michela
Identificazione e caratterizzazione della microflora lattica del formaggio Asìno
2013-01-01 Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; L., Vida; Maifreni, Michela
Identificazione e resistenza agli antibiotici di stafilococchi nella ristorazione collettiva
2008-01-01 Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Maifreni, Michela; Rondinini, G.
Identificazione mediante PCR-DGGE dei batteri lattici alteranti la birra artigianale
2005-01-01 C., Giusto; Manzano, Marisa; Bartolomeoli, Ingrid; Buiatti, Stefano; Comi, Giuseppe
Identificazione mediante PCR-DGGE dei batteri lattici alteranti la birra artigianale Industria delle bevande, 34, 207-224, 2005,
2005-01-01 Giusto, C; Manzano, Marisa; Bartolomeoli, Ingrid; Buiatti, Stefano; Comi, Giuseppe
Microbial biofilm: Bio-forming ability in Staphylococcus aureus in the dairy industry
2013-01-01 Marino, Marilena; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Manzatto, Andrea; Maifreni, Michela
Microbial biofilms in artisanal microbreweries
2013-01-01 Marino, Marilena; Buiatti, Stefano; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Picon, S.; Maifreni, Michela
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
A preliminary study to evaluate a functional genomic approach to monitor microbial communities during cheese ripening | 1-gen-2008 | Carraro, L; Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Novelli, E; Cardazzo, B. | |
Biofilm formation in the dairy industry: applications to cheese | 1-gen-2013 | Marino, Marilena; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Maifreni, Michela | |
Caratterizzazione della flora indigena di batteri lattici isolati da formaggio Montasio | 1-gen-2006 | Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Rondinini, Gabriella | |
Characterization of Staphylococcus aureus isolated from food | 1-gen-2006 | Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Rondinini, Gabriella | |
Comparison of culture-dependent and -independent methods for bacterial community monitoring during Montasio cheese manufacturing | 1-gen-2011 | Carraro, L; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Martino, M. E.; Novelli, E; Frigo, Francesca; Marino, Marilena; Cardazzo, B. | |
Crescita di Staphylococcus aureus, Escherichia coli e Listeria monocytogenes in formaggi a latte crudo | 1-gen-2013 | Maifreni, Michela; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Marino, Marilena | |
Crescita di Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Listeria monocytogenes in formaggi a latte crudo | 1-gen-2012 | Maifreni, Michela; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Marino, Marilena | |
Effect of environmental factors on biofilm formation by Pseudomonas spp. of dairy origin | 1-gen-2010 | Frigo, Francesca; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Marino, Marilena | |
Effect of environmental parameters on biofilm formation by Staphylococcus aureus strains isolated from food | 1-gen-2009 | Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Molaro, L; Marino, Marilena | |
Effetto di colture autoctone di Staphylococcaceae coagulasi-negative sulle caratteristiche chimico-fisiche e microbiologiche di formaggi tipo Latteria | 1-gen-2015 | Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Marinoni, G.; Biasutti, Marialuisa; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Innocente, Nadia | |
Evaluation of amino acid-decarboxylative microbiota throughout the ripening of an Italian PDO cheese produced using different manufacturing practices | 1-gen-2008 | Marino, Marilena; Maifreni, Michela; Bartolomeoli, Ingrid; Rondinini, Gabriella | |
Genotypic and phenotypic diversity of Pediococcus pentosaceus strains isolated from food matrices and characterisation of the penocin operon | 1-gen-2013 | Martino, M. E.; Maifreni, Michela; Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Carraro, L.; Fasolato, L.; Cardazzo, B. | |
Identification of the Enterobacteriaceae in Montasio cheese and assessment of their amino acid decarboxylase activity. | 1-gen-2013 | Maifreni, Michela; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Innocente, Nadia; Biasutti, Marialuisa; Marino, Marilena | |
Identificazione e caratterizzazione della microflora lattica del formaggio Asino | 1-gen-2012 | Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Maifreni, Michela | |
Identificazione e caratterizzazione della microflora lattica del formaggio Asìno | 1-gen-2013 | Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; L., Vida; Maifreni, Michela | |
Identificazione e resistenza agli antibiotici di stafilococchi nella ristorazione collettiva | 1-gen-2008 | Marino, Marilena; Bartolomeoli, Ingrid; Maifreni, Michela; Rondinini, G. | |
Identificazione mediante PCR-DGGE dei batteri lattici alteranti la birra artigianale | 1-gen-2005 | C., Giusto; Manzano, Marisa; Bartolomeoli, Ingrid; Buiatti, Stefano; Comi, Giuseppe | |
Identificazione mediante PCR-DGGE dei batteri lattici alteranti la birra artigianale Industria delle bevande, 34, 207-224, 2005, | 1-gen-2005 | Giusto, C; Manzano, Marisa; Bartolomeoli, Ingrid; Buiatti, Stefano; Comi, Giuseppe | |
Microbial biofilm: Bio-forming ability in Staphylococcus aureus in the dairy industry | 1-gen-2013 | Marino, Marilena; Frigo, Francesca; Bartolomeoli, Ingrid; Manzatto, Andrea; Maifreni, Michela | |
Microbial biofilms in artisanal microbreweries | 1-gen-2013 | Marino, Marilena; Buiatti, Stefano; Bartolomeoli, Ingrid; Frigo, Francesca; Picon, S.; Maifreni, Michela |