Sfoglia per Autore
Effects of chill filtration on the composition of grape spirit
1988-01-01 DA PORTO, Carla; Celotti, Emilio
Valutazione di un nuovo metodo colorimetrico per la determinazione delle catechine nei mosti e nei vini
1990-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio
Studio di nuove metodologie per una valutazione economica delle caratteristiche qualitative delle uve
1991-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; L., Contin
Studio delle applicazioni della flottazione nella chiarifica e nella stabilizzazione dei mosti d'uva e dei vini. Nota I: effetti sulla composizione dei mosti e dei vini
1991-01-01 R., Ferrarini; Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio
Premiers resultats de l'application de la Flotttaion dans la clarification del mouts de raisin
1992-01-01 Ferrarini, R; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano
Aspetti tecnologici della flottazione nella chiarifica e stabilizzazione dei mosti e vini
1992-01-01 Ferrarini, Roberto; M., Bacci; M., Chiodi; Celotti, Emilio
Premiers résultats de l'application de la flottation dans la clarification des moûts de raisin
1992-01-01 Ferrarini, R; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano
Primi risultati dell'applicazione della flottazione nella chiarifica dei mosti d'uva
1992-01-01 Ferrarini, R; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano
La chiarificazione dei mosti per flottazione
1992-01-01 Zironi, Roberto; R., Ferrarini; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio
Le innovazioni di processo nell'enologia italiana
1992-01-01 Zironi, Roberto; R., Ferrarini; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio
Gli effetti della microfiltrazione tangenziale sulla stabilita' dei vini
1992-01-01 Zironi, Roberto; R., Ferrarini; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Evaluation of a new colourimetric method for the determination of catechins in musts and wines
1992-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio
Study on periodical harvesting of grapes. Note I: composition of juice
1992-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; A., Amati
Caractérisation du Picolit. Corrélations entre les variables sensorielles et les variables analytiques
1993-01-01 Zironi, Roberto; A., Giomo; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio
Studio delle applicazioni della flottazione nella chiarifica e nella stabilizzazione dei mosti d'uva e dei vini. Nota II: effetti in combinazione con altre tecniche
1993-01-01 Zironi, Roberto; Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; L., Contin
Flotation applied to winemaking: a new process in must cleaning technology
1993-01-01 Ferrarini, R; Celotti, Emilio; Buiatti, Stefano; Zironi, Roberto
Study on periodical harvesting of grapes. Note II: composition of low alcoholic beverages and wines
1993-01-01 Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Amati, Aureliano
RECENT ADVANCES IN THE PROCESS OF FLOTATION APPLIED TO THE CLARIFICATION OF GRAPE MUSTS
1995-01-01 Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; Buiatti, Stefano; Ferrarini, Roberto
Diversità clonale e caratterizzazione aromatica nella cv. Chardonnay in Friuli. Primi risultatI
1996-01-01 Battistutta, Franco; G., Colugnati; Celotti, Emilio; L., Gottardo; Zironi, Roberto
La conservabilità del vino in contenitori alternativi al vetro
1996-01-01 Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; Ferrarini, R.
Ricerche di nuovi processi per la produzione di succo di mela limpido. Nota II: studio e messa a punto di un processo industriale non convenzionale
1996-01-01 Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Relationship between genotype and phenolic and aromatic fractions in cv chardonnay at grape harvest. First results
1996-01-01 Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto; G., Colugnati; L., Gottardo
Preliminary observations about genotype-training system interaction on cv sauvignon Blanc: Evolution of phenolic and aromatic fractions during maturation
1996-01-01 G., Colugnati; F., Bregant; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Resveratrol content of some wines obtained from dried Valpolicella grapes: Recioto and Amarone
1996-01-01 Celotti, Emilio; R., Ferrarini; Zironi, Roberto; Conte, Lanfranco
Importance des charges électriques superficielles des adjuvants œnologiques, des particules et des colloïdes presents dans les moûts et les vins (1996). Revue Française d’Œnologie – Chaier Scientifique, 36, 158, 5-10
1996-01-01 Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Influence of the genotype on the methoxypyrazines content of Cabernet sauvignon cultivated in Friuli.
1997-01-01 Battistutta, Franco; Colugnati, G.; Bregant, F.; Crespan, G.; Tonetti, I.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Research for a marker of the hyperoxygenation treatment of musts for the production of white wines
1997-01-01 Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Battistutta, Franco
Wine packaging for market in containers other than glass
1997-01-01 Buiatti, Stefano; Celotti, Emilio; Ferrarini, R.; Zironi, Roberto
Impiego degli enzimi nella macerazione delle uve rosse
1997-01-01 Celotti, Emilio; Bressan, S.; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
The effect of cluster sun exposure and training system on methoxypyrazine concentration of Sauvignon blanc grapes
1997-01-01 Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Potenzialità dei vitigni bordolesi in Friuli
1997-01-01 Zironi, Roberto; Battistutta, Franco; Bregant, F.; Crespan, G.; Celotti, Emilio; Bressan, S.; Colugnati, G.
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts
1997-01-01 DI PRIMIO, G.; Battistutta, Franco; Flocea, V.; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
New processes for production of limpid apple juice. Note II: Study and development of a non conventional industrial process
1997-01-01 Ferrarini, Roberto; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Evaluation of beer flavor compounds by liquid-liquid extraction and GC/MS analysis
1997-01-01 Buiatti, Stefano; Battistutta, Franco; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
EVALUATION OF THE ENOLOGICAL SUITABILITY OF SOME STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE FOR SAUVIGNON BLANC
1997-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Evaluation of the Enological Suitability of Some Strains of Saccharomyces cerevisiae for Sauvignon Blanc
1998-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Vuerich, A.; Maifreni, Michela; Zironi, Roberto
Modifiche del contenuto di resveratrolo in uve di vitigni della Valpolicella nel corso della maturazione e dell’appassimento
1998-01-01 Celotti, Emilio; Ferrarini, R.; Conte, Lanfranco; Giulivo, C.; Zironi, Roberto
The use of grape pomace in the preparation of concentrated resveratrol
1998-01-01 Celotti, Emilio; Franceschi, D.; Giulivo, Claudio
Experiences recentes de thermomaceration des raisins rouges
1998-01-01 Celotti, Emilio; Rebecca, S.
Controllo dei punti critici nelle tecniche di vinificazione delle uve rosse
1998-01-01 Zironi, R.; Galassi, S.; Ferrarini, R.; Celotti, Emilio
Évaluation de la stabilité de la couleur des œnocyanines
1998-01-01 DA PORTO, Carla; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio; Bertolo, A.
Verifica della Qualità applicata ai coadiuvanti di uso enologico (1998). Vignevini Ricerca, 25 (4), 89-104
1998-01-01 Ferrarini, Roberto; Zironi, Roberto; Celotti, Emilio
Impieghi di tannini enologici commerciali
1999-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Recenti applicazioni della macerazione a caldo in enologia: il caso del Lambrusco Salamino
1999-01-01 Celotti, Emilio; Rebecca, S.; Bornia, L.
Evaluation of the Electrical Properties of Some Products Used in the Tartaric Stabilisation of Wines (1999). Am. J. Enol. Vitic., 50(3), 343-350
1999-01-01 Celotti, Emilio; L., Bornia; E., Zoccolan
Procedimento per la valutazione della qualità delle uve rosse alla consegna in cantina e valutazione del succo in diversi momenti fino al caricamento dei serbatoi (1999). Brevetto Italiano UD 99 A 000086, 28/04/99, Università degli Studi di Udine, Brevetto Internazionale PCT/IB00/00514, WO/00/66986, 25/04/2000, EP 1175603, USA patent
1999-01-01 Celotti, Emilio; CARCERERI DE PRATI, Giuseppe
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino
1999-01-01 Celotti, Emilio; Comuzzo, Piergiorgio; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto; Scotti, B.; Poinsaut, P.
Phenolic and aromatic maturity as instruments for evaluating the training system: the case of Sauvignon in Friuli
1999-01-01 Celotti, Emilio; Peterlunger, Enrico; Battistutta, Franco; Zironi, Roberto
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon
1999-01-01 Celotti, Emilio; Battistutta, Franco; Comuzzo, Piergiorgio; Scotti, B.; Poinsaut, P.; Zironi, Roberto
Influence of genotype on the methoxypyrazines content of cabernet sauvignon cultivated in friuli
2000-01-01 Battistutta, Franco; G., Colugnati; F., Bregant; G., Crespan; I., Tonetti; Celotti, Emilio; Zironi, Roberto
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile