Sfoglia per Autore
Attività enzimatiche nei sistemi ad umidità intermedia: 1. influenza dei prodotti della reazione di Maillard (MRP) sull'attività delle polifenolossidasi (PPO)
1991-01-01 Nicoli, Mc; Anese, Monica; Dal Bo, A; Pitotti, A.
Effetto di alcune sostanze sull'attività delle polifenolossidasi
1991-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Pittia, P.
Interazioni acqua-etanolo nei sistemi alimentari. Nota 2: Ritenzione di etanolo in impasti modello sottoposti a cottura
1992-01-01 Lerici, Cr; Anese, Monica; Nicoli, Mc
Effetti di trattamenti in soluzioni zuccherine su cubetti di melone freschi destinati alla IV gamma
1993-01-01 Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina; Cacace, D.; Palmieri, L.; Carpi, G.
Oxygen consuming properties of heated glucose-glycine aqueous solutions
1993-01-01 Anese, Monica; Pittia, P.; Nicoli, Maria Cristina
The influence of pH on the kinetics of non-enzymatic browning in heat-treated glucose-glycine model systems
1993-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Lerici C. R., Italian; 2, ; 43, 4. 9.
Impiego di sciroppi addizionati di etanolo sulla concetrazione di alimenti vegetali mediante osmosi diretta
1993-01-01 Severini, C; Pizzirani, S; Anese, Monica; Lerici, C. R.
Influence of pH on the kinetics of non-enzymatic browning of heat-treated glucose-glycine model systems
1994-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Lerici, C. R.
Relazioni cinetiche e loro valutazione nei sistemi alimentari. L'esempio della reazione di Maillard
1994-01-01 Maltini, E; Anese, Monica
Effetto delle alte pressioni sulle reazioni di imbrunimento enzimatico in substrati vegetali
1994-01-01 Nicoli, Mc; Mastrocola, D; Anese, Monica; Dall'Aglio, G.
Influence of pH on the oxygen consuming properties of heat-treated glucose-glycine systems
1994-01-01 Anese, Monica; Nicoli, Mc; Lerici, Mc
Combined effect in preventing enzymatic browning reactions in minimally processed fruit
1994-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Severini, C.
Influence of some selected ions on system water activity and on ethanol vapour pressure and its inhibitory action on Saccharomyces cerevisiae
1994-01-01 Guerzoni, M. E.; Lanciotti, R; Sinigaglia, M; Anese, Monica; Lerici, C. R.
Influence of pH on the oxygen scavenging properties of heat-treated glucose-glycine systems
1994-01-01 Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina; Lerici, C. R.
Effect of high pressure treatments on peroxidase and polyphenoloxidase activities
1995-01-01 Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina; Dall'Aglio, G; Lerici, C. R.
Effect of caramellization and Maillard reaction products on peroxidase activity
1995-01-01 Pitotti, A; Elizalde, B. E.; Anese, Monica
Evaluation of viscosities of amorphous phases in frozen systems by WLF kinetics and glass transition temperatures
1995-01-01 Maltini, E; Anese, Monica
Reazioni enzimatiche in sistemi congelati: effetto combinato di fattori termodinamici e cinetici
1996-01-01 Nicoli, M. C.; Manzocco, Lara; Anese, Monica; Pitotti, A; Maltini, E.
Effetto della viscosità e dei prodotti della reazione di Maillard sulla termostabilità (Rancimat) di un olio si semi. Risultati preliminari
1996-01-01 Munari, M; Anese, Monica; Mastrocola, D; Lerici, Cr
Kinetics of enzymes in partially frozen aqueous systems
1996-01-01 Maltini, E; Nicoli, M. C.; Manzocco, Lara; Anese, Monica; Pitotti, A.
Ricerca sull'effetto crioprotettivo di alcuni derivati lattiero-caseari in relazione alle loro interazioni con l'acqua
1996-01-01 Anese, Monica; Gormley, Tr; Lerici, Cr
EFFECTS OF DAIRY INGREDIENTS ON SOME CHEMICAL, PHYSICO-CHEMICAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF MINCED FISH DURING FREEZING AND FROZEN STORAGE
1996-01-01 Anese, Monica; Gormley, R.
Studio sulle caratteristiche chimiche e chimico-fisiche del caffè torrefatto e della bevanda di estrazione
1996-01-01 Pizzirani, S; Romani, S; Anese, Monica; Barbanti, D.
Water activity and viscosity in model food systems. Relations with glass transition temperatures
1996-01-01 Anese, Monica; Shtylla, I; Torreggiani, D; Maltini, E.
Studio sulla stabilità ossidativa di un formulato alimentare contenente olio d’oliva
1997-01-01 Nicoli, M. C.; Anese, Monica; Manzocco, Lara; Lerici, C. R.
Role of the Maillard reaction products as affecting the overall antioxidant properties of processed foods
1997-01-01 Anese, Monica; Manzocco, L; Nicoli, Mc; Lerici, Cr
Role of the Maillard reaction products in affecting the overall antioxidant properties of processed foods
1997-01-01 Anese, Monica; Manzocco, Lara; Nicoli, M. C.; Lerici, C. R.
Antioxidant properties of coffee brews in relation to the roasting degree
1997-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Manzocco, Lara; Lerici, C. R.
State diagrams of some organic acid-water systems of interest in food
1997-01-01 Maltini, Enrico; Anese, Monica; Shtylla, I.
Quality of Minimally Processed Apple slices using different modified atmosphere conditions
1997-01-01 Anese, Monica; Manzano, Marisa; Nicoli, Maria Cristina
Loss and/or formation of antioxidants during food processing and storage
1997-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria; Franceschi, S.; Lerici, C. R.
Cambiamenti del potere antiossidante in alimenti sottoposti a processi di trasformazione e conservazione
1997-01-01 Lerici, C. R.; Anese, Monica; Manzocco, Lara; Nicoli, Maria Cristina
Cambiamenti delle proprietà antiossidanti di alimenti sottoposti a trattamenti di trasformazione e conservazione
1998-01-01 Nicoli, Mc; Manzocco, Lara; Anese, Monica; Lerici, Cr
Shelf life extension of minimally processed artichokes using combined technologies
1998-01-01 Anese, Monica; Sinigalia, M; Di Fabio, G; Bruno, F; Massini, R.
Shelf life extension of ready-to-use apple slices using different combined technologies
1998-01-01 Nicoli, Mc; Manzano, Marisa; Anese, Monica; Lerici, Cr
L'olio di oliva nelle formulazioni alimentari: aspetti tecnologici ed analitici
1998-01-01 Massini, R; Anese, Monica; Severini, C.
Shelf-life extension of ready to use fresh apple slices using different combined techniques
1998-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Manzano, Marisa; Anese, Monica; Cr, Lerici
Influence and role of processing on the antioxidant properties of foods
1998-01-01 Nicoli, Mc; Anese, Monica; Mastocola, D; Lerici, Cr
Response surface methodology applied to the study of some factors affecting the Maillard reaction
1998-01-01 Anese, Monica; Lanciotti, R; Severini, C; Sinigaglia, M; Massini, R.
Antioxidant properties of tea extracts as affected by processing
1998-01-01 Manzocco, Lara; Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina
Polyphenoloxidase and peroxidase activity in partialli frozen systems with different physical properties
1998-01-01 Manzocco, Lara; Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Pitotti, Anna; Maltini, Enrico
Oil stability and antioxidant properties of an oil-tomato food system as affected by processing
1999-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Manzocco, Lara
Oil stability and antioxidant properties of tomato juice as affected by heating
1999-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Manzocco, Lara
Antioxidant properties of polyphenol-containing foods in relation to heat treatments and storage conditions
1999-01-01 Anese, Monica; Nicoli, Mc; Mastrocola, D; Manzocco, L; Lerici, Cr
Estrapolazione di simulazioni di laboratorio alle condizioni di sterilizzazione termica per prodotti alimentari confezionati
1999-01-01 Falcone, P; Anese, Monica; Severini, Carla; Massini, Roberto
Ethanol in food: liquid-vapour partition in model systems containing Maillard reaction products
1999-01-01 Lerici, Carlo Raffaele; Manzocco, Lara; Anese, Monica
Influence of processing on the antioxidant properties of fruit and vegetables
1999-01-01 Nicoli, Maria Cristina; Anese, Monica; Parpinel, Maria
Antioxidant properties of tomato juice as affected by heating
1999-01-01 Anese, Monica; Manzocco, Lara; Nicoli, Maria Cristina; Lerici, Cr
Effects of drying processing on the Maillard reaction in pasta
1999-01-01 Anese, Monica; Nicoli, Maria Cristina; Massini, R.; Lerici, C. R.
Effect of heated glucose-fructose-glutamic acid solutions on the growth of Bacillus stearothermophilus
1999-01-01 Lanciotti, R; Anese, Monica; Sinigaglia, M; Severini, C; Massini, R.
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile