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Presence of an off-flavour associated with the use of sorbates in cheese and margarine
1994-01-01 Sensidoni, Alessandro; Rondinini, G; Peressini, Donatella; Maifreni, Michela; Bortolomeazzi, Renzo
Furosine determination in a pasta production process with VHT drying
1994-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, C. M.
Analisi della furosina in un processo di pastificazione, che comprende un'essiccazione VHT
1994-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm
The Maillard reaction in pasta drying: study in model systems
1994-01-01 Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; Peressini, Donatella; Sari, P.
Caratterizzazione chimica e reologica di miscele multicereali usate per la produzione di snacks mediante estrusione cottura
1995-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Belloni, A; D'Antona, P; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Some effects of extrusion-cooking process on snack cereal mixture
1995-01-01 Pollini, Cm; Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; D'Antona, P; Brancato, B; de Cindio, B.
Influence of semolina composition on the thermal damage to pasta
1995-01-01 Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; Peressini, Donatella; Munari, Marina; Sari, P.
Effetto dello stress meccanico e del contenuto in zuccheri riducenti della semola sul danno della pasta in essiccazione
1995-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Munari, Marina; Pollini, Cm
Effect of mechanical stress and reducing sugar content of semolina on pasta damage during drying
1996-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm; Munari, M.
Studio sulle proprietà funzionali di proteine derivanti da siero di latte in vista di un'applicazione come films commestibili (edible films)
1996-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Callegarin, F; Mariotto, C; Debeaufort, F; Voilley, A.
Caratterizzazione reologica di maionesi tradizionali e light
1996-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; D'Antona, P; de Cindio, B.
Influenza dello stress meccanico sulle caratteristiche chimiche e reologiche dell'impasto di semola nella tecnologia di pastificazione
1996-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Belloni, A; Pollini, Cm; de Cindio, B.
I film edibili: una potenziale innovazione per i prodotti ittici
1997-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella
Influenza della lecitina di soia sulle caratteristiche reologiche di ripieni per snack dolci
1997-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Zurlo, G; Cama, E; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Studio della consistenza e delle proprietà viscoelastiche di maionesi contenenti alginato di origine algale o batterico
1997-01-01 Mancini, F; Clementi, F; Peressini, Donatella; Fantozzi, P.
Caratterizzazione reologica di miscele per la produzione di paste fresche
1997-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Zurlo, G; Pusterla, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Rheological characterization of traditional and light mayonnaises
1997-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; de Cindio, B.
Maillard reaction decrease in dried pasta production: study of preventive treatments on raw material
1998-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella
Dynamic viscoelastic properties of wheat doughs: effect of different semolina-flour mixtures and ionic strength
1998-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Frasson, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Filled-snacks production by co-extrusion: rheological characterization of different kinds of filler
1998-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Rheological characterization of traditional and light mayonnaises
1998-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; DE CINDIO, B.
Riduzione della reazione di Maillard nella produzione di paste essiccate: studio di trattamenti preventivi sulla materia prima
1998-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella
Rheological behaviour of durum wheat doughs and their relation to baking and pasta quality
1999-01-01 Peressini, Donatella; Edwards, Nm; Dexter, Je; Mulvaney, Sj; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm
Study of the Maillard reaction in model systems under conditions related to the industrial process of pasta thermal VHT treatment
1999-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm
Improvement of wheat fresh pasta-making quality: influence of sodium chloride on dough rheological properties
1999-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; DE CINDIO, B.
Rheology of wheat doughs for pasta production : influence of semolina-flour blends and salt content
2000-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, C. M.; DE CINDIO, B.
Characterization of durum wheat doughs based on fundamental rheological measurements
2001-01-01 Peressini, Donatella; D'Egidio, Mg; Galterio, G; Pollini, Cm; Sensidoni, Alessandro
Impasti a base di frumento: studio della correlazione tra le proprietà viscoelastche e le strutture macromolecolari del glutine
2001-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, C.
Proprietà reologiche di formulazioni per film edibili
2001-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Stress-relaxation properties of mixograph semolina-water doughs from durum wheat cultivars of variable strength in relation to mixing characteristics, bread- and pasta-making performance
2001-01-01 Rao, Vk; Mulvaney, Sj; Dexter, Je; Edwards, Nm; Peressini, Donatella
Impasti a base di frumento: studio della correlazione tra le proprietà viscoelastiche e le strutture macromolecolari del glutine
2001-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, C.
Contributo della reologia nella modellazione del processo di coestrusione di snack ripieni
2001-01-01 Migliori, M; Gabriele, D; Peressini, Donatella; Pollini, Cm; DE CINDIO, B.
Methylcellulose-starch based edible films: evaluation of functional and physical properties
2001-01-01 Peressini, Donatella; Bravin, Barbara; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Viscoelastic properties of durum wheat and common wheat dough of different strengths
2001-01-01 Edwards, N. M.; Peressini, Donatella; Dexter, J. E.; Mulvaney, S. J.
Metodi di valutazione delle proprietà reologiche degli impasti
2001-01-01 Peressini, Donatella
The rheological approach to investigate the polymer structure: the case of gluten
2002-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Influence of alginate concentration and molecular weight on functional properties of mayonnaise
2002-01-01 Mancini, F; Montanari, L; Peressini, Donatella; Fantozzi, P.
Development and application of polysaccharide-lipid based edible films
2002-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Proprietà funzionali di film edibili a base di polisaccaridi e lipidi: effetto degli emulsionanti
2002-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Filled snack production by cooking-coextrusion. 2. Effect of processing on cereal mixtures
2002-01-01 DE CINDIO, B.; Gabriele, D.; Pollini, C. M.; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Filled-snacks production by co-extrusion-cooking. Part 3. A rheological-based method to compare filler processing properties
2002-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; Gabriele, D; Migliori, M; DE CINDIO, B.
Filled-snacks production by co-extrusion-cooking: 1. Rheological modelling of the process
2002-01-01 DE CINDIO, B.; Pollini, C. M.; Gabriele, D.; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Study of innovative PET packaging for mayonnaise
2003-01-01 Sensidoni, Alessandro; Leonardi, M; Possamai, A; Tamagnone, P; Peressini, Donatella
Polysaccharides-lipid edible coating as water vapour barrier: application to bakery products
2003-01-01 Sensidoni, Alessandro; Bravin, B; Peressini, Donatella
Starch-methylcellulose based edible films: rheological properties of film-forming dispersions
2003-01-01 Peressini, Donatella; Bravin, B; Lapasin, R; Rizzotti, C; Sensidoni, Alessandro
Management of non-enzymatic browning in pasta processing
2003-01-01 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, C. M.
Effects of environment and cropping practices on protein composition and dough viscoelastic properties of durum wheat
2003-01-01 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Bravin, B; Pollini, Cm; D'Egidio, Mg
Tensile properties, water vapour permeabilities and solubilities of starch-methylcellulose-based edible films
2004-01-01 Peressini, Donatella; Bravin, B.; Sensidoni, Alessandro
Influenza della temperatura sul comportamento reologico di creme a base di cacao
2004-01-01 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Indagini preliminari inerenti la caratterizzazione del pane coppia ferrarese I.G.P. (indicazione geografica protetta)
2004-01-01 Pinnavaia, G; Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Angioloni, A; Bellettato, L.
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