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Presence of an off-flavour associated with the use of sorbates in cheese and margarine 1-gen-1994 Sensidoni, Alessandro; Rondinini, G; Peressini, Donatella; Maifreni, Michela; Bortolomeazzi, Renzo
Furosine determination in a pasta production process with VHT drying 1-gen-1994 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, C. M.
The Maillard reaction in pasta drying: study in model systems 1-gen-1994 Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; Peressini, Donatella; Sari, P.
Analisi della furosina in un processo di pastificazione, che comprende un'essiccazione VHT 1-gen-1994 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm
Effetto dello stress meccanico e del contenuto in zuccheri riducenti della semola sul danno della pasta in essiccazione 1-gen-1995 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Munari, Marina; Pollini, Cm
Caratterizzazione chimica e reologica di miscele multicereali usate per la produzione di snacks mediante estrusione cottura 1-gen-1995 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Belloni, A; D'Antona, P; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Some effects of extrusion-cooking process on snack cereal mixture 1-gen-1995 Pollini, Cm; Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; D'Antona, P; Brancato, B; de Cindio, B.
Influence of semolina composition on the thermal damage to pasta 1-gen-1995 Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; Peressini, Donatella; Munari, Marina; Sari, P.
Influenza dello stress meccanico sulle caratteristiche chimiche e reologiche dell'impasto di semola nella tecnologia di pastificazione 1-gen-1996 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Belloni, A; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Studio sulle proprietà funzionali di proteine derivanti da siero di latte in vista di un'applicazione come films commestibili (edible films) 1-gen-1996 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Callegarin, F; Mariotto, C; Debeaufort, F; Voilley, A.
Caratterizzazione reologica di maionesi tradizionali e light 1-gen-1996 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; D'Antona, P; de Cindio, B.
Effect of mechanical stress and reducing sugar content of semolina on pasta damage during drying 1-gen-1996 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm; Munari, M.
Rheological characterization of traditional and light mayonnaises 1-gen-1997 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; de Cindio, B.
Studio della consistenza e delle proprietà viscoelastiche di maionesi contenenti alginato di origine algale o batterico 1-gen-1997 Mancini, F; Clementi, F; Peressini, Donatella; Fantozzi, P.
Influenza della lecitina di soia sulle caratteristiche reologiche di ripieni per snack dolci 1-gen-1997 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Zurlo, G; Cama, E; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Caratterizzazione reologica di miscele per la produzione di paste fresche 1-gen-1997 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Zurlo, G; Pusterla, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
I film edibili: una potenziale innovazione per i prodotti ittici 1-gen-1997 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella
Maillard reaction decrease in dried pasta production: study of preventive treatments on raw material 1-gen-1998 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella
Riduzione della reazione di Maillard nella produzione di paste essiccate: studio di trattamenti preventivi sulla materia prima 1-gen-1998 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella
Rheological characterization of traditional and light mayonnaises 1-gen-1998 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; DE CINDIO, B.
Filled-snacks production by co-extrusion: rheological characterization of different kinds of filler 1-gen-1998 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Dynamic viscoelastic properties of wheat doughs: effect of different semolina-flour mixtures and ionic strength 1-gen-1998 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Frasson, S; Pollini, Cm; de Cindio, B.
Rheological behaviour of durum wheat doughs and their relation to baking and pasta quality 1-gen-1999 Peressini, Donatella; Edwards, Nm; Dexter, Je; Mulvaney, Sj; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm
Improvement of wheat fresh pasta-making quality: influence of sodium chloride on dough rheological properties 1-gen-1999 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; DE CINDIO, B.
Study of the Maillard reaction in model systems under conditions related to the industrial process of pasta thermal VHT treatment 1-gen-1999 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, Cm
Rheology of wheat doughs for pasta production : influence of semolina-flour blends and salt content 1-gen-2000 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, C. M.; DE CINDIO, B.
Methylcellulose-starch based edible films: evaluation of functional and physical properties 1-gen-2001 Peressini, Donatella; Bravin, Barbara; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Characterization of durum wheat doughs based on fundamental rheological measurements 1-gen-2001 Peressini, Donatella; D'Egidio, Mg; Galterio, G; Pollini, Cm; Sensidoni, Alessandro
Contributo della reologia nella modellazione del processo di coestrusione di snack ripieni 1-gen-2001 Migliori, M; Gabriele, D; Peressini, Donatella; Pollini, Cm; DE CINDIO, B.
Proprietà reologiche di formulazioni per film edibili 1-gen-2001 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Impasti a base di frumento: studio della correlazione tra le proprietà viscoelastche e le strutture macromolecolari del glutine 1-gen-2001 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, C.
Metodi di valutazione delle proprietà reologiche degli impasti 1-gen-2001 Peressini, Donatella
Stress-relaxation properties of mixograph semolina-water doughs from durum wheat cultivars of variable strength in relation to mixing characteristics, bread- and pasta-making performance 1-gen-2001 Rao, Vk; Mulvaney, Sj; Dexter, Je; Edwards, Nm; Peressini, Donatella
Impasti a base di frumento: studio della correlazione tra le proprietà viscoelastiche e le strutture macromolecolari del glutine 1-gen-2001 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, C.
Viscoelastic properties of durum wheat and common wheat dough of different strengths 1-gen-2001 Edwards, N. M.; Peressini, Donatella; Dexter, J. E.; Mulvaney, S. J.
The rheological approach to investigate the polymer structure: the case of gluten 1-gen-2002 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Development and application of polysaccharide-lipid based edible films 1-gen-2002 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Influence of alginate concentration and molecular weight on functional properties of mayonnaise 1-gen-2002 Mancini, F; Montanari, L; Peressini, Donatella; Fantozzi, P.
Proprietà funzionali di film edibili a base di polisaccaridi e lipidi: effetto degli emulsionanti 1-gen-2002 Bravin, B; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Filled snack production by cooking-coextrusion. 2. Effect of processing on cereal mixtures 1-gen-2002 DE CINDIO, B.; Gabriele, D.; Pollini, C. M.; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Filled-snacks production by co-extrusion-cooking. Part 3. A rheological-based method to compare filler processing properties 1-gen-2002 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Pollini, Cm; Gabriele, D; Migliori, M; DE CINDIO, B.
Filled-snacks production by co-extrusion-cooking: 1. Rheological modelling of the process 1-gen-2002 DE CINDIO, B.; Pollini, C. M.; Gabriele, D.; Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro
Study of innovative PET packaging for mayonnaise 1-gen-2003 Sensidoni, Alessandro; Leonardi, M; Possamai, A; Tamagnone, P; Peressini, Donatella
Effects of environment and cropping practices on protein composition and dough viscoelastic properties of durum wheat 1-gen-2003 Peressini, Donatella; Sensidoni, Alessandro; Bravin, B; Pollini, Cm; D'Egidio, Mg
Management of non-enzymatic browning in pasta processing 1-gen-2003 Sensidoni, Alessandro; Peressini, Donatella; Pollini, C. M.
Polysaccharides-lipid edible coating as water vapour barrier: application to bakery products 1-gen-2003 Sensidoni, Alessandro; Bravin, B; Peressini, Donatella
Starch-methylcellulose based edible films: rheological properties of film-forming dispersions 1-gen-2003 Peressini, Donatella; Bravin, B; Lapasin, R; Rizzotti, C; Sensidoni, Alessandro
Caratterizzazione reologica di creme a base di cacao 1-gen-2004 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
Effetto della miscelazione di varietà di frumento duro di diversa forza sulle proprietà reologiche degli impasti 1-gen-2004 Peressini, Donatella; Gracco, L; Pollini, C; Sensidoni, Alessandro
Influenza della temperatura sul comportamento reologico di creme a base di cacao 1-gen-2004 Bravin, B; Peressini, Donatella; Lapasin, R; Sensidoni, Alessandro
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