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Yarrowia lipolytica e alterazione di prodotti carnei stagionati
2005-01-01 Cantoni, C; Valnegri, L; Cozzi, M; Iacumin, Lucilla
Ecology and characterization by molecular methods of Staphylococcus species isolated from fresh sausages
2005-01-01 Rantsiou, K.; Iacumin, Lucilla; Cantoni, C.; Comi, Giuseppe; Cocolin, L.
A PCR-TGGE (Temperature Gradient Gel Electrophoresis) to assess differentiation among enologycal Saccharomyces cerevisiae strains.
2005-01-01 Manzano, Marisa; Cocolin, Luca; Iacumin, Lucilla; Cantoni, Carlo; Comi, Giuseppe
Characterisation of naturally fermented sausages produced in the North East of Italy
2005-01-01 Comi, Giuseppe; Urso, R.; Iacumin, Lucilla; Rantsiou, K.; Cattaneo, P.; Cantoni, C.; Cocolin, L.
Application of Radio Frequency technology for the microbial inactivation
2006-01-01 Giusto, C; Osualdini, M; Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Cantoni, C; Manzano, Marisa
Caratteristiche chimiche e batteriologiche di salami della Lomellina
2006-01-01 Chiesa, L; Duchini, M; Iacumin, Lucilla; Boscolo, D; Comi, Giuseppe; Cantoni, C.
Profiling of virulence traits in Staphylococcus xylosus isolated from naturally fermented sausages and their selection for starter cultures production
2006-01-01 Iacumin, Lucilla; Giordano, M; Zeppa, G; Cantoni, C; Comi, Giuseppe; Cocolin, L.
Pericoli reali e modalità attuabili per il loro controllo
2006-01-01 Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa; Iacumin, Lucilla
Pericoli microbiologici e modalità attuabili per il loro controllo negli alimenti
2006-01-01 Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Giusto, Cristina; Manzano, Marisa
Detection and typing of Lactococcus garvieae, Enterococcus spp. and Staphylococcus xylosus characterizing natural fermentations of Italian dairy products and sausages
2006-01-01 Fortina, M. G.; Borghi, M; Borgo, F; Bottero, M. T.; Civera, T; Cocolin, L; Dolci, P; Foschino, R; Iacumin, Lucilla; Picozzi, C; Ricci, G; Manachini, P. L.; Zeppa, G.
Impiego di sostanze di aroma di origine vegetale per il miglioramento della qualità microbiologica dei prodotti alimentari
2006-01-01 Patrignani, F; Belletti, N; Iacumin, Lucilla; DI PASQUA, R.
Kocuria rhizophila, Pseudoclavibacter helvolus e Pseudomonas putida quali germi alteranti i prodotti lattiero-caseari
2006-01-01 Cantoni, C; Milesi, S; Iacumin, Lucilla
Ecology and dinamics of coagulase negative cocci isolated from naturally fermented italian sausages
2006-01-01 Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe; Cantoni, Carlo; Cocolin, Luca
Descrizione di nuovi batteri pigmentati presente nel latte crudo
2006-01-01 Cantoni, C; Milesi, S; Iacumin, Lucilla
Descrizione di ceppi batterici Gram negativi alteranti prodotti lattiero caseari
2006-01-01 Cantoni, C; Iacumin, Lucilla; Milesi, S.
Colorazioni anomale e rigonfiamento di formaggi fusi e mozzarelle
2006-01-01 Cantoni, C; Soncini, G; Milesi, S; Cocolin, L; Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe
Batteri pigmentati del Taleggio
2006-01-01 Cantoni, C; Cozzi, M; Iacumin, Lucilla
Ricerca di patogeni in branzini, orate e cefali con metodiche biomolecolari (PCR). Valutazione di metodologie per prolungare la shelf-life
2006-01-01 Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Cocolin, L.; Cattaneo, P.
Batteri pigmentati di formaggi di capra e relativo terreno di isolamento
2006-01-01 Cantoni, C; Iacumin, Lucilla
Molecular and technological characterization of Staphylococcus xylosus isolated from naturally fermented Italian sausages by RAPD, Rep-PCR and Sau-PCR analysis
2006-01-01 Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe; Cantoni, C.; Cocolin, L.
PCR-TGGE and RAPD-PCR techniques to analyse Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces carlsbergensis isolated from Craft beers
2006-01-01 Giusto, C.; Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe; Buiatti, Stefano; Manzano, Marisa
Identificazione diretta con PCR di un clostridio psicrofilo in carni sottovuoto
2007-01-01 Cantoni, C; Iacumin, Lucilla; Milesi, S; Comi, Giuseppe
Additive and Aw influence on Listeria monocytogenes behavior in Dry-cured ham packaged both under vacuum and under map conditions
2007-01-01 Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Giusto, C; Osualdini, M; Cantoni, C.
Comparison between the methylene blue test and the ion magnesium release test to evaluate the yeast quality in the craft beer fermentation process
2007-01-01 Buiatti, Stefano; Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Giusto, C; Manzano, Marisa
Moulds and ochratoxin A in artisanal and industrial salami: methods to prevent or to eliminate the presence
2007-01-01 Iacumin, Lucilla; Chiesa, L; Panceri, S; Manzano, Marisa; Cantoni, C; Comi, Giuseppe
Prosciutto crudo e microrganismi
2007-01-01 Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa; Iacumin, Lucilla; Giusto, C; Osualdini, M.
Moulds and Ochratoxin A on surface of traditional and industrial dry sausages
2007-01-01 Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Chiesa, L; Boscolo, D; Manzano, Marisa; Giusto, C; Cantoni, C.
Decontaminazione di matrici alimentari mediante l’applicazione di Radio Frequenze,
2007-01-01 M., Osualdini; C., Giusto; Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; C., Cantoni; Manzano, Marisa
I vegetali fermentati
2007-01-01 Iacumin, Lucilla; C., Giusto; M., Osualdini
Muffe e ocratossina A negli insaccati crudi stagionati
2007-01-01 Cantoni, C; Comi, Giuseppe; Chiesa, L; Iacumin, Lucilla
Caratteristiche microbiologiche e fisico-chimiche del formaggio “Fagagna”
2007-01-01 Iacumin, Lucilla; D., Boscolo; L., Chiesa; C., Bernardi; Comi, Giuseppe
PCR-RE for identification of Bacillus isolated from food products and humans and TTGE analyses for intraspecific variability assessment
2007-01-01 Giustoc, ; Osualdini, M; Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa
Attività metaboliche di microrganismi pigmentati psicrotrofi in prodotti caseari
2007-01-01 Cantoni, C; Chiesa, L; Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe
Preliminary analysis of the lipasi gene (gehM) expression of Staphylococcus xilosus in vitro and during fermentation of naturally fermented sausages (in situ)
2007-01-01 Iacumin, Lucilla; L., Cocolin; C., Cantoni; Comi, Giuseppe
Influence of indigenous Saccharomyces paradoxus strains on Chardonnay wine fermentation aroma
2007-01-01 Orlic, S.; Redzepovic, S.; Jeromel, A.; Herjavec, S.; Iacumin, Lucilla
The spoilage of cooked ham caused by Weissella viridescens [Alterazione di prosciutto cotto da Weissella viridescens]
2007-01-01 Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Boscolo, D; Manzano, Marisa; Giusto, C; Ottaviani, S.
Muffe e ocratossina A in salami fermentati artigianali e industriali: cause e rimedi
2008-01-01 Comi, Giuseppe; Duchini, M; Iacumin, Lucilla; Chiesa, L. M.; Cantoni, C.
Analisi da mosto a vino di un uvaggio mediante tecniche di microbiologia classica e molecolare
2008-01-01 Osualdini, M; Iacumin, Lucilla; Giusto, C; Cecchini, F; Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa
Microbial ecology of Pitina
2008-01-01 Boscolo, D; Bovolenta, Stefano; Osualdini, M; Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe
Moulds and Ochratoxin A on surfaces of artisanal and industrial dry sausages
2008-01-01 Iacumin, Lucilla; Chiesa, L.; BOSCOLO PALO, Daria; Manzano, Marisa; Orlic, S.; Cantoni, C.; Comi, Giuseppe
Influenza di oli essenziali sulla produzione di biofilm di diversi ceppi di Listeria monocytogenes
2008-01-01 Iacumin, Lucilla; Manzano, Marisa; Pustetto, H; Giusto, C; Boscolo, G; Comi, Giuseppe
Qualità sanitaria e caratteristiche microbiologiche e chimico-fisiche del formaggio "Fagagna"
2008-01-01 Iacumin, Lucilla; Boscolo, D; Chiesa, L. M.; Bernardi, C; Comi, Giuseppe
Vecchie e recenti alterazioni di prodotti carnei cotti
2008-01-01 Cantoni, C.; Balzaretti, C.; Marzano, M. A.; Iacumin, Lucilla
Causa della chiazzatura blu di prodotti carnei
2008-01-01 Cantoni, C; Milesi, S; Pirani, S; Iacumin, Lucilla; Comi, Giuseppe
Selection of indigenous yeast strains isolated from CV. Gewurztraminer from Ilok Winegrowing region
2008-01-01 Dujmović, D.; Babić, K.; Jeromel, A.; Redžepović, S.; Kozina, B.; Iacumin, L.; Orlić, S.
Modalità attuabili per il controllo dei pericoli nella filiera alimentare
2008-01-01 Comi, Giuseppe; Manzano, Marisa; Giusto, C; Iacumin, Lucilla
Determination of Killer character of wine yeast isolated from Istria. Odrecrossedsignivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja istre
2008-01-01 Orlić, S.; Pogačić, M.; Jeromel, A.; Karoglan, M.; Kozina, B.; Iacumin, Lucilla; Redžepović, S.
Qualità sanitaria e caratteristiche microbiologiche e chimico-fisiche del formaggio "Fagagna". II parte
2009-01-01 Iacumin, Lucilla; Boscolo, D; Chiesa, L; Pansieri, S; Bernardi, C. E. M.; Ceccone, S; Comi, Giuseppe
Gli alimenti “funzionali” a base di carne.
2009-01-01 Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla
Hygienic, microbial and physico-chemical characteristics of Fagagna, semi-hardcheese of Friuli region.
2009-01-01 Iacumin, Lucilla; L., Chiesa; S., Panseri; Cristian EM, Bernardi; S., Ceccone; Manzano, Marisa; Comi, Giuseppe
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