CELOTTI, Emilio
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 6.335
EU - Europa 4.940
AS - Asia 2.069
SA - Sud America 316
OC - Oceania 68
AF - Africa 56
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 13
Totale 13.797
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 6.214
IT - Italia 2.088
SG - Singapore 1.150
UA - Ucraina 858
DE - Germania 453
CN - Cina 397
FI - Finlandia 318
BR - Brasile 251
RU - Federazione Russa 249
IE - Irlanda 166
FR - Francia 151
KR - Corea 132
SE - Svezia 127
GB - Regno Unito 105
TR - Turchia 81
IN - India 76
CA - Canada 74
VN - Vietnam 71
PT - Portogallo 66
BE - Belgio 61
ES - Italia 58
NZ - Nuova Zelanda 39
NL - Olanda 37
CL - Cile 32
MX - Messico 32
CZ - Repubblica Ceca 30
AU - Australia 29
HR - Croazia 27
AT - Austria 26
HK - Hong Kong 24
IR - Iran 24
PL - Polonia 24
RO - Romania 19
CH - Svizzera 16
ZA - Sudafrica 16
HU - Ungheria 15
PH - Filippine 15
JP - Giappone 14
EU - Europa 13
CO - Colombia 12
GR - Grecia 12
TW - Taiwan 11
EC - Ecuador 8
IQ - Iraq 8
TG - Togo 8
TN - Tunisia 7
AR - Argentina 6
EG - Egitto 6
HN - Honduras 6
MY - Malesia 6
UZ - Uzbekistan 6
AZ - Azerbaigian 5
BG - Bulgaria 5
DK - Danimarca 5
DZ - Algeria 5
KG - Kirghizistan 5
MA - Marocco 5
SI - Slovenia 5
VE - Venezuela 5
AE - Emirati Arabi Uniti 4
ID - Indonesia 4
KZ - Kazakistan 4
PA - Panama 4
PK - Pakistan 4
AL - Albania 3
BD - Bangladesh 3
IL - Israele 3
JO - Giordania 3
MD - Moldavia 3
NP - Nepal 3
RS - Serbia 3
AM - Armenia 2
BA - Bosnia-Erzegovina 2
BO - Bolivia 2
CI - Costa d'Avorio 2
CY - Cipro 2
EE - Estonia 2
GT - Guatemala 2
JM - Giamaica 2
LB - Libano 2
LV - Lettonia 2
OM - Oman 2
SA - Arabia Saudita 2
BH - Bahrain 1
BN - Brunei Darussalam 1
CD - Congo 1
CG - Congo 1
ET - Etiopia 1
GA - Gabon 1
GE - Georgia 1
IS - Islanda 1
KE - Kenya 1
LK - Sri Lanka 1
LT - Lituania 1
MN - Mongolia 1
NA - Namibia 1
NG - Nigeria 1
NO - Norvegia 1
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 1
TH - Thailandia 1
Totale 13.796
Città #
Singapore 687
Ann Arbor 599
Woodbridge 581
Jacksonville 577
Chandler 568
Dearborn 369
Fairfield 323
Houston 284
Boardman 264
Udine 205
Wilmington 204
Ashburn 167
Princeton 159
Dublin 158
Milan 119
Seattle 117
Beijing 115
Seoul 98
Cambridge 88
Rome 85
Helsinki 69
Dong Ket 66
Izmir 53
Bologna 41
Florence 41
Ottawa 40
Padova 39
Nanjing 38
Ogden 38
San Michele All'adige 38
Brussels 36
Bari 35
Los Angeles 35
San Diego 34
Vila Real 33
Des Moines 32
Trento 29
Falkenstein 28
Hefei 27
New York 26
Trieste 25
Verona 24
San Giorgio di Nogaro 23
Turin 23
Norwalk 22
Paris 22
San Mateo 21
Hong Kong 20
Kunming 20
Santiago 20
São Paulo 19
Vienna 19
Buk-gu 18
Lisbon 18
Palermo 18
Pune 17
Treviso 17
Guangzhou 16
Leawood 16
Monmouth Junction 16
Redwood City 16
Vicenza 16
West Jordan 16
Brno 14
Düsseldorf 14
Naples 14
Pieve Di Soligo 14
Toronto 14
Cascina 13
Genoa 13
Munich 13
Zagreb 13
Breda Di Piave 12
Dallas 12
San Michele al Tagliamento 12
Venice 12
Warsaw 12
Amsterdam 11
Città Di Castello 11
Frankfurt am Main 11
Mumbai 11
Napier City 11
Rimini 11
Rio de Janeiro 11
San Francisco 11
Scafati 11
Zanjan 11
Augusta 10
Catania 10
Jinan 10
Neustadt an der Weinstraße 10
Riva del Garda 10
Tokyo 10
Torino 10
Andover 9
Belo Horizonte 9
Brescia 9
Chengdu 9
Nuremberg 9
Phoenix 9
Totale 7.403
Nome #
Il mondo del vino: un'evoluzione continua 233
METODO PER LA CHIARIFICA E STABILIZZAZIONE SELETTIVA DI MOSTI E VINI 232
Aspetti applicativi della tecnica di iperossigenazione dei mosti di uve bianche 226
Evaluation of a new colourimetric method for the determination of catechins in musts and wines 217
Valutazione di un nuovo metodo colorimetrico per la determinazione delle catechine nei mosti e nei vini 212
Physicochemical characterization of brazilian sparkling wines 212
POLIASPARTATO IN ENOLOGIA: NON SOLO STABILITÀ TARTARICA 181
Aromatic characterization of brazilian sparkling wines using olfactometry and a sensory panel 174
Study of the ultrasound effects on yeast lees lysis in winemaking 159
Low-impact control of fungal diseases of the grapevine = Controllo a basso impatto dei parassiti fungini della vite 155
Resveratrol content of some wines obtained from dried Valpolicella grapes: Recioto and Amarone 146
Preliminary observations about genotype-training system interaction on cv sauvignon Blanc: Evolution of phenolic and aromatic fractions during maturation 146
ULTRASOUND APPLICATION IN WINEMAKING: GRAPE MACERATION AND YEAST LYSIS. FERRARETTO P., CACCIOLA V., FERRAN BATLLÒ I., CELOTTI E. 146
Studies for the ultrasound application in winemaking for a low impact enology 145
Ultrasound application in winemaking: grape maceration and yeast lysis 143
Ultrasound application in winemaking for a low impact enology 141
Contrôle des parasites fongiques de la vigne avec un nouveau produit è faible impact 131
VARIETÀ RESISTENTI E TOCAI FRIULANO Incontro (possibile) fra tradizione e innovazione 131
PRELIMINARY STUDIES OF THE COMBINED EFFECT OF ULTRASOUND AND ASPERGILLOPEPSINS I ON THE PROTEIN INSTABILITY INDICES OF GEWÜRZTRAMINER WINE 129
Wine packaging for market in containers other than glass 129
RECENT ADVANCES IN THE PROCESS OF FLOTATION APPLIED TO THE CLARIFICATION OF GRAPE MUSTS 129
Preliminary study of the effects of ultrasound on red wine polyphenols 129
Varietal thiol precursors in Gewürztraminer: effect of clone and grape ripening. 128
Ultrasound application in winemaking 125
In berry distribution and extraction of thiol precursors in Gewürztraminer. 123
18th workshop on the developments in the italian PhD research on food science technology and biotechnology 119
Studio delle applicazioni della flottazione nella chiarifica e nella stabilizzazione dei mosti d'uva e dei vini. Nota II: effetti in combinazione con altre tecniche 118
The importance of the "viticulture model" on the aromatic properties of cv sauvignon blanc 115
EVALUATION OF THE ENOLOGICAL SUITABILITY OF SOME STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE FOR SAUVIGNON BLANC 112
Rapid evaluation of the phenolic potential of red grapes at winery delivery: application to mechanical harvesting 111
Relationship between genotype and phenolic and aromatic fractions in cv chardonnay at grape harvest. First results 111
A new objective evaluation system of the red grape’s phenolic quality by colour measurement (2001). Proceedings of 6th International Symposium “Innovation in Wine Technology”, Messe Stuttgart, 14-16 May 2001, 152-163. E. Celotti, G. Carcereri De Prati , N. Macrì, M. Trevisi, R. Zironi 108
RECENT APPLICATIONS OF ULTRASOUND IN WINEMAKING: FROM THE MACERATION TO THE WINE AGING 106
The effect of cluster sun exposure and training system on methoxypyrazine concentration of Sauvignon blanc grapes 102
The use of grape pomace in the preparation of concentrated resveratrol 101
Test di stabilità proteica a confronto 100
Application of UltraSound treatment in different stages of the winemaking process 100
Treatment of grape juice by osmotic evaporation 100
The use of reflectance for monitoring phenolic maturity curves in red grapes 99
Control of fungal diseases of the grapevine by low-impact products 97
La tecnologia ad ultrasuoni per il trattamento del pigiato di uve bianche 97
Influence of the genotype on the methoxypyrazines content of Cabernet sauvignon cultivated in Friuli. 95
Antiradical properties of commercial cognacs assessed by DPPH• test 95
Caractérisation du Picolit. Corrélations entre les variables sensorielles et les variables analytiques 95
Evaluation of beer flavor compounds by liquid-liquid extraction and GC/MS analysis 94
Effects of chill filtration on the composition of grape spirit 93
Polyphenols from wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products 93
The determination of total SO2 in grape juice. A comparison among five methods 93
Ultrasound Application in Winemaking for a Low Impact Enology 92
New processes for production of limpid apple juice. Note II: Study and development of a non conventional industrial process 91
Effect of Training System on Pinot noir grape and wine composition 91
Studio delle applicazioni della flottazione nella chiarifica e nella stabilizzazione dei mosti d'uva e dei vini. Nota I: effetti sulla composizione dei mosti e dei vini 91
Research for a marker of the hyperoxygenation treatment of musts for the production of white wines 89
Ricerca delle condizioni di stabilità colloidale dei vini: il ruolo delle interazioni tra tannini e polisaccaridi 88
Influence of genotype on the methoxypyrazines content of cabernet sauvignon cultivated in friuli 88
Ruolo dell’ossigeno nei processi di vinificazione ed affinamento dei vinI 87
Évaluation de la stabilité de la couleur des œnocyanines 86
The analytical evaluation of wine oxidability 86
Importance de la taille et de la charge électrique superficielle des fractions colloïdales des vins rouges 85
Cinétiques de reaction pendant l'oxygénation des moûts 85
ULTRASUONI: tecnologia emergente e a basso impatto per la vinificazione delle uve rosse 85
La chiarificazione dei mosti per flottazione 84
Caratterizzazione di preparati commerciali di tannino 84
Study on periodical harvesting of grapes. Note I: composition of juice 83
Evidence of the possible interaction between ultrasound and thiol precursors 82
Plyphenols from the wine for a possible use as cosmetic or nutraceutic products 81
Ultrasounds application during prefermentative maceration to optimize the extraction of aromatic precursors in white grapes 81
Premiers resultats de l'application de la Flotttaion dans la clarification del mouts de raisin 80
Importance of polyfunctional thiols on semi-industrial Gewürztraminer wines and the correlation to technological treatments 80
Study on periodical harvesting of grapes. Note II: composition of low alcoholic beverages and wines 79
Aspetti tecnologici della flottazione nella chiarifica e stabilizzazione dei mosti e vini 79
Le reazioni chimiche: dagli studi di laboratorio alle applicazioni in cantina 77
Phenolic and aromatic maturity as instruments for evaluating the training system: the case of Sauvignon in Friuli 76
EVALUATION OF THE EFFICACY OF POWER ULTRASOUNDS ON THE PREFERMENTATIVE EXTRACTION IN WHITE GRAPES 76
PRECURSORI DEI TIOLI VARIETALI DURANTE LA MATURAZIONE E LA PRESSATURA DELLE UVE DEL TRAMINER AROMATICO 76
Evaluation of the Electrical Properties of Some Products Used in the Tartaric Stabilisation of Wines (1999). Am. J. Enol. Vitic., 50(3), 343-350 75
Caratteri qualitativi di mele coltivate nelle zone pedemontane del Friuli Venezia Giulia e loro attitudini alla trasformazione 75
Proposition d’un produit alternatif pour l’acidification de moûts et des vins 75
High power ultrasound treatment of crushed grapes: Beyond the extraction phenomena Chemical effects of Ultrasound in Winemaking 74
Development of DSSC photovoltaic cells for energy production through the recovery of winemaking by-products 74
Yeasts protein extracts: sustainable strategy for wine protein stabilization 73
Stabilizzare il colore in macerazione 73
Procedimento per ottenere preparati ad uso farmacologico utilizzando come materia prima vino o succo d’uva, e preparati ad uso farmacologico così ottenuti 72
Modifiche del contenuto di resveratrolo in uve di vitigni della Valpolicella nel corso della maturazione e dell’appassimento 72
Procedimento di valutazione dell’instabilità delle proteine contenute in una bevanda a pH acido (2004). Brevetto Italiano UD2004A000162, depositato il 3 Agosto 2004, Università degli Studi di Udine.PCT New analytical approach to unstable protein evaluation in musts and wines International patent pending agosto 2005 71
Impieghi dei tannini enologici commerciali: esperienze condotte su Cabernet Sauvignon 71
Sensorial potential of new fungi-resistant varieties in modern oenology 70
Système rapide et nouvel pour la détermination des polyphénols directement en vigne 70
ULTRASOUND TECHNOLOGY: A NEW TOOL FOR LOW-INPUT RED WINEMAKING 70
Flotation applied to winemaking: a new process in must cleaning technology 69
Verifica della Qualità applicata ai coadiuvanti di uso enologico (1998). Vignevini Ricerca, 25 (4), 89-104 68
INDAGINI SUGLI EFFETTI DEL TRATTAMENTO CON ULTRASUONI SUI PRECURSORI TIOLICI DELLE UVE 68
Influence of protein stabilization with aspergillopepsin I on wine aroma composition 68
EVIDENCE OF THE INTERACTION OF ULTRASOUND AND ASPERGILLOPEPSINS I ON UNSTABLE GRAPE PROTEINS 67
Controllo dei punti critici nelle tecniche di vinificazione delle uve rosse 67
New analytical approach to unstable protein evaluation in musts and wines 67
Rapid evaluation of the phenolic potential of red grapes and the colour of red wines using an original spectroscopic system operating in the VIS spectrum 67
Applicazione degli ultrasuoni come tecnica innovativa per ottimizzare l’estrazione dei composti fenolici e favorire la lisi del lievito 67
The reflectance measure in the visible spectrum: a rapid tool for evaluation of the polyphenols in coloured fruits 66
USE OF OENOLOGICAL TANNINS: EXPERIENCE WITH CABERNET SAUVIGNON 65
Totale 10.392
Categoria #
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Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020259 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 70 189
2020/20211.454 34 143 58 161 38 170 45 171 258 59 200 117
2021/20221.487 29 181 61 152 38 51 49 81 23 184 403 235
2022/20231.456 196 131 50 149 114 350 22 73 161 58 74 78
2023/20241.321 90 97 36 97 145 94 88 159 66 132 130 187
2024/20253.478 143 293 249 199 273 284 256 283 373 364 761 0
Totale 14.080